Coposu, omul care nu l-a TRĂDAT nicio clipă pe Regele Mihai. Imagini emoționante, iată ce spunea Seniorul despre fostul suveran – VIDEO

Regele-Mihai-si-Corneliu-Coposu-Versoix-mai-1990-©Casa-Majestatii-Sale-Regelui-557x300

Corneliu Coposu a fost un sustinator fidel al Regelui Mihai si al monarhiei. Pe langa lunga lupta anticomunista, Coposu a militat constant pentru readucerea Regelui Mihai pe tronul Romaniei.

Iata ce spunea Corneliu Coposu in data de 10 mai 1995, cand Regele Mihai se lupta inca cu autoritatile regimului Iliescu pentru a putea reveni in tara.

“Credinta mea sincera, pe care o am de cand eram mic, si cu care voi trece pe lumea cealalta, este ca democratia si normalizarea in tara romaneasca se va face numai odata cu restaurarea monarhiei. Indreptam un gand loial catre devotatul nostru Rege, care sufera alaturi de noi, si care se gandeste zilnic la viitorul Romaniei. Traiasca Regele!”

Corneliu Coposu avea de altfel un mare respect si fata de persoana Regelui Mihai, nu numai pentru institutia monarhiei.

„Pe majestatea sa Regele Mihai l-am cunoscut, am colaborat cu el, avea 18 ani cand a fost uns. Regele este un om intelept, de o inteligenta si de o bogatie de informatie care nu rezulta din convorbirile cu dansul. Are atata cultura, insa nu este aparenta din discutiile cu el. El da aparenta unui om blajin”, spunea  Corneliu Coposu intr-un interviu realizat de Sorin Dumitrescu.

La moartea Seniorului, Regele Mihai a tinut sa transmita un mesaj emotionant. Sute de mii de bucuresteni l-au ascultat in strada.

Articol relatat de portalul aktual24.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *