Știați că aceste 10 staruri sunt de religie ortodoxă?

tom hanks in biserica ortodoxa ruseasca antarctica

Nume ca Tom Hanks, James Belushi, Bob Marley sau David Gahan sunt arhicunoscute de iubitorii de film sau fanii muzicii. Puţini ştiu însă că idolii lor, staruri la Hollywood sau solişti ai unor trupe celebre, sunt ortodocşi.

Site-ul Urbology a alcătuit o listă a celebrităţilor care fie s-au născut în familii ortodoxe, fie au îmbrăţişat această religie ulterior, în urma căsătoriei.

1. TOM HANKS

Născut şi botezat în religia catolică, câştigătorul premiului Oscar a decis să treacă la ortodoxie după ce a cunoscut-o pe cea de-a doua soţie a sa, actriţa Rita Wilson, de origine bulgaro-grecească şi crescută în religia ortodoxă. „M-am căsătorit în aceeaşi biserică în care soţia mea a fost botezată. Copiii mei au fost botezaţi în cristelniţa în care a fost botezată şi soţia”, a declarat Hanks.

2. JENNIFER ANISTON

Tatăl actriţei este actorul John Anthony Aniston, născut Giannis Anastasakis la data de 24 iulie 1933, pe insula Creta. Acesta a avut o influenţă importantă asupra educaţiei religioase a fiicei sale, care este membră a Bisericii Ortodoxe din Grecia.

3. DAVID GAHAN

Solistul trupei Depeche Mode a trecut la ortodoxie după ce a cunoscut-o pe grecoaica Jennifer Sklias.

4. JAMES BELUSHI

Actorul de comedie a crescut într-o familie de albanezi, tatăl său fiind un imigrant din Qytezë, iar mama sa fiica unor imigranţi albanezi. Este membru al Bisericii Ortodoxe din Albania şi chiar a primit cetăţenia albaneză. Fratele său, actorul John (Adam) Belushi, a murit la vârsta de 33 de ani.

5. EMIR KUSTURICA

Născut într-o familie cu rădăcini musulmane, cunoscutul regizor a trecut la ortodoxism în 2005, de Sf. Gheorghe, când a fost botezat în Biserica Ortodoxă sârbă şi a luat numele de Nemanja Kusturica. ,,Tatăl meu a fost ateu şi s-a descris mereu ca fiind sârb. Poate am fost musulmani de 250 de ani, dar înainte am fost ortodocşi, iar în adâncul inimii noastre am fost mereu sârbi. Religia nu poate schimba acest fapt. Am devenit musulmani doar pentru a supravieţui invaziei turce”, a declarat cineastul.

6. JONATHAN JACKSON

Tânărul actor a crescut într-o familie de adventişti, dar în 2012 a trecut la ortodoxie cu familia sa. Jackson spune că interesul pentru ortodoxie i-a fost stârnit de o vizită în România şi la Roma, iar în 2012, când a câştigat un premiu la gala Daytime Emmy Award, a mulţumit Sfintei Treimi şi călugărilor de la Muntele Athos. ,,Aceşti oameni şi-au dedicat întreaga viaţă rugăciunii; şi nu se roagă doar pentru ei, se roagă pentru toţi ceilalţi. Atunci un gând mi-a trecut prin minte: cu toată distrugerea, haosul şi nebunia din lumea aceasta, dacă rugăciunile lor nu ar fi rostite, cum ar arăta lumea? Am simţit că trebuie să le mulţumesc pentru că simt că rugăciunile lor chiar înseamnă mult”, a explicat ulterior actorul.

7. F.MURRAY ABRAHAM

Actorul care l-a întruchipat pe Salieri în filmul „Amadeus”, regizat de Milos Forman, s-a născut şi a crescut într-o familie ortodoxă, bunicul său fiind cântăreţ în Biserica Ortodoxă din Siria.

8. BOB MARLEY

Cel mai cunoscut interpret de muzică reggae și reprezentant al mișcării Rastafari, Bob Marley a fost botezat de către Arhiepiscopul Bisericii Ortodoxe Etiopiene, Abuna Yesehaq, în Kingston, Jamaica, la data de 4 noiembrie 1980.

9. CHRISTIAN BALE

Potrivit mai multor surse, actorul american care a jucat în „Batman” ar fi trecut la ortodoxie în urmă cu mai bine de 10 ani, după ce a întâlnit-o pe actuala soţie, sârboaica Sandra Blazic.

10. MAX CAVALERA

Fondatorul trupelor Sepultura, Nailbomb, Soulfly şi Cavalera Conspiracy a fost botezat la vârsta de 9 ani la Vatican. În 2009, într-un interviu, a mărturisit credinţa în Dumnezeu, deşi nu este un catolic devotat. Potrivit spuselor sale, Biserica Ortodoxă este ,,mai reală”. De altfel, soţia lui este ortodoxă, la fel şi copiii, de aceea şi el a trecut la ortodoxie.

Sursa: activenews.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

 1. Claudiu Raducu spune:

  Mda, stiati ca si tradatorii de neam, detractorii bisericii si slugarnicii
  antihristului din tara asta au printre ei, majoritar, oameni botezati
  ortodox? Stiati ca ortodoxia lui Tom Hanks nu l-a oprit sa
  sminteasca crestinii punand in scena aberatiile lui Dan Brown?

 2. Mihai spune:

  Nu știu de ce ne batem atâta cu pumnul în piept.Faptul că ești botezat ortodox ,catolic,penticostal și mai nu știu ce..nu are nicio relevanță,nu religia te mântuiește…ci credința în Iisus Hristos.E ca și cum i am exclude pe toți ceilalți doar că suntem noi mai buni..sau că ne numim ortodocsi..cu doxa dreapta ..ceea ce nu este adevărat.Adevărul este unul singur..dar nu suntem singurii care l deținem.” Veți cunoaște Adevărul și Adevărul vă va face liberi”.Dumnezeu nu ne cheamă la o religie ci la o prietenie cu El.Dacă nu ar fi așa..atunci nu este nicio deosebire între creștinism și alte credințe,”religii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *