Cum se vinde o femeie la Bursa de Mărfuri

femeie

Astăzi aproape toată lumea știe că orice are un preț, că doar trăim o vreme când totul se măsoară în „arginți”. Și dacă totul are un preț, de ce să nu ne vindem și pe noi înșine la valoarea care considerăm că este cea mai potrivită?

Adesea se întâmplă să ne prețuim mai mult decât ne prețuiesc alții, să ne supraevaluăm pe „piața valorilor”, uitând însă că prețuind trupul și sufletul nostru devenim o „marfă”. Constituţia omului are caracter dihotomic – trup și suflet – ceea ce presupune că prețuind trupul, prețuim și sufletul de care nu există despărțire până la moarte. Sufletul nu are preț și nu poate fi prețuit în lumea aceasta fiind scânteie divină. «Pentru că ce-i va folosi omului dacă va câştiga lumea întreagă, iar sufletul îl va pierde ? Sau ce va da omul în schimb pentru sufletul său?» (Mt. 16, 26)

Mai jos avem pilda unui suflet rătăcit în „bursa de valori” a lumii acesteia, care primește un răspuns pe măsura căutării ei:

O superbă domnișoară din New York a solicitat pe internet la un site financiar, cerand sfaturi despre cum sa gaseasca un sot bogat.

Ea scrie astfel:

Sunt o fata foarte frumoasa de 28 ani. Sunt foarte inteligenta si am cu adevarat „stofă”. As vrea sa ma casatoresc cu cineva care castiga minim jumate de milion de dolari pe an.

Exista pe site-ul asta vreun barbat care sa castige atat? Sau sunt sotii ale unor milionari care pot sa-mi dea sfaturi pe aceasta tema? Am avut deja relatii cu barbati care castigau 200 sau 250 mii dolari, dar acest lucru nu-mi permite sa locuiesc in Central Park West.

Cunosc o doamna care practică yoga cu mine, care s-a casatorit cu un bancher bogat si traieste la Tribeca, nu e atat de frumoasa ca mine si nici macar atat de inteligenta. Asa ca ma intreb, ce a facut ca sa merite acest lucru si de ce eu nu reusesc? Cum pot sa ajung la nivelul ei?

Dar iată că se găsește un EL care să-i răspundă în felul următor:

Am citit solicitarea dvs cu mult interes, m-am gandit profund la cazul dvs si am elaborat un prospect al situatiei dvs.

Va asigur ca nu va fac sa pierdeti timpul, deoarece castig peste 500 mii dolari pe an. Clarificat fiind acest lucru, consider faptele in urmatorul mod:

Ceea ce dvs oferiti, văzut din perspectiva unui barbat ca acela pe care-l căutati e pur si simplu o afacere nespus de proastă și păguboasă. Si argumentez acest lucru cu următoarele motive:

Lasand la o parte blablabla, ceea ce dvs oferiti e o negociere foarte simpla. Dvs oferiti frumusetea dvs fizica, iar eu ofer banii mei. Propunerea este foarte clara, dar exista o mica problema. In mod sigur frumusetea dvs se va diminua putin cate putin pe zi ce trece si intr-o zi va disparea, in timp ce contul meu in banca e foarte probabil sa creasca progresiv.

Asadar, in termeni economici dvs sunteti un activ care sufera depreciere, in timp ce eu sunt un activ care produce dividende. Dvs nu numai ca sunteti supusa deprecierii, dar aceasta e progresiva.

Va explic mai bine: azi dvs aveti 28 de ani, sunteti frumoasa si veti continua sa fiti pt urmatorii 5 – 10 ani, dar din ce in ce mai putin. Si intr-o zi, cand veti observa o poza a dvs de azi va veti da seama ca ati devenit o pruna uscata.

Acest lucru inseamna, in termeni de piata ca azi sunteti bine cotata, in faza ideala de a fi vanduta, nu cumparata.

Utilizand un limbaj Wall Street cine vă poseda azi trebuie sa va puna in “trading position” pozitie de comert si nu “buy and hold” (cumpara si tine), cum se pare ca sugerati. Asadar in termeni comerciali, casatoria (“buy and hold”) cu dvs nu e o afacere buna pe termen mediu / lung. In schimb, inchirierea pe o anumita perioadă poate fi chiar si din punct de vedere social o afacere inteleaptă si am putea s-o luam in calcul… Am putea sa avem o relatie pt. o anumita perioada…

Daca ma gandesc bine si ca sa ma asigur de cat sunteti de inteligenta, cu clasa, cu stofă si frumoasa, eu, potential “client care inchiriaza” asa o “masina”, cer ceea ce este corect: sa facem un test drive.

Va rog sa stabiliti data si ora.

Cu stima,

Investitorul dumneavoastra

Sursa: catehetica.ro, FOTO mihaelaoprea.wordpress.com

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *