Din învățătura Părintelui Arsenie Boca:10 cugetări divine

pr-arsenie-boca

1. ,,Nimic nu poate înlocui lipsa iubirii, dar iubirea înlocuieşte toate neajunsurile.

2. ,,M-am înhămat la carul cu un ideal cam greu, transformarea omului în Om, fiul mai mic al lui Dumnezeu şi frate al Fiului Său mai mare, însă toate idealurile au în ele ceva paralizant, nu te lasă să te ocupi de nimicurile acestei vieţi.”

3. ,,O altă taină a lui Dumnezeu: nu pedepseşte toată răutatea tuturor, precum nici nu slăveşte bunătatea tuturor. Dacă ar face asta, atunci şi oamenii ar face binele de frică, mântuirea ar fi de silă, iar nu o faptă a libertăţii şi a dragostei.”

4. ,,Toate diamantele lumii sunt un gunoi, faţă de o clipă petrecută în lumina dumnezeiască.”

5. ,,Cea mai grea luptă în viaţa aceasta nu este alta decat biruirea de sine. Căci biruira de sine duce la proslăvirea binelui.”

6. ,,Până la Dumnezeu, nu este nici jos, nici sus, nici aproape, nici departe, pentru că Dumnezeu este pretutindeni şi de aceea El e mai aproape de tine decât sufletul şi trupul tău, numai să ştii şi să afli această apropiere prin credinţă şi rugăciune.”

7. Iubirea lui Dumnezeu faţă de cel mai mare păcatos este mai mare decat iubirea celui mai mare sfânt faţă de Dumnezeu.”

8. “Când dai, la început dai din ceea ce ai, apoi, de la un moment dat, dai din ceea ce eşti.”

9. “Inima omului are trei compartimente: primul este cunoaşterea, ca o condiţie esenţială a realităţii lumii de dincolo; al doilea, iubirea, necesară sfinţirii şi curăţirii omului şi al treilea, voinţa, necesară desăvârşirii omului.”

10. “Până nu-l găseşti pe Dumnezeu, nu te afli nici pe tine, nu-ţi găsesti nici sensul tău, nici sensul lumii.”

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *