Știi care este diferența dintre zahărul vanilat și zahărul vanilinat? Vezi aici ca să nu le mai încurci

Zahăr-vanilat-vs.-zahăr-vaniliat

Zahăr Vanilat, zahăr vanilinat. Pentru mulți dintre noi sunt același lucru. Doin păcate diferențele sunt enorme.

Zahărul vanilat este obținut din extractul de vanilie, iar zahărul vanilinat din vanilină. Odată ce ne-am lămurit apare un alt semn de întrebare! Care este diferența dintre cele două?

Așa cum spuneam, zahărul vanilat este obținut din batoanele de vanilie, deci este un produs natural. Culturi de vanilie se găsesc în Madagascar sau Tahiti, acestea fiind cele mai recunosucte țări la nivel mondial producătoare de mult adoratul îndulcitor. Batoanele se lasă la soare, după care la uscat, moment în care aroma începe să se intensifice în bețișorul parfumat.

Vanilia naturală este un bun afrodisiac și conține foarte multă vitamina B, ajută la eliberarea de stres și binedispune, determinând producerea hormonilor responsabili cu starea de bine: endorfinele. Vanilia este adăugată la zahărul normal și astfel se obține conținutul pliculețelor care dau un gust aromat prăjiturii, scrie a1.ro

În schimb, zahărul obținut din vanilină nu are aceleași proprietăți benefice. Vanilina este un produs sintetic, obținut prin procesare în fabrică. Mai este numit și ”imitație de vanilie” sau ”aromă de vanilie”. Nu există niciun motiv logic pentru care să îl cumpărați!

Este preparat din zahăr, sirop de porumb și alți îndulcitori similari, foarte ieftini și toxici. În concluzie, zahărul vanilinat are gust de vanilie, însă nu are nicio legătură cu ea!

Dați mai departe, să vadă mai multă lume…

Articol relatat de portalul RB

loading...

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. Reveica spune:

    Daca zici tu asa o fi ! Numai ca pana in 1989 am cumparat zahar vanilinat pe care il foloseam foarte des la orice preparat in casa , era suficient un pliculet , pe cand acum pun 4-5 pliculete si aroma lasa de dorit , nici nu se simte aroma de vanilie in preparat , nu mai vorbesc de zaharul vanilat … toate sunt , tot o apa si un pamant , sunt bune cand apar prima oara pe piata , ca dupa o perioada tragi apa si s-a dus aroma .

  2. viorel spune:

    Minciuni si exagerari. Vanilia cea naturala contine exact aceeasi substanta, numita vanilina, care se poate obtine, evident, si pe cale industriala si care dupa purificare are exact aceleasi proprietati. La nivel atomic si molecular, e exact aceeasi substanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *