Martorii lui Iehova – cine sunt ei în realitate?

amer_jehovahs_witnesses

A T E N Ț I E! PERICOLUL  LA  UȘA  DUMNEAVOASTRĂ. Martorii lui Iehova – cine sînt ei în realitate?

Iubiților, nu dați crezare oricărui duh, ci cercați duhurile dacă sînt de la Dumnezeu, fiindcă mulțiprooroci mincinoși au ieșit în lume.” [1]

Probabil, ați întîlnit în viața Dvs, fie prin parcuri, fie pe stradă, dar poate chiar și la ușa Dvs, așa persoane care, arată bine la exterior, vorbesc frumos despre Împărăția lui Dumnezeu, oferă așa broșuri ca „Turnul de Veghe”, „Trezițivă” sau „Ce ne învață în realitate Biblia?”; dar de cîte ori v-ați întrebat, cine sînt ei și de unde vin?

Tocmai despre acești oameni, dar mai corect spus despre organizația (nu Biserica) din care ei fac parte, Dvs veți afla unele lucruri, care n-o să le aflați de la ei.

Mai întîi de toate știut lucru să fie că, „Martorii lui Iehova” este SECTĂ[2], iar Sfîntul Apostol Petru ne preîntîmpină că „…au fost în popor şi prooroci mincinoşi, după cum şi între voi vor fiînvăţători mincinoşi, care vor strecura eresuri[3] pierzătoare şi, tăgăduind chiar pe Stăpânul Care i-a răscumpărat[4], îşi vor aduce lor grabnică pieire…[5], la fel și Sfîntul Apostol Pavel ne arată căeresurile se află în rînd cu așa păcate ca: „Adulterul, desfrînarea, necurăția, destrăbălarea,închinarea la idoli, fermecătoria, vrajbele, certurile, zavistiile, mâniile, gâlcevile, dezbinările… pizmuirile, uciderile, bețiile, chefurile,…[6] Deci, primul pericol este deja vizibil din aceste două versete.

Scurt istoric al sectei.

Întemeietorul acestei grupări religioase este americanul Charles Tase Russel (1852-1916), care a fost în viața sa o perioadă prezbiterian[7], iar mai apoi a mers o perioadă la congregaționaliști[8]pe care de asemenea i-a părăsit. La vîrsta de 24 de ani întîlnește pe Nelson Barbour, dizident al adventiștilor, de la care Russel împrumută ideea că Iisus Hristos urma să vină invizibil pe pămînt în 1874 și că în 1914 va fi anul în care lumea va fi distrusă, după care se va începe împărăția de 1000 de ani a lui Hristos pe pămînt, ceea ce nu sa întîmplat desigur și mulți adepți s-au dezamăgit și au părăsit secta.

Al II-lea președinte a fost Joseph Franklin Rutherford (1869/1917-1942), care are 2 proorocii false referitor la anul 1918 în care va fi sfîrșitul lumii, și 1925 cînd vor învia drepții Vechiului Testament precum Avraam, Isaac și Iacov, care iarăși nu s-au împlinit. Sub conducerea lui organizația își schimbă denumirea din „Studenții în Biblie” în „Martorii lui Iehova” la congresul din Columbus, Ohaio 1931.

Al III-lea președinte a fost Nathann Knorr (1905/1942-1977), care aduce organizației 3 lucruri importante: 1. Înființează școala „Galaad” pentru misionari; 2. Organizează școala teocratică; 3. Editează versiunea Bibliei „Traducerea Lumii Noi” prin care modifică multe versete pentru ași susține ideile organizației.

Avînd în vedere faptul că „proorociile” martorilor, 1874, 1914, 1918, 1925, nu sau împlinit vedem cu siguranță că ORGANIZAȚIA „MARTORII LUI IEHOVA” – ESTE O ORGANIZAȚIE MINCINOASĂ și respectiv nu este de la Dumnezeu, ci de la diavol, care este „… mincinos și tatăl minciunii.”[9]

CONTRAZICERI CU BIBLIA.

1. Martorii spun că trebuie să chemăm numele lui Iehova ca să ne mîntuim, iar creștinii Noului                   Testament chemau, propovăduiau, vindecau, sufereau pentru numele lui Hristos.[10]

2. Martorii spun că Hristos a fost atîrnat pe un stîlp cu un cui în ambele mîini și tăblița deasupra mîinilor, iar Biblia spune că în mîinile Lui au fost cuie și tăblița a fost deasupra capului.[11]

3. Martorii spun că Iisus Hristos este prima creatură a lui Dumnezeu, iar Biblia spune că este Fiul lui Dumnezeu născut din Tatăl, deci, născut și creat sînt două lucruri total diferite.[12]

4. Organizația interzice transfuzia sîngelui[13], fără argumente biblice, ceea ce aduce moartea a multor membri.[14]  Biblia vorbește doar de faptul că NU trebuie să folosim sînge ÎN MÎNCARE, dar transfuzia este cu totul altceva.[15] Pînă cînd organizația își va schimba poziția,oamenii sînt datori să moară.

5. Mîntuitorul Iisus Hristos a întemeiat Biserica Sa care nu va fi biruită de porțile iadului[16], iar„Martorii lui Iehova” sînt organizație, termen care nici nu se găsește în Biblie.

Să știți că nimeni nu are dreptul să vă ia libera alegere! Nu lăsați pe cineva să manipuleze cu conștiința Dvs: verificați și analizați, căutați și comparați. Cu preț ați fost cumpărați. Nu vă faceți robi oamenilor.”   (1 Cor 7.23)

Rugăm să nu folosiți această foaie în scopuri auxiliare și nu o aruncați.
Transmiteți-o altor persoane să o citească sau să o ardeți.

Pentru mai multe informații sau propuneri scrieți la adresa:    irineulion@mail.ru

Saituri recomandabile: www.ortodoxia.md; www.teologie.net; www.tvspas.ru;www.moldovacrestina.info


[1] 1 Ioan 4.1

[2] În limbajul Bibliei se întîlnește sub sinonimul „eres”, a se vedea 1 Cor. 11.19; Gal. 5.20; 2 Pet. 2.1

[3] Explicare greșită a Sfintei Scripturi care duce la pierzare, nu la mîntuire, a se vedea 2 Pet. 3. 16

[4] Conform învățăturii MI, Mîntuitorul „Iisus Hristos este prima creatură a lui Dumnezeu”, adică, Elnu este Dumnezeu, ci prima creatură a Sa. Anume aceasta este una din ereziile de bază a MI despre Domnul Iisus Hristos. Deci, ei „tăgăduiesc pe Stăpînul (Iisus Hristos) care i-a răscumpărat… aducîndu-și lor grabnică pieire…”

[5] 2 Pet. 2.1

[6] Gal. 5.19-21

[7] Prezbiterianismul – este o formă a calvinismului, care este tot o sectă, ce respinge imaginea crucii, liturghia, citesc doar rugăciuni personale.

[8] Congregaționalismul – iarăși este o formă a calvinismului, în care fiecare congregație își recunoaște doar autoritatea sa.

[9] Ioan 8. 44

[10] Fap. 7. 59-60/ 4. 2, 10/ 3. 6/ 9. 16

[11] Ioan 20. 25, Mat. 27. 37

[12] Ioan 1. 14/ Evr. 1. 5/ Ps. 2. 7

[13] Dar în „Turnul de Veghe” din 15 iunie 2000, deja întîlnim permisiunea de transfuzie a unor componente ca: imunoglobulinele, preparate hemofilice (Factorul VIII si IX), a se citi mai detaliat pe:http://ro.altermedia.info/reportajinvestigatii/martorii-lui-iehova-si-transfuziile-sangvine_2043.html

[15] Fap. 15. 28,29

[16] Mat. 16. 18

Sursa – ortodox.md

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *