“Gata, Dumnezeu va lua Harul Său de la noi, deoarece am trădat legea Sa!”

ImageHandler

Mitropolitul Ieremia de Gortina (Grecia) despre PARTENERIATELE CIVILE HOMOSEXUALE: “Gata, Dumnezeu va lua Harul Sau de la noi, deoarece am tradat legea Sa si am votat legea spucarciunii!”

Linistit si in pace a parut Episcopul nostru astazi dimineata in timpul slujbei pentru a doua zi de Craciun, in satul Paleohori din Megalopoli, unde s-a aflat pentru a savarsi Sfanta Liturghie si pomenirea mortilor. De asemenea, linistit a parut sa fie si in timpul predicii sale. Biserica a fost neincapatoare pentru multimea stransa.

Spre sfarsitul predicii, episcopul a facut o paralela intre Evanghelia zilei si “marele pacat”, asa cum a marturisit, care s-a petrecut in tara noastra, anume cum a devenit lege desfraul, atacand dur pe acei care au votat o asemenea «lege a rusinii», dupa cum a numit-o.

Mitropolitul a fost dur in cuvantul sau in special fata de parlamentarii din eparhia sa care au votat legea nedreapta. In acest cuvant Mitropolitul le-a transmis de mai multe ori «sa le fie rusine».

El le-a cerut crestinilor sa transmita parlamentarilor lor nemultumirea pentru acest vot. Mitropolitul le-a spus: «veniti, crestinii mei, la tribunal ca sa ascultati ce le voi spune». Nu putem aminti aici tot ce ne-a spus ierarhul nostru indurerat de legea votata. Amintim doar faptul ca a mentionat cu durere in ce hal a ajuns tara noastra care cinsteste pe Fecioara Maria, astfel incat conducatorii nostri sa voteze desfranarea pe post de lege.

«Si va rog, dragii mei crestini – a spus – nu ma lasati singur. Credinta si tara nu este doar a mea. Ortodoxia este si credinta voastra, Grecia este si tara voastra.

Slavitul nostru popor a cazut in vremurile noastre deoarece ne-am indepartat de Dumnezeu care este Tatal nostru.

Gata, Dumnezeu va lua Harul Sau de la noi, deoarece am tradat legea Sa si am votat legea spucarciunii» (…)

Si nu, nu il vom lasa sa lupte singur deoarece si noi credem in valorile pe care bunicii nostri ni le-au lasat ca zestre, si noi ne iubim tara.

(Crestinii din Megalopoleos)

Mai multe pe cuvantul-ortodox.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *