Pentru care păcate nu primeşte Dumnezeu rugăciunea omului?

icoana biserica rugaciune

Un frate a întrebat pe un bătrân oarecare, zicând: Oare pentru care păcat nu primeşte Dumnezeu rugăciunea omului?

Răspuns-a lui bătrânul: Pentru pizmă şi ţinerea de minte a răului, precum zice Domnul: De îţi vei aduce darul tău la altar şi acolo îţi vei aduce aminte că fratele tău are ceva asupra ta, lasă acolo darul tău, înaintea altarului, şi mergi mai întâi de te împacă cu fratele tău, şi atunci venind, adu darul tău. Iar de ai vreo vrajbă şi pizmă asupra cuiva, atunci să ştii că rugăciunea ta şi jertfa ta nu sunt primite de Dumnezeu, ci mai vârtos scârbeşti şi mânii pe Dumnezeu cu rugăciunea ta.

Patericul Egiptean

loading...

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

  1. O Fiica spune:

    Alt articol care nu are legătură cu Dumnezeu Adevarat. O receptie a ‘diavolilor’. Voi realizări ca Il infatisati pe Dumnezeu ca pe un tiran manios? Daca Dumnezeu e manios si noi suntem in asemănarea lui noi de ce nu am fi maniosi? Dumnezeu e perfect Bun, Dumnezeu e Iubire si mania ori furia ori răzbunarea nu fac parte din atributele Lui. Va lăsati influentati de concepte si traditii pagane…iata cum atasamentul de traditie oricare ar fi e este in detrimentul nostru.

  2. O Fiica spune:

    Dumnezeu iartă orice păcat fara exceptie! Ori trebuie sa vi se reamintească cu cine se însoteste Iisus? Logica oameni, exersati-o ca de aia v-a dat-o Dumnezeu!

  3. Petru spune:

    este adevarat D umnezeu iarta orce pacat.insa daca tu nu ierti pe fratele tau rugaciunea nu urca neantelegand multi ca sfanta traditie este izvorul noului testament pana in secolul 4 când sfantul Atanase hotareste care epistole vor fi in biblie iar tiparul pe la anul 1500 cateva manastiri care aveau restul folosea sfanta traditie apostolica 1640 de ani pana la Moise ce a fost nu sfanta traditie? pe care multi o confunda cu obiceiurile pagane vai de cei care nu asculta de biserica sa-ti fie tie ca un vames si ca un pagan multi rataciti spun se refera la biserica cea vie Gresit CITITI cu atentie la Timotei 1( 3-15) ca sa stii cum trebue sa petreci in casa lui Dumnezeu CARE este biserica Dumnezeului celui viu Stalp SI TEMELIE a ADEVARULUI iata biserica de piatra pastreaza invatatura data de apostoli si prinsa prin canoane ca sa nu poata spune vrajmasi cruci ca este vorba de biserica cea vie har si mantuire de la Hristos si maica lui Dumnezeu amin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *