ALERTĂ ALIMENTARĂ! Pepeni injectați cu substanțe otrăvitoare! Cum îi recunoști

pepeni-injectati-1024x632

Pepeni injectați. Căldura de afară ne face să poftim la fructe răcoroase, care ne și hidratează. Și cum vara a sosit deja, unele dintre cele mai căutate fructe de sezon sunt pepenii. Atenție! Unii pepeni pot fi injectați cu substanțe care accelerează creșterea și coacerea.

Pepeni injectați. Există fermieri care culeg pepenii mai devreme şi pentru a le da aspectul de copt îi injectează, lucru extrem de riscant pentru sănătatea oamenilor, scrie publika.md. Pentru a-i identifica foarte repede trebuie doar să fim atenţi la seminţe. Pepeni injectaţi au seminţele albe, necoapte. Ceea ce este în defavoarea noastră este faptul că putem vedea seminţele abia după ce am cumpărat pepenele şi am ajuns cu el acasă.

Pepeni injectați. Este indicat sa consumăm pepeni verzi cumpăraţi din surse sigure sau cel puţin de la comercianţi de la care ai mai cumpărat şi au fost buni din toate punctele de vedere: interior roşu, dulce şi seminţe negre.

Pepeni injectați. Substanța de creștere, interzisă în Europa, aprobată în SUA

Pepeni injectați. Una dintre substanțele folosite de-a lungul ultimilor ani, pentru a crește și a coace miezul pepenilor este Forchlorfenuron, o substanţă folosită la accelerarea creşterii şi în SUA – pentru struguri sau kiwi, dar care este interzisă în Europa. Forchlorfenuronul a fost testat pe şoareci în SUA, observându-se că, la doza maximă administrată, 400 de grame pe kilogram de masă corporală, apare alopecia. De asemenea, şoarecii au scăzut în greutate pe parcursul testelor, potrivit gandul.info.

Totuşi, subtanţa a primit aviz pozitiv de folosire în SUA, deoarece nu conţine substanţe cancerigene şi nici nu s-au observat efecte negative asupra creierului.

Articol relatat de portalul libertatea.ro.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. ROmanul spune:

    Voi mai cititi ce scrieti? Nu vi se pare cam mult? CiteZ: „400 de grame pe kilogram de masă corporală” Adica efectele apar doar daca doza e de 400 grame la 1000 grame de masa corporala? Poate miligrame…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *