Ce să facem dacă nu ne dorim copii? Cum să ne ferim?

femeie-insarcinata

Vă daţi seama că nu vă recomand nici un mijloc de contracepţie. În momentul în care v-aţi căsătorit, v-aţi luat acest jug asupra voastră, chiar dacă staţi într-o garsonieră. Eu sunt convinsă că Dumnezeu vă vede acest neajuns şi poate nu vă dă copii, dar nu vă feriţi.

Vreau să vă spun un lucru: am văzut atâţia tineri şi cu copii şi fără, care au născut toţi copiii pe care i-a dat Dumnezeu, 1, 2, 3, unii mai mulţi. În momentul în care a intervenit îndoiala: uite, nu mai pot, n-am spaţiu, n-am bani, în momentul acela au început să aibă avorturi şi 7 pe an. Rar se poate aşa ceva. În momentul în care vrei avorturi, o să ai. În momentul în care vrei naşteri şi copii, o să ai.Dar Dumnezeu nu-ţi dă mai mult decât poţi. Fiecare copil, după părerea mea, e o cruce şi Dumnezeu îţi dă câte poţi duce. Nu-ţi dă nici 10, nici 20. îţi dă câte poţi. Important este să te laşi în mâna Lui.

Am văzut mame care la al şaptelea copil au făcut avort. În momentul acela au pierdut tot. Chiar dacă au făcut şase copii înainte. La al şaptelea copil au făcut avort. Şi am avut eu mame care au păţit la fel. S-au dus la mari duhovnici şi au zis: „Ce mă fac? M-au părăsit toţi copiii, mi s-a întâmplat mult rău”. Şi a zis părintele: „Ai făcut cumva un avort?” „Da” „Ei, pentru acest avort nu te vei mai bucura nici de ceilalţi”.

În momentul în care vă feriţi, indiferent cu ce, tot ajungeţi la un avort. Şi gândiţi-vă, această boală sufletească apare asupra voastră. Rugaţi-vă, Dumnezeu vede că nu puteţi, dar nu vă feriţi. Nu vă feriţi. Nu fiecare contact sexual duce la o sarcină. Nu fiecare ovul eliminat, chiar dacă e matur, e fecundabil. Ştiinţific s-a dovedit că ovulele, chiar şi mature, nu pot fi fecundate, nu se ştie de ce. Nu orice ovul poate fi fecundat, nu oricând. Trebuie anumite situaţii.

Discutând cu mame care au 5, 6 sau 7 copii, pot să vă spun că după 2-3 copii nu s-au protejat niciodată. Am discutat cu părinţi care au un copil sau doi. Nu s-au protejat niciodată nici după aceea. Cred că mă repet: În momentul în care crezi că ai destui copii şi nu mai doreşti, în momentul acela apare acea voie a ta proprie şi în momentul acela am observat, şi la mame şi la tinere, că apar probleme în familie. Până la divorţ, să ştiţi. Avortul poate duce la divorţ. Şi pe urmă rămâneţi singură cu acei 2 sau 3 copii. Am văzut mulţi divorţaţi din cauza aceasta. Avortul se repercută nu doar asupra mamei, ci şi asupra tatălui şi a copiilor.

Am fost acum în Craiova şi după ce am povestit de sindromul post-avort mi-a venit un om în vârstă, un bărbat care mi-a spus: „Doamna doctor, parcă mi-aţi spus viaţa familiei mele. Am 3 copii. Al 4-lea eu mi l-am dorit, nevastă-mea nu, fără voia mea s-a dus şi a făcut avort. După acest avort n-a durat mult, a intrat în schizofrenie, acum este internată la psihiatrie. Problema este că încep să mi se îmbolnăvească şi ceilalţi 3 copii”. Dintr-un singur avort. A fost la Craiova. Vă spun că mereu mi se confirmă ceea ce spun. Nu se exteriorizează. Niciodată nu veţi vedea pe o fişă medicală „sindrom post-avort”. Nici la schizofrenie, nici la psihoze, nici la alte depresii. Am văzut medici care au atacuri de panică după avort. Şi să ştiţi că au ajuns să se drogheze în fiecare seară cu medicamente şi nu scapă de aceste atacuri de panică. Au făcut un singur avort sau două. Dacă vă feriţi, indiferent cu ce vă feriţi, tocmai asta faceţi. Apare îndoiala şi o să aveţi fie un avort, fie o sarcină nedorită. Să nu vă gândiţi că o să am 2-3 copii, după aceea ce fac? Aşteptaţi să vedeţi câţi o să aveţi şi rugaţi-vă să vă dea Dumnezeu cât puteţi purta. Alt răspuns nu cred că vă pot da.

Trebuie o mare tărie sufletească pentru a merge pe această cale, este o singură cale, fără stânga, fără dreapta, este o cale drept înainte cea a Ortodoxiei în duh şi în adevăr. Nu cred că există altă cale, decât alta care ne va face să suferim şi care va duce la pierderea sufletelor noastre şi ale copiilor noştri. Fiindcă trebuie să ştiţi, şi copiii noştri suferă. Un singur copil dacă vom naşte şi restul îi omorâm, el va fi un supravieţuitor, cum zice un părinte, şi va lua asupra lui toate acele păcate şi să nu ne mirăm că va muri sau se va îmbolnăvi.

Dr. Christa Todea-Gross. Extras din conferinta. Pilula contraceptiva. Conferinta la Oradea 2004

loading...

De asemenea, ai putea dori...

5 răspunsuri

 1. Cami spune:

  Si cand au 3 luni daca nu mai au scutece de ce nu ii omoara nimeni? Pentru ca nu indraznesc sa se uite la ei si sa ii omoare. Asa, nu vad crima si victima. Ar trebui sa fie obligati sa se uite la ecografie cand sunt vii si sa ii ia sa ii inmormanteze dupa avort. Garsoniera sau nu, majoritatea parintilor, indiferent cati copii au, dorm cu ei, chiar daca mai au alte camere.
  Daca iti iubesti copilul, daca esti informat cu ultimile cercetari stiintifice (stii ca cel mai bine e sa il alaptezi pana la doi ani ca sa fie sanatos la maturitate si destept), atunci dormi cu el, in engleza se numeste co-sleeping.

  Stiu parinti tineri care si cand l-au avut pe al doilea, au continuat sa doarma si cu primul.

 2. Robert spune:

  In articol se zice prea putin. Nu doar avortul este „fereala”.

  Calea Bisericii este asa: ori esti pe liber, fara gand de a te feri; ori esti pe trairea in curatie.

  Nici macar evitarea cu metoda calendarului nu este corecta. Este tot fereala. Ce sa mai zicem de toate celelalte metode contraceptive?

  Ca sa raspund titlului, daca nu-ti mai doresti copii (si nu vrei sa te indepartezi de Biserica si sa nu te mai impartasesti),
  traiesti in curatie.

 3. Anny spune:

  Eu cred căci un copil nu e o cruce și o binecuvântare. …sau așa ar trebui sa fie…cel puțin. ..nu sa îi privim ca pe ceva greu de crescut și dacă le faci din dragoste și din teama de Dumnezeu. …ei sunt o binecuvântare trimisa din cer

 4. Metatron spune:

  Copii sunt cea mai mare implinire a unui om pe pamant, cand i vezi micuti, si cum zambesc inocent, asa de drag te apuca de ei.

 5. Getul spune:

  Am 4 copii si ma joc cu ei zilnic. E o nebunie, sunt cea mai dulce bucurie, te detensioneaza si te relaxeaza complet. Iar cea mai mica( 9 luni) e o dulceata, sunt innebunit dupa ea. Asa cred si eu: Dumnezeu iti da cat poti duce si in momentul cand tii da iti da si mijloacele pt ca sa-i cresti. Sigur, e greu , dar e si frumos!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *