Proprietățile deosebite ale sâmburelui de avocado

sambure de avocado

Citind despre proprietățile uimitoare ale acestui produs, de acum încolo nu o să vă grăbiți să-l aruncați. Sâmburele de avocado conține potasiu, fosfor, antioxidanți și fibre ce se asimilează ușor. Toate acestea fac ca sâmburele să fie ceva deosebit, căci aceste substanțe micșorează colesterolul din organism, îmbunătățesc activitatea inimii și a sistemului nervos.

Sâmburele de avocado se întrebuințează foarte simplu. Decojiți sâmburele și dați-l prin răzătoare sau mărunțiți-l cu ajutorul robotului de bucătărie. Acest praf poate fi adăugat în iaurt, terci, sucuri și salate.

Dar trebuie să fiți atenți la cantitate. Consumați doar ¼ de linguriță pe zi pentru un efect benefic asupra sănătății. În caz contrar puteți face intoxicație, căci sâmburele conține tanin. O substanță amăruie, care este eficientă doar în cantități mici.

Proprietățile sâmburelui de avocado

  1. Flavonoizii și antioxidanții din sâmburele de avocado contribuie la stoparea creșterii oricărei tumori.
  2. Substanțele din sâmburele de avocado îmbunătățesc digestia. La fel ca pelinul, extractul amărui din sâmbure contribuie la eliminarea sucului gastric, înlătură grețurile, diminuează inflamațiile gastro-intestinale.
  3. Datorită conținutului de fibre ușor asimilabile, consumul prafului de sâmbure contribuie la scăderea colesterolului din organism. Grăsimile dăunătoare sunt mai puțin absorbite în sânge de sistemul gastro-intestinal deoarece fibrele protejează vasele sangvine de depunerile de colesterol.
  4. Potasiul este un element vital pentru inimă, iar în sâmburele de avocado acesta se găsește din plin.
  5. Substanțele minerale din sâmbure dau energie și stimulează creșterea imunității.
  6. Consumul de sâmbure de avocado vă ajută să slăbiți. Substanțele din sâmbure ajută la accelerarea metabolismului și la stimularea procesului de ardere a grăsimilor din organism.

Proprietățile sâmburelui de avocado sunt incredibile!

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Autor text: Perfect-ask.com

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *