Religia mântuitoare, aspecte care fac religia Creștin-Ortodoxă de folos omului modern

copil-biserica-lumanari

Există câteva aspecte care fac religia Creștin-Ortodoxă de folos omului modern, așa cum a fost întotdeauna de-a lungul istoriei. Cel mai important aspect este faptul că ea este mântuitoare (nu de păcate, nu la ele mă refer) – de patimi (căci păcatele sunt consecința/umbra patimilor). Pentru ca să trăiască, omul are nevoie de energie (forță vitală). Dumnezeu și îngerii dau energia (forța vitală), diavolii o storc din oameni. De aceea, pentru ca să aibă forță de viață (pentru ca să fie fericiți), oamenii au nevoie să fie în conexiune cu Dumnezeu și cu îngerii Săi. Pentru ca să fie conectați cu Dumnezeu, oamenii trebuie să fie liberi. Adevărul, credința și respectarea poruncilor ne face liberi. Iar libertatea este libertate de patimi.  După cum spunea cineva: „Să fii liber ca să devii rob sau să te faci rob [al respectării poruncilor] spre a deveni liber? Aceasta-i alegerea!”

Lumea în care trăiesc oamenii este ca o fermă de vite: așa cum vitele sunt mulse, la fel oamenii sunt storși de energie în timpul vieții, iar după moarte sufletele lor ajung la cei, respectiv, ca cei care i-au exploatat (stors de forța vitală). Cum sunt storși? Pe timpul vieții sexualitatea – desfrâul, violența, mânia, întristarea, frica, iubirea de argint, slava deșartă, mândria etc., trăite de om, îl storc – energia fiind captată de demoni (ei alimentându-se din ea). Pentru o persoană care cunoaște despre Adevăr, nu mai apar nelămuriri în privința necesității respectării poruncilor: prin respectarea lor omul se apără de demoni, iar nerespectându-le, este stors de forța vitală, respectiv, ajunge să aibă atât probleme sufletești (nevăzute), cât și probleme de sănătate vizibile. Cele mai multe rugăciuni în biserici sunt pentru sănătate – semn că oamenii sunt acele „vaci de muls în ferme” ale diavolilor. Domnul Iisus Hristos a spus că diavolul este stăpânul acestei lumi. Dar oamenii nu se roagă pentru mântuirea de patimi – cauzele secătuirii de forța vitală – ci pentru sănătate: pentru remedierea consecințelor patimilor, fără a lucra asupra cauzei.

Așa înțeleg religia Creștin-Ortdoxă: de fiecare dată când omul se enervează, este violent, se dedă mâniei, „lascivității” – plăcerii sexuale – desfrâului, îi este frică etc, demonii îl storc de energie (asemenea oameni sunt ca vacile de muls din ferme, întreținute de demoni). De fiecare dată când omul are o manifestare de dragoste față de semenii săi, față de natură (de tot ce îl înconjoară) și în primul rând față de Dumnezeu – el se conectează la sursa energiei (forței vitale) – fericirii, care e Dumnezeu și îngerii Săi. Un asemenea om e liber. Cel din prima categorie – trebuie să facă totul pentru a fi mântuit – pentru a fi eliberat (de patimi).

Avem o religie practică și folositoare. Demonii și îngerii nu se văd, dar omul poate înțelege că ei ne sunt mereu alături. Cel care nu crede, poate fi împilat de demoni (fără măcar să-și dea seama)…

„Religie” înseamnă „relegare” = a relua legătura, a fi în legătură cu Dumnezeu – sursa dragostei, energiei (forței vitale).

Demonii urmăresc prinderea în cursă a oamenilor: pentru ca oamenii permanent să fie în stare de depresie, căci un asemenea om este „o vacă de muls”. Un om stăpânit de vicii este „o vacă de muls”: el poate fi fumător și consumator de alcool în exces – căci este depresiv.

Oamenii care au lăsat o urmă în istorie sunt cei care au valorificat forța vitală primită de la Dumnezeu. Ei au putut-o valorifica cu atât mai mult cu cât mai puține patimi au avut și cu cât mai puțin au fost storși de demoni – cu cât nu au fost robiți de demoni, în măsura în care au fost liberi. Omul se realizează în viață în măsura în care este liber (de patimi, deci de demoni).

Dacă conducerea unui stat este formată din robi ai patimilor – în primul rând ai iubirii de argint și ai slavei deșarte) – țara respectivă este neașezată și în proces de degradare (corupția va fi la ea acasă într-o asemenea țară). Numai oameni liberi – care au învins în ei patimile – pot conduce un popor în așa fel încât acel popor să prospere și să se afirme pe plan internațional, să fie respectat. Un stat cu oameni liberi (de patimi) la conducere, va fi unul bine organizat, în care va exista disciplină (inclusiv a muncii) și progres.

Cum frica este o stare pe care demonii o vor în oameni pentru că astfel pot să-i stoarcă de forța vitală (dumnezeiască), regimurile totalitare sunt diabolice. Diabolice sunt regimul comunist, regimul nazist. Dar și democrația distorsionată – în care lipsește statul social: în care oligarhii au ajuns la putere și și-au aservit statul, în care oamenii nu au asigurate necesitățile de bază – produse alimentare, medicamente, locuințe ș.a la prețuri accesibile. Într-un stat care nu este pentru cetățeni, ci pentru ologarhii de la putere, frica (pentru ziua de mâine) este prezentă ca și în statele cu regimuri totalitare, de aceea un asemenea stat (chiar dacă oferă libertatea de exprimare, care lipsește în regimurile totalitare) nu diferă în esență de statele cu regimuri totalitare.

P.S. Informațiile despre „sfârșitul lumii” induc și ele o stare de frică, deci e clar care este sursa lor…

Aurelian Lavric

Sursa: aurelian-lavric.blogspot.com

loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. mario spune:

    foarte,foarte adevarat. felicitari pentru acest capitol -- Aurelian Lavric

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *