Neobișnuiții zgârie-nori din Hong Kong. Motivul HALUCINANT pentru care aceste contrucții au „găuri” în mijloc

honk-kong-2

În Hong Kong, unul dintre cele mai frumoase orașe ale Asiei, proiectarea unei clădiri nu este determinată doar de arhitecți și ingineri, aceasta trebuind să primească și aprobarea maeștrilor în Feng Shui pentru a putea fi realizată. Această filozofie antică chineză de aranjare a obiectelor în armonie cu natura este adânc înrădăcinată în cultura Hong Kong-ului.

Feng Shui este o practica straina de Ortodoxie

Pentru cei care nu traiesc in comuniune cu Dumnezu, credinta si zestrea Bisericii Ortodoxe are toate sansele sa para invechita si lipsita de aplicabilitate. Unii ca acestia se vor simti atrasi de tot soiul de practici inselatoare, ajungand astfel sa creada in puterea unor practici dintre cele mai ciudate, fara a banui macar efectele lor in plan duhovnicesc. Astfel, in cazul multora, o simpla curiozitate ajunge sa se transforme intr-o permanenta grija de a cumpara si pastra obiecte „aducatoare de noroc”, adica intr-o adevarata cadere din dreapta credinta.

Feng shui este un ansamblu de principii de geomanţie care afirmă că formele şi mediul ambiant pot influenţa principiul qi-ului (al energiei vitale). Scopul este realizarea armonizării locurilor în care oamenii trăiesc, prin analiza fluxurilor de energie din mediul înconjurător (qi). Bazându-se pe teoria celor 5 elemente – pământ, metal, apă, lemn, foc – şi pe principiile yin şi yang, expertul feng-shui încearcă să reechilibreze forţele care se manifestă local pentru a ameliora sănătatea, prosperitatea şi comportamentul persoanelor.

hong-kong1

Astfel, totul se proiectează în funcție de specificațiile aduse de acești experți ai Feng Shui-ului. De la orientarea clădirii, forma acesteia șî până la poziționarea intrării și chiar a mobilierului din interior. Feng Shui-ul a fost suprimat în China continentală în timpul Revoluției Culturale din anii 1960, dar și-a făcut treptat reapariția, mai ales după anii 90, din cauza credințelor în această tradiție a  dezvoltatorilor imobiliari dar și a populației.

Cititi mai multe pe cunoastelumea.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Metatron spune:

    Eu cred ca motivul real e altul, adica viitoarele atacuri cu avioane comerciale de linie vezi 11 septembrie sa nu aiba succes, ca aceele avioane sa treaca prin gaurile acelor blocuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *