Nimeni nu-ți este dator cu nimic, copila mea

Nimeni nu-ți este dator cu nimic, copila mea. Ce înseamnă acest lucru? Cum poate fi importantă o convingere atât de simplă?

S-ar părea că acest adevăr nu contează pentru tine, însă fii sigură că îți va schimba viața. Nimeni nu trăiește pentru tine, copila mea. Pentru că tu ești tu și nimeni altcineva. Fiecare om trăiește pentru sine, pentru propria fericire. Cu cât mai devreme vei înțelege acest lucru, cu atât mai repede vei scăpa de așteptărea că cineva te poate face fericită.

Asta înseamnă că nimeni nu este dator să te iubeasă. Și dacă te iubește cineva, asta se întâmplă pentru că ai în tine ceva special, ce face fericit pe acel cineva. Încearcă să înțelegi în ce constă acest detaliu special și amplifică-l, pentru ca să fii iubită și mai mult. Dacă oamenii fac ceva pentru tine, este pentru că ei vor acest lucru. Asta se întâmplă pentru că cineva vrea să-ți facă pe plac și nu pentru că e dator să facă asta pur și simplu.

Asta înseamnă că nimeni nu este dator să te respecte. Nu toți oamenii vor fi buni cu tine. Imediat de cum vei înțelege că oamenii nu sunt datori să fie buni cu tine, vei învăța să ocolești acei oameni, care sunt în stare să te rănească. Nici tu, la rându-ți, nu le ești datoare cu nimic.

Repet: nimeni nu-ți datorează nimic.

Trebuie să devii mai bună doar pentru tine. Astfel, ceilalți oameni vor tinde spre tine, își vor dori să te susțină și să-și împărtășească gândurile cu tine. Alți oameni nu vor vrea să fie alături de tine și nu se va întâmpla din cauza ta. Char dacă se întâmplă, ai grijă să alegi relațiile care te interesează în special pe tine. Nu-ți asuma probleme străine.

Atunci când înțelegi că respectul și iubirea celor din jur trebuie să fie meritate mai întâi, nu vei aștepta lucruri imposibile și nu vie fi dezamăgită. Oamenii nu sunt datori să-și împărtășească cu tine nici gândurile și nici emoțiile. Dacă ei fac asta, înseamnă că ai meritat.

Te poți bucura cu dragostea pe care o primești, cu respectul prietenilor tăi și cu tot ce ai câștigat până acum. Nu accepta aceste lucruri ca pe niște datorii, pentru că astfel poți pierde tot ce ai. Nu sunt ale tale, trebuie să le meriți.

sursa: ea.md

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *