Hibrizi OM-ANIMAL: dezastrul zilelor noastre

Hibrid-om-animal-2

Oamenii de ştiinţă din diferite ţări creează hibrizi om-animal bizari, care pot produce panică în societate. În ultimii 10 ani, progresul înregistrat în ingineria genetică i-a uimit pe oamenii de ştiinţă şi observatorii simpli.

Astăzi, crearea unor forme de viaţă noi este accesibilă chiar şi pentru studenţi la domiciliu. Din păcate, legile rămân în urma jocurilor oamenilor de ştiinţă.

La rândul lor, aceste forme de viaţă noi nu sunt ilegale, însă ele pot prezenta un pericol pentru societate. Este imposibil de prezis ce se va întâmpla dacă ele vor începe să se înmulţească. Dar oamenii de ştiinţă abia aşteaptă să deschidă lumii noua lor creaţie, să deschidă ceea ce până nu demult părea o fantezie absolută.

Drept exemplu putem spune că oamenii de ştiinţă au creat şoareci cu un cromozom uman artificial. Acest lucru este considerat o descoperire care poate duce la noi forme de tratament a unei serii de boli. Potrivit Lifenews.com, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Wisconsin au obţinut succese în transplantul de celule de la un embrion uman în creierul şoarecilor. Celulele au început să crească şi cu timpul şoarecii au devenit mai inteligenţi. Aceşti şoareci pot ieşi din labirint şi pot învăţa semnalele condiţionate mult mai repede decât înainte de transplant.

Se pune întrebarea: practica transplantului de ţesuturi umane animalelor aduce mai multe beneficii decât riscuri? Deja este clar că creşterea organelor umane în animale nu este ceva de domeniul fantasticului, ci o realitate. Oamenii de ştiinţă japonezi au început să folosească purcei pentru creşterea organelor umane şi pentru aceasta este nevoie de aproximativ un an.

Conform Infowars.com, obiectivul principal în cazul de faţă este creşterea numărului necesar de organe pentru scopuri medicale. Însă, guvernul japonez trasează şi alte sarcini: în prezent el pregăteşte o decizie care permite începerea cercetărilor legate de embrioni.

Thetruthwins.com relevă că dacă organul uman începe să crească într-un purcel, acesta nu mai este un purcel sută la sută, ci un organ uman, care a crescut într-un purcel şi el nu mai poate fi considerat un organ uman sută la sută. Destinatarii acestor organe trebuie să fie de acord cu introducerea unor organe hibride între om şi animal.

Consecinţele creării de hibrizi ar putea ameninţa societatea şi în prezent şi în viitor, însă principalul pericol este incapacitatea de a prezice consecinţele pierderii controlului asupra unor astfel de hibrizi.

Şi mai alarmant este faptul că în majoritatea ţărilor nu există legi, care limitează crearea unor asemenea fiinţe, ceea ce permite crearea lor incontrolabilă. Mai mult, nu este prevăzută o pedeapsă în cazul în care o asemenea creatură vie va face rău altora.

Sursa foto: news.xinhuanet.com,  Sursa stire: romanian.ruvr.ru

loading...

De asemenea, ai putea dori...

13 răspunsuri

 1. Adriana spune:

  Pozele sunt imagini dintr-un film SF, dupa cum zice si articolul citat si un m-as fi obosit cu un comentariu daca nu m-ar fi revoltat manipularea prin dezinformare.
  Organele crescute deocamdata nu implica crearea de noi specii si asta ar fi aberant (deja suntem prea multi pe planeta). Oricum, inainte de a da cu pietre ar fi bine sa gandesti un pic la sutele de vene, trahei, esofaguri, inimi reparate prin folosirea adn-ului celui ce are nevoie. Nu e asta ceva pt care sa fim recunoscatori?
  Pana la hibrizi vii si care sa mai si traiasca e cale lunga insa dincolo de curiozitatea inventatorilor nu cred ca vor avea succes, la fel cum nici clonarea nu a avut sustinere in lume. Liberatatea vine cu responsabilitate, asadar nu trebuie sa fim in nici o extrema, ci echilibrati si cu verticalitate.

 2. iony spune:

  Minunat este sa lasam natura sa-si urmeze cursul firesc. Necazurile si bolile au existat mereu, si tot mereu au existat si oamenii sanatosi. Partea urata pe care unii nu vor sa o accepte e ca cei sanatosi, de multe ori, sunt cei din patura de mijloc tocmai pentru ca ei nu fac excese. Bogatii planetei dupa ce se imbuibeaza cu toate cele si fac excese peste excese vor sanatate vesnica, tinerete fara batranete si viata fara de boala, iar moartea care face lucrurile sa se invarta pe planeta noastra e pusa la zid. Unii se cred asa de egali cu Dumnezeu incat….vai de ei

 3. iony spune:

  Eu nu ma refer la imaginea din filmul SF, spun asa in general cat cauta unii aiurea leacuri peste leacuri ca sa obtina ceva neomenesc, clanare, copii facuti in eprubete, organe crescute prin laborator, etc. Mai bine ar duce o viata cumpatata. E periculos totul pe lumea asta… daca maine s-ar ajunge la un nivel in care oricine ar afla rapid cu ce oameni e compatibil in cazul unor transplanturi de organe, cineva cu bani si pentru bani ar in stare sa ucida fara remuscare. Mame cu copii bolnavi ar ucide fara scrupule alti copii, femeile ar omori fara nepasare alte femei ca sa le ia buzele senzuale sau sânii rotunzi, barbatii ar jupui de piele alti barbati. EU NU VREAU SA TRAIESC INTR-O ASTFEL DE LUME! EU NU SUNT DE ACORD CU ASTFEL DE CERCETARI! mai bine ar hranii copiii acestui pamant, mai bine ar face agricultura sa mancam sanatos si sa fim toti sanatosi.

 4. gogom spune:

  @iony -- s-a aratat deja ca ei care fac excese alimentare fac parte din patura saraca si needucata a societatilor. Ei sunt cei care in numar covarsitor sufera de boli cardio-vasculare si dezechilibre de nutritie din cauza alimentatiei de proasta calitate si a cantitatii ingurgitate.
  oamenii bogati, pe de alta parte, in majoritate duc un stil de viata sanatos care implica si exercitiu fizic.
  bogatii planetei fac altfel de excese, de putere, de exemplu.

  in cativa zeci de ani, „oamenii amarati” ai planetei care se imbuiba zilnic cu mcdonalds, prajeli, margarine si merdenele ar putea beneficia de pe urma acestor experimente care ajuta medicina sa progreseze.

 5. ionut spune:

  Pentru toti cei care carcotiti împotriva cercetării. . . .
  daca maine sti merge la doctor si v-ar spune ca copilul vostru suferă de o boala de inima si singura sa sa de salvare e un transplant de la un donator, dau o inima crescuta într-un porc. . . . Spunetim ce sti alege pentru copilul vostru . . . . Sa astepte pana se va ivi vreun donator compatibil sau transplantul de la porc . . . e usor sa judeci pe altii când nu esti pus sa alegi . . într-adevăr excesele sunt rele, legislatia trebuie sa fie mai aspra ca sa nu se întâmple lucruri oribile, dar pentru ca exista sa sa de a se salva vieti umane cercetarea in domeniile acestea trebuie sa continue.

 6. narcisa spune:

  Am vazut filmul.cat de cat interesant dar nu mi-a placut sfarsitul ca si-a schimbat sexul din fata in baiat :)))

 7. cori spune:

  Cel mai bine ar fi sa luam cartile de rugaciuni si sa citim cu luare amint, in fata icoanei, a unei lumanari aprinse sau candela aprinsa. Cred ca numai Dumnezeu poate salva vieti omenesti, bineanteles prin intermediul mediciilor. Cercetarile stintifice, cu privre la crearea hibrizilor, clonarii si a altor specii nu isi au rostul. Dumnezeu a lasat stiinta pe pamant nu pentru crearea hibrizilor. Vorbeam cu un actor despre calugarie. El spunea ca daca toata lumea s-ar calugari ar disparea specia umana de pe pamant. Eu cred ca specia umana va disparea de pe pamant. Sunt tot mai multe femei care fac avorturi, isi abandoneaza copiii etc

 8. cori spune:

  Si nu-mi plac deloc filmele SF si cele de groaza. Mai mult imi place sa citesc carti religioase scrise de Sfinti si de Cuviosi Parinti, cum ar fi Pr Teofil Paraian, Pr Paisie Aghioritul, Sf Teofan Zavoritul,Sf Ioan Gura de Aur etc, sa vizionez filmulete religioase. Un film educativ este filmul rusesc ‘Secta’.

 1. 22 decembrie 2015

  […] Referinta: Sursa stire: romanian.ruvr.ru ganduridinierusalim Sursa foto: […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *