Credeţi că integrarea în Uniunea Europeană a adus beneficii pentru dezvoltarea României?

Romania ue

Să ne reamintim doar că România a fost obligată, pentru a fi acceptată în UE, să îşi vîndă virtual pe nimic principalele capacităţi de producţie. Statul român a trebuit să renunţe la industrie, la băncile sale, şi-a concesionat extrem de ieftin resursele naturale, agricultura a fost pusă pe butuci ca urmare a implementării normelor europene. Am cedat practic controlul economiei.

România a devenit doar o piaţă de desfacere pentru economiile dezvoltate din UE, o furnizoare de forţă de muncă ieftină şi slab pregătită, de căpşunari şi bone. Colonia perfectă, poligonul în care îşi confruntă forţele diversele interese financiare şi economice externe.

Pentru a doua oară după cel de-al doilea Război Mondial, România este victima unei agresiuni externe. Aşa cum foarte bine a fost de către unele voci, amestecul fără precedent şi de netolerat al intereselor politico-economice europene şi americane în politica internă se constituie într-un adevărat Dictat de la Bruxelles.

PS. Suntem o tara bogata în resurse, dar cu oameni saraci… în timp ce alte țări beneficiază de resursele noastre. Austria [Petrom ] , Franta [ Dacia ] , Grecia [ Romtelecom ] etc. iar cu toate astea mulți români au ajuns sclavi în străinătate.  Să mai adaug că în acest moment firme străine din Europa,America extrag în secret diferite resurse ? Sursa: Facebook

loading...

De asemenea, ai putea dori...

18 răspunsuri

 1. vasile spune:

  Intrarea in UE a fost o mare greseala !

 2. vasile spune:

  beneficii???si-au batut joc ca de ultima prostituata,cu ai nostri ca ai lor.doare tare,tare.

 3. Metatron spune:

  Ideea este ca poporul nostru e naiv si increzator in politicieni si in mare parte analfabet, daca faceau invers de cum erau mintiti numai eram romani, dar oricum la cate avorturi se fac pe an de romancele noastre care le place curvia, inca nu suntem batuti de Dzeu dupa cum meritam, nici popoarele care nu sunt ortodoxe nu fac atatea avorturi cat fac ai nostri, faptele si „rasplatile” sunt pe masura.

 4. Comunist spune:

  De Romtelecom beneficiaza nemtii.

 5. Liliana spune:

  Nu,nu ne-a facut deloc bine,fiind o structura sataniceasca.Romanii au insa pacate multe si grele si de aceea au conducatorii pe care-i merita,fiind lipsiti de trezvie.Romania merge spre distrugere,pentru smerire si pocainta.Va ajunge cu fruntea de pamint.Va trebui sa-si aduca aminte de Dumnezeu.

 6. Stefan Florina spune:

  Nu am știut. Cine să ne informeze?

  • cristian spune:

   Stii acum,vezi cazul Marii Britanii.E tragic ca exista atata prostie si nestiinta,sa spui ca UE nu ti-a adus niciun beneficiu, cand te poti plimba si lucra nestingherit in toata Europa inseamna ca esti pur si simplu prost,prost in sensul dat de dex.Imi pare rau ca trebuie sa spun ca asa esti,dar cifrele asta arata.Miliarde de euro din fondurile de coeziune,subventii pt toti agricultorii,securitate,liber schimb la orice doresti sa vinzi sau sa cumperi,milioane de romani ce prin anii 2000 erau muritori de foame si care acum si-au facut un rost in lumea asta pe care un om prost ca tine o blameaza.Imi este rusine ca sunt contemporan cu atat de multi tampiti.Valabil si pt postacii de mai sus.

   • Metatron spune:

    Da mah cristiane, dece nu zici de cati banii da romania la UE si i-a inapoi mai putin, dece nu zici ca suntem curvele europei, o dai cu buletinul prin ue, asta da beneficiu, mai bine taceai ca filozof ramaneai, am uitat sa zic ca astia europeni, pentru aderare ti-au cerut Rompetrolul, romtelecomul, gazul si etc, deci nu pe ochii frumosi, europa asta civilizata sa format pe jaf, si de asta se va ajunge praf si pulbere de ea.

 7. Mariana spune:

  Comentariul e tendentios, sunt relatate lucrurile trunchiat, inexact si cu jumatati de adevar .Daca vreti sa informati cetatenii ,fiti corect, documentat si aratati si avantajele pe langa dezavantaje ! Si nu dati vina pe UE , responsabili sunt politicienii romani care au luat spagi pentru a servi interesele companiilor straine, distrugand astfel tara . Aceeasi politicieni pe care romanii continua sa ii voteze de 26 de ani ,constant !

  • Ioana spune:

   Si mai mult, despre putoarea romanilor nu vorbeste nimeni niciodata. Gasim responsabili peste tot mai putin in noi insine. Daca noi ca si popor nu ne ridicam la o atitudine curajoasa care implica asumarea responsabilitatii (a trecutuluilui, prezentului si viitorului nostru) nu vom depasi niciodata zona asta de can can, informatii senzationale de duzina, teorii ale consipiratiei si alte cele care sunt otrava pentru suflet si minte.

 8. Cristi R. spune:

  Cat de tampiti putem fi incat sa uitam ce au facut cu bancile, industria si agricultura FSN-PDSR-PSD-PNL-PNTCD-PD-CDR-UDMR si toti cei perindati pe la putere in anii 90, ca sa punem botul la astfel de manipulari?
  A venit UE dupa revolutie ca sa faca praf tot ce functiona in tara asta?
  Chiar atat de putini oameni constientizeaza de unde vin banii in prezent?
  Daca vrem sa revenim la inflatia din anii 90 si sa ajungem la o criza in genul Venezuelei propagam in continuare genul acesta de aberatii.
  Apoi o sa ne miram cum s-a umplut tara de Dorei fiindca multi din cei care au ceva in cap vor alege sa plece in tari in care nu sunt votati coruptii si munca cinstita este apreciata.

 9. Lili spune:

  Nu , nici un beneficiu…. VREM SA FIM LIBERI…

 10. Marius Marculescu spune:

  Integrarea a adus beneficii pentru tigani nu pentru noi.

 11. Da, asa este! UE nu ne-a adus nici un beneficiu,si nici nu ne va aduce !

 12. Morar spune:

  Dimpotriva ne-a ruinat!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *