Omenirea nu va fi salvată niciodată de un politician. Salvatorul nu este din lumea aceasta

Toţi avem probleme şi nemulţumiri. Nu există ţară-n lumea această care să spună că populaţia ei trăieşte într-o societate perfectă. Ne confrutăm toţi cu fel de fel de constrângeri, începând de la slăbiciunile noastre până la greşelile celor din jur care ne afectează în mod direct.

Astăzi ca şi acum 1000 de ani, omenirea se confruntă cu aceleaşi veşnice şi repetabile probleme: foame, sărăcie, hoţie, violenţă, conflicte armate, corupţie, lăcomie, egoism, lascivitate, concupiscenţă, etc.

Progresul tehnologic imens n-a reuşit să rezolve problemele morale are lumii ci doar a ridicat nivelul de trăi pentru o anumită parte a mapamondului. In plus de asta belşugul economic adus de progresul industrial şi electronic n-a reuşit nici măcar să evite crizele economice, ba dimpotriva.

Oamenii îşi pun nădejdea în conducătorii lor; speră cu credinţă că viitorul preşedinte de stat le va putea rezolva problemele.

Cei ce ne conduc nu ştiu sau uită că problemele economice au la bază lăcomia după bani şi necinstea. Inechitatea sistemul capitalist are la bază fuga după profit, ca scop în sine, nu pentru a-i ajuta pe alţii. Crizele economice vin ca urmare a unei moralităţi precare. Oamenii fără conştiinţă şi fără frică de Dumnezeu fac totul pentru binele şi confortul lor, în dauna şi inconfortul celor mai slabi. Egoismul e principiul moral numărul unu al lumii în secolul XXI.

Problemele omenirii, care au fost mereu aceleaşi, luând diferite forme în funcţie de perioada istorică, au la bază încălcarea poruncilor lui Dumnezeu. Păcatul este pedepsit de Dumnezeu, nu pentru că încalcă o poruncă dată de El, ci pentru că face rău celor din jur. În parte fiecare contribuim la starea dificilă a lumii noastre prin greşelile pe care le facem, prin păcatele care le repetăm zilnic.

Degeabă nădăjduim în Președinte să ne scoată ţara din mizerie, el poate manipula doar indicatorii macro-economici, dar nu ne poate ajută să fim mai cinstiţi. Legile statului nu ne pot face să fim mai buni cu forţa, ba dimpoitrivă, de multe ori oamenii găsesc mijloace şi mai ingenioase să ocolească legea. Poţi fi constrâns să faci binele, doar pe moment, dar cu prima ocazie vei greşi iar.

Tot răul lumii, perceput de noi la nivel economic, politic, militar, etc., porneşte din sufletele noastre. Conducătorii politici nu ne pot salva sufletele, nu au cele necesare să ne ridice din neputinţele noastre sufleteşti.

Problemele globale se rezolvă din interiorul nostru. Omenirea nu va fi salvată niciodată de un politician. Conducătorul pe care toţi îl aşteptăm să ne scoată oraşul, ţara, continentul şi întreg Pământul din necazuri nu este politic.

Evrei au crezut că Hristos vine să-i scoată de sub robia politică a Imperiului Roman, unii din ei chiar au vrut să-l proclame ca împărat al Israelului:

„Iar oamenii văzând minunea pe care a făcut-o, ziceau: Acesta este într-adevăr Proorocul, Care va să vină în lume. Cunoscând deci Iisus că au să vină şi să-L ia cu sila, ca să-L facă rege, S-a dus iarăşi în munte, El singur. „(Ioan 6, 15)

Hristos a refuzat să fie rege, nu pentru că n-ar fi putut face faţă ci pentru că ştia clar că problemele lumii nu se rezolvă politic.  A refuzat să fie regele lui Israel pentru că El este defapt Împăratul Cerurilor. Împărăţia lui nu este de pe pământ aşa cum îi spunea chiar El lui Irod, iar salvarea pe care o aduce este destinată în primul rând sufletului. Iisus Hristos a venit să rezolve problemele ţării din interiorul cetăţenilor ei, din inimă. El a zis-o clar:

„…din inima omului, ies cugetele cele rele, desfrânările, hoţiile, uciderile, adulterul, lăcomiile, vicleniile, înşelăciunea, neruşinarea, ochiul pizmaş, hula, trufia, uşurătatea.Toate aceste rele ies dinăuntru şi spurcă pe om.” (Marcu 7, 21-23)

Iată sursa tuturor relelor din lume.

Mesia (Salvatorul) pe care unii îl tot mai aşteaptă astăzi uitându-se cu nădejde la preşedinţi de stat, prim-miniştri, primari, prefecţi, director de companii, nu este din lumea aceasta. Din acest motiv a venit Dumnezeu pe pământ. De aceea s-a născut Hristos.

Văzând că oamenii singuri nu se pot salva, ba se afundă şi mai rău în mizeria în care trăiesc, a hotărât să se facă om şi să vine să ne salveze. Hristos S-a născut să rezolve problemele globale ale omenirii şi să amintească tuturor că „s-a apropiat împărăţia cerurilor”. Uităm mereu că Dumnezeu l-a făcut pe om ca omul să se îndumnezeiească. Uităm că petrecem puţin timp aici şi cea mai mare parte o vom petrece în cer.

Naşterea lui Hristos este începutul aplicării măsurilor anti-criză pentru toată lumea.

Hristos S-a născut ca să ne amintească tututor că El are rezolvarea la toate probleme lumii, chiar şi pentru societatea secolului XXI, care se crede mai specială. Fiul lui Dumnezeu S-a făcut om pentru că omul să perceapă perceapă mai personal ajutorul Său. Uităţi-vă la chipul lui Hristos din icoană şi cereţi-i ajutorul, ştiu că aveţi nevoie de el !

Dumnezeu, Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt este cel mai intim prieten al sufletului, Singurul care poate rezolva orice oricând, totul fiindu-i la îndemână.

sursa:  ortodoxiatinerilor.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *