Cei care, cu îndrăzneală și bună știință, încalcă regula Postului, sunt dușmani ai Crucii

sfantul-ambrozie-optina-680x930

Avertizand asupra pericolelor, și chiar a pericolului de a neglija postul, Sfantul Ambrozie de la Optina scria că:

„Cei care, cu indrazneala si cu bună știință, încalcă regula postului, sunt numiti dușmani ai Crucii, slujind unui zeu, anume… pantecelui lor”.

Avertismentul sfantului face trimitere, desigur, la un pasaj din Epistola catre Filipeni a Sfantului Apostol Pavel, Capitolul 3, pe care credem ca este bine sa vi-l amintim, spre intarirea acestor spuse, la inceputul acestui Sfant si Mare Post al Pastelui:

„17. Fraţilor, faceţi-vă urmăritorii mei şi uitaţi-vă la aceia care umblă astfel precum ne aveţi pildă pe noi.

18. Căci mulţi, despre care v-am vorbit adeseori, iar acum vă spun şi plângând, se poartă ca duşmani ai crucii lui Hristos.

19. Sfârşitul acestora este pieirea. Pântecele este dumnezeul lor, iar mărirea lor este întru ruşinea lor, ca unii care au în gând cele pământeşti.

20. Cât despre noi, cetatea noastră este în ceruri, de unde şi aşteptăm Mântuitor, pe Domnul Iisus Hristos,

21. Care va schimba la înfăţişare trupul smereniei noastre ca să fie asemenea trupului slavei Sale, lucrând cu puterea ce are de a-Şi supune Sieşi toate”.

Articol relatat de agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe

loading...

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

 1. Liliana spune:

  Preotii astia daca si-ar rupe spatele muncind nu ar mai vorbi asa despre post ! As vrea sa ii vad pe ei mergand la munca cu mancare de post care iti ia toata vlaga !
  .

  • Admin spune:

   Nu ai tu idee cat muncesc calugarii in manastiri, mancand o zi intreaga doar un mar si doua feli de paine! Hrana lor e rugaciunea. La tine, daca mintea iti este la ce face altul, e clar ca ai o mare povara pe firavul tau spate. Domnul sa-ti ajute si sa te lumineze!

  • Ecaterina spune:

   Postul îl ține fiecare dacă poate și cât poate!”Nu e păcat ce bagi în gură ci ceea ce scoți pe gură!”Important este să fim OAMENI!Dumnezeu ne cunoaște foarte bine pe fiecare!Călugării au o viață diferită de a noastră,nu au familii cărora să le dea de mâncare,griji zilnice.. Nu putem face astfel de comparatii cum nu trebuie să judecam…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *