Știați că PANGASIUS este peştele ce conţine OTRAVĂ şi este un pericol pentru sănătate? VIDEO

peste-Pangasius_file

Peştele Pangas sau Pangasius provine din Vietnam, unde este crescut industrial de-a lungul râului Mekong. Este foarte accesibil ca preţ şi este consumat mai ales în Europa. Ceea ce nu ştiai cu siguranţă este că acesta este extrem de periculos pentru sănătate, din cauza otrăvii pe care o conţine.

Într-o foarte scurtă perioadă de timp, acesta a crescut în popularitate în Franţa şi în întreaga Europă, în special, datorită preţului foarte accesibil. Se vinde mai ales ca fileuri fără oase şi are o aromă şi textura blândă, mulţi l-ar compara cu codul, informează obiectiv.info.

Pangasius are un nivel ridicat de otrăvuri şi bacterii care provin din râul Mekong, unul dintre cele mai poluate râuri de pe planetă, aici sunt crescuţi Pangasius, iar industriile dezvoltate de-a lungul râului arunca substanţe chimice şi deşeuri industriale direct în el.

Pangasius nu este un peşte ecologic, fiind un experiment genetic creat pentru a curăţa raul Mekong de diferitele otrăvuri şi microorganisme. Pentru că cererea a devenit foarte mare pe pieţele din întreaga lume, deseori sunt injectaţi cu hormoni proveniţi din urină deshidratată, deoarece s-a constatat că astfel peştii cresc mai repede şi carnea lor devine mai “pufoasă”.

Hormonii de creştere extraşi din urină, provin din China. Pangasius este hrănit cu rămăşiţe de peşti morţi, uscaţi şi măcinaţi sub forma unei făini, care mai conţine manioc, soia şi resturi de cereale. Astfel pangasius creşte de patru ori mai rapid, decât în natură.

Foto: divahair.ro | Sursa: aici

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *