Măicuţa medic de familie care îngrijeşte 4.000 de pacienţi fără să ceară în schimb nici macăr un leu

646x528

Maicuta, care este medic de familie, ingrijeste aproape 4,000 de pacienti si nu cere nici un leu pentru alinarea durerilor. Bolnavii spun despre ea ca le vindeca si sufletele, nu doar trupurile.

Intr-un cabinet din centrul orasului Slobozia, maica Paraschiva primeste zilnic zeci de pacienti. Imbracata in sutana si halat alb, ii consulta cu atentie pe toti. Aceasta femeie a venit impreuna cu fetitele ei care se simteau rau.

Maicuta: Ia respira ! Hai ! Fa asa ! Hai, bravo, mai odata ! Ia spune cum te cheama ?
Pacienta: Maria!
Maicuta: Si cati anisori ai ?
Pacienta: 2!

„Ne-a dat tratament de la dansa. N-aveam bani de reteta, ne dadea si bani de la dansa si cumparam reteta”, a spus mama Mariei.

Maica Paraschiva are 41 de ani, iar cand s-a inscris la medicina era deja in slujba bisericii. A ajuns la Slobozia imediat dupa terminarea facultatii, in 2007.

646x404

Maica Paraschiva: Cand am plecat de acasa la manastire, intr-o zi a venit cineva si a zis ar fi bine sa faci medicina.

Reporter: V-ati dorit sa ajungeti medic ?

Maica Paraschiva: La inceput, nu. Dar fiind sub ascultare am zis daca tot mi s-a spus hai sa facem si medicina si sa vedem ce iese si iata ca a iesit un lucru foarte bun.

Multi recunosc ca atunci cand intra in cabinetul ei, raman uimiti. „Cand am intrat prima data, am zis ca am gresit cabinetul si m-am reintors si am vazut ca intr-adevar e medic si am mers pe mana dansei. Iti ridica moralul, iti da o speranta”, a spus Lucretia Cretu, pacienta.

Dupa program, maicuta se intoarce acasa, in chilia manastirii care o gazduieste.

„Avand in vedere ca activitatea mea de cabinet este activa si am foarte multa lume, automat aici ma regasesc si imbinand cele doua, merg mana in mana foarte bine”, a incheiat maicuta.

Maica Paraschiva Cornea are in prezent in jur de 4000 de pacienti.

[advanced_iframe securitykey=”040893863f9412ff568ae5ab5c5a435e092b6b0a” <iframe src=’http://www.stirileprotv.ro/lbin/video_embed.php?media_id=61596822&section=3&video_section_id=’ frameborder=’0′ style=’width: 600px; height: 368px; scrolling: no;’></iframe> ]

Articol relatat de portalul stirileprotv.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. Este foarte bine ; dar are casa la manastire , masa si toate cele de trebuinta ; in mod normal medicii adevarati mu trebuie sa ceara sau impuna nimic iar cei cu cabinet particulare ar trebui sa aiba tarife cit mai mici .

  2. Lucian spune:

    Felicitari ca promovati astfel de oameni. Totusi nu pot sa nu remarc data reportajului sursa… Sursa: Pro TV, Data publicarii: 13 Noiembrie 2014. Ma gandesc ca in atatia ani, cifrele s-au mai schimbat, si informatiile meritau actualizate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *