Evul mediu renaște. Patimile creștinilor în lumea jihadistă

evul-mediu-renaste-patimile-crestinilor-in-lumea-jihadista-320540-1

12 creștini (un numar apostolic) au fost omorâți de către militanții ISIS, în Siria după ce aceștia au refuzat să se convertească la Islam. Celui mai tânăr dintre aceștia i-au fost tăiate buricele degetelor pentru a rămâne fără amprente.

După ce au refuzat să renunțe la creștinism, femeile au fost violate în fața mulțimii adunate să privească, apoi toate opt au fost decapitate. În primul grup, unii dintre creștini au fost crucificați. Mii de creștini au fost torturați și omorati în Siria și Irak, de către grupările jihadiste în tentativa de a șterge această religie de pe harta lumii.

Populatia creștină din Siria a scăzut la o treime de când a început războiul în 2011, 700.000 din cei 1.1 milioane de creștini fiind forțați sa plece.

În Irak, dacă în urmă cu 10 ani erau 1,5 milioane de creștini, în prezent nu mai sunt decât 200.000.

Marian Gârleanu

Sursa: ziuanews.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

 1. Florin spune:

  Politica , religia si banii .. cele 3 mari probleme ale omenirii .. prin astea 3 ne separam noi ca specie intre noi.

  • MAXIM spune:

   Florine, tu nici nu stii ce-i aia religie, cu ce se mananca si cate religii sunt pe lume. Tu insuti nu stii daca existi, de ce existi si ce voiesti cu adevarat de la tine si de la ceilalti. Tu nu stii nimic, esti o naluca a propriei tale inexistente, a propriului tau neant. Mama ei de istorie, de istorie a religiilor si de cultura generala! Afara de tv, fotbal si las’ fierbinti, tu nu ai auzit altceva…

 2. Andrei spune:

  Domnule Florin sa stiti ca in Romania noi obisnuim sa crucificam, sa violam si sa taiem nasurile/degetele/mainile oricui e ateu sau de alta religie decat noi ?
  Ati fost intrebat vreodata carei religii ii apartineti si apoi amenintat cu moartea ?
  Cea mai mare ipocrizie este ateismul care nu ar fi fost posibil fara o religie a iubirii si tolerantei cum este crestinismul.
  Mai exista atei si in zona budhista a lumii dar in mare parte sunt oarecum constransi/conditionati sa fie asa (persecutarea falung gong, tibetanilor si a crestinilor, biserica catolica patriotica).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *