Sfântul Luca al Crimeei învie din morți o femeie, iar medicul ei se convertește la Ortodoxie

Sf-Luca-Crimeii

Doctorii din Grecia au constatat că are cancer metastatic. Speranțele lui F. erau puține. A mers în Anglia pentru a face ședințe de chimioterapie. Terapiile au fost foarte puternice. La una dintre acestea, F. nu a mai rezistat. Știința medicală susține că dacă inima unui om încetează a mai bate pentru trei minute (cel mult), omul respectiv este considerat mort. Inima ei însă s-a oprit pentru șase minute. Toți doctorii au oprit orice încercare de resurcitare. Cel mai experimentat doctor, șeful clinicii, care era prezent și urmărea bolnava, era musulman. Era pregătit să dea ordin să înceapă procedura de deconectare a bolnavei de la aparate.

Monitorul, timp de șase minute, a arătat o linie dreaptă. Și atunci, când toate arătau că F. a murit, ea a deschis ochii. Doctorul musulman s-a pierdut, la fel și ceilalți. Pentru câteva secunde, nimeni nu s-a mișcat. Toți o vedeau pe F. vie. După câteva respirații, F. a deschis gura și a zis (în engleză): „M-a vizitat Sfântul Luca, Doctorul… Îl știu, dar nu l-am chemat în ajutor. Sfântul Luca… Sfântul Luca m-a vizitat… Sfântul Luca”.

Minunea s-a întâmplat. Sfântul Luca, în timp ce inima lui F. era oprită, vindeca.

Timpul a trecut și F. și-a revenit complet. Doctorul musulman însă nu putea să-și revină. Era cutremurat de minunea pe care o trăise. A întrebat-o pe F. cine era acest Luca și care este exact credința ei. După puține zile, același doctor musulman a cerut să meargă la o Biserică Ortodoxă în Londra. A mers. A cerut să se boteze. Și-a ales el însuși numele lui: Teodor (în limba greacă:„darul lui Dumnezeu”, n.trad.), deoarece a considerat că minunea pe care a trăit-o și datorită căreia a cunoscut credința adevărată a fost darul lui Dumnezeu.

F. este acum sănătoasă și excelează într-o ramură a medicinii. Teodor trăiește încă în Adevăr și în Lumină.

Sursa: doxologia.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

 1. Elena spune:

  As vrea sa va spun si eu cum m-a ajutat Sf. Luca al Crimeii.
  In septembrie 2015 am luat o infectie la ochi si era pentru prima data in viata mea cand nu vedeam. O senzatie nemaicunoscuta. Ma luase frica, am facut crize de nervi si nici nu-mi mai venea in gand sa ma rog sau sa-I multumesc lui Dzeu pentru toate cum s-ar fi cuvenit. Apoi am vazut ca ma lasa un pic de puteam sa dorm doar cand ma rugam Maicii Domnului. Intr-un final infectia a trecut dar a avut complicatii. Medicii au spus ca era vorba de o reactie exagerata a organismului si micile leziuni care le lasa pe corneie aceasta infectie au ajuns sa fie foarte profunde. Urmau sa fie absorbite de organism in cateva luni ori chiar sa raman cu o ceata permanenta pe ochi. Pana in aprilie 2016 am luat medicamentele necesare si era deja de vreo luna ca vedeam mai bine dar nu inaintam deloc, adica de acum incolo nu se mai imbunatatea vederea cu nimic iar eu asteptam ca intr-un final voi ajunge sa vad iarasi bine. I-am spus duhovnicului meu despre aceasta si el m-a sfatuit sa ma rog Sf. Luca al Crimeii, mare doctor fara de arginti, care la sigur ma va ajuta. Mi-a zis sa-mi iau o icoana a sfantului, sa ard in permanenta o candela cu ulei in fata icoanei si cu uleiul din candela sa-mi fac semnul crucii pe pleoape in fiecare zi.
  Deoarece nu am gasit o icoana sa cumpar si aveam nevoie de ajutorul sfantului imediat ,mi-am facut singura o imagine a sfantului printind in alb-negru imaginea unei icoane a lui din internet si lipind-o pe carton. Am pus candela in fata imaginii si am promis sa fac rost de o icoana la prima ocazie. Aveam nevoie sa-l vad ca sa ma ajute sa ma rog lui.
  Peste vreo doua-trei saptamani veneau Pastele. Am urmat sfatul parintelui in fiecare zi si pana de Paste am ajuns sa vad perfect spre Slava lui Dzeu. M-am si spovedit si impartasit de vreo cateva ori in timpul acesta. Multumesc mult Sfantului Luca al Crimeii, la fel si Maicii Domnului si Domnului nostru Iisus Hristos ca m-au ajutat pe mine nevrednica, pacatoasa si lenesa!
  Vazind ca uleiul din candela sfantului ma ajuta chiar din primele zile, am inceput sa ma rog si pentru altele. Ziceam Sfinte Luca al Crimeii lecuieste-mi ochii, mintea, inima, sufletul si trupul, si lecuieste casnicia noastra de toate relele. M-am rugat de asemenea si pentru sotul meu. Sfantul Luca m-a ajutat si aici si mi-a aratat gravele greseli pe care le-am facut si le mai faceam in relatia cu sotul meu, care este problematică, si mi-a aratat si cum trebuie sa fac. Am invatat sa le iau pe toate ca fiind de la Dzeu, spre incercare sau pedeapsa, si sa nu ma mai supăr atat si sa cârtesc. Am gasit raspuns la unele intrebari care ma chinuiau de mult timp, am reusit sa iert pe acei care m-au ranit profund si incercam de mult timp sa-i iert. Cel mai mare lucru este ca am inteles cat de putin trebuie sa facem, o singura miscare a inimii e de ajuns la Dumnezeu, ca sa ne dea ajutor prin Maica Domnului si Sfintii lui. Si e atat de bine sub ‘aripa’ lor. Era pentru prima data cand ma rugam in special unui sfant cu speranta sa primesc ajutor. Ii multumesc mult Sfantului Luca al Crimeii pentru tot si-l rog sa ma ajute si in continuare pe mine pacatoasa si pe noi toti.
  Slavă lui Dumnezeu pentru toate, Maicii Domnului nostru si Sfintilor Lui!
  Elena N., Chisinau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *