Povestea unei icoane facatoare de minuni a Maicii Domnului

icoana-facatoare-de-minuni-a-maicii-domnului-de-la-manastirea-hadimbu

Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la manastirea Hadimbu

Icoana Maicii Domnului de la Hadimbu este de data relativ recenta. A fost pictata in anul 1938 de catre preotul Octavian Zmau din Roman si donata manastirii. In timpul comunismului, timp de treizeci de ani cit a fost parasita manastirea, icoana a stat in sfintul altar, inchisa intr-o lada.

In anul 1990 este resfintita biserica iar icoana a fost scoasa la inchinare. In duminica Bobotezei din anul 1992, ochiul drept al Maicii Domnului din icoana a lacrimat pentru prima oara. In anul urmator, in ajunul sarbatorii Sfintei Cuvioase Paraschiva, din umarul drept al Maicii Domnului au curs trei picaturi mari de mir. La 22 februarie 1995, din cununa Maicii Domnului a curs mir din abundenta timp de doua saptamini. Iar in vara si toamna anului 1988, icoana a varsat mir din chipul Pruncutului si din vestmintele Maicii Sale.

In seara zilei de 22 ianuarie 2003 in manastire a izbucnit un incendiu violent care a mistuit intreaga cladire. Din cauza drumului acoperit de gheata, doar o masina a pompierilor a reusit sa ajunga. Insa icoana Maicii Domnului a scapat neatinsa din pirjol.

De cind a devenit izvoritoare de mir, multi credinciosi vin cu credinta sa se roage in fata acestei icoane. Si multi marturisesc minunile savirsite de aceasta sfinta icoana. Pina la urma, aceste manifestari exterioare ale unui sfint prin intermediul icoanelor sale , nu fac decit sa apropie oamenii atrasi ca de un magnet de viata pe care o simt pulsind acolo.

Minunile se savirsesc si in fata icoanelor care nu izvorasc mir. Prin credinta celor care se roaga, ferm convinsi ca vor fi ajutati de Cineva extrem de real. Insa exista icoane care ofera ceva mai mult decit atit. Iar miile de pelerini care primesc ajutorul au simtit acest lucru.

Sursa: https://pictordeicoane.blogspot.ro/2016/09/povestea-unei-icoane-facatoare-de.html?spref=fb

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *