Efectele semnului Sfintei Cruci asupra alimentelor și a celor aflați în suferință

mancare

Puterea rugăciunii și a semnului sfintei cruci au fost demonstrate științific. În urma experimentelor făcute, cercetătorii ruși au descoperit că însemnarea mâncării și a apei cu semnul crucii înainte de masă are un efect purificator imediat.

Angelina Malakhovskaya – o cercetătoare rusă, ingineră și electrofiziciană la Laboratorul de Tehnologie Medicală și Biologică spune că acesta este un miracol real. După un studiu aprofundat de 10 ani, cercetătoarea a declarat că semnul sfintei cruci are efecte bactericide.

Semnul Crucii pe Mâncare

“Dacă cineva care este cuprins de frica de a nu se îmbolnăvi, sau de frică în general, își face cruce, îl ajută Hristos”

Părintele Paisie Aghioritul era vizitat de foarte multă lume la coliba lui din Sfântul Munte. Din acest motiv era la „curent” cu toate angoasele, bolile sufletești și necazurile de care suferă omul modern. Avea întotdeauna sfaturi salvatoare pentru cei care veneau la el. Uneori petrecea ore în șir cu câte un om sau un tânăr deprimat, pentru a-i readuce echilibrul și pacea inimii.

Foarte mulți se tem astăzi de chimicalele din alimente care i-ar putea îmbolnăvi. Iată ce zicea Părintele despre aceasta:

“A venit cineva care avea o funcție înaltă. Atât de mult se temea sărmanul de microbi, încât își albise mâinile, tot curățându-le cu spirt. Chiar și mașina sa și-o freca cu spirt. Mi-a fost milă de el. Știi ce înseamnă să ai o astfel de funcție și să te miști așa?

I-am dat rahat dulce, dar nu l-a luat, pentru că l-am apucat eu cu mâna. Dar și în cutie de ar fi fost, nu l-ar fi luat, deoarece s-ar fi gândit că și în cutie l-a pus cineva cu mâinile lui. Când am văzut aceasta, am luat rahatul, l-a, frecat de pantofii lui și apoi l-am mâncat. I-am făcut destule de acestea și m-am chinuit să-l fac să se elibereze puțin din acea psihoză.

Și astăzi a venit aici o tânără care avea frică de boală. Când a intrat înăuntru, n-a luat binecuvântare, pentru că se temea să nu se molipsească de microbi, iar când a plecat, după atâtea pe care i le-am spus ca să o ajut, iarăși n-a luat binecuvântare. Nu-ți sărut mâna, îmi spune, pentru că mă tem să mă molipsesc de microbi. Ce să mai spui. În felul acesta își fac viața lor neagră.”

Puterea sfintei cruci

Semnul crucii poartă în ea puterea lui Dumnezeu. Când ne însemnăm pe noi înșine sau alimentele cu semnul crucii mărturisim Treimea cea de o ființă: Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt și chemăm ajutorul ei.

La slujba Sfântului Maslu, preoții au repetă această cântare:

Doamne, armă asupra diavolului crucea Ta o ai dat nouă, că se îngrozește și se cutremură, nesuferind a căuta spre puterea ei, că morții ai sculat, și moartea o ai surpat, pentru aceasta ne închinăm îngropării Tale și Învierii.”

Iar la finalul slujbei, preotul miruiește pe credincioși cu untdelemnul sfințit cu puterea Duhului Sfânt, în semnul crucii, ca să le fie celor ce se vor atinge de el spre tămăduire și luminare.

Și troparul Sfintei Cruci care se cântă de praznicul Înălțării Sfintei Cruci și la sfințirea apei, ne arată vădit puterea Crucii Mântuitorului:

“Mântuiește Doamne, poporul Tău, și binecuvintează moștenirea Ta. Biruință binecredincioșilor creștini asupra celui potrivnic dăruiește, și cu Crucea Ta păzește pe poporul Tău.”

Primul dar concret, de mare preț, pe care pruncul îl primește la Botez este Crucea, ca armă de protecție și ca mijloc de mântuire. După ce preotul îl scoate din mir, îi pune copilului crucea la gât, spunând aceste cuvinte: Zis-a Domnul: Cel ce voiește să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea sa, și Mie să-Mi urmeze”.

sursa: lataifas.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *