VIDEO. Fost luptator în Vietnam, Stephen Holley, în prezent diacon ortodox

646x404

In timp ce multi romani alearga dupa visul american, un preot din California considera ca nu e tara pe pamant mai frumoasa ca Romania.

Fost luptator in Vietnam, acum varsta de 63 de ani, diaconul Stephen, devenit ortodox, s-a hotarat sa isi vanda toate proprietatile si-a luat nevasta si s-a mutat la Iasi.

Are deja cumparat un teren, vrea sa-si ridice o casa si a primit binecuvantarea Mitropolitului Moldovei si Bucovinei sa tina slujbe in biserica. Asa ca invata romaneste.

Sa tot fie 2 ani de cand vocea preotului american se face auzita intr-o biserica ortodoxa din Iasi.

Fost luptator in Vietnam, Stephen Holley, in prezent diacon ortodox, a ajuns la noi ca misionar, dupa ce a renuntat la biserica penticostala.

2014_Mercedes-Benz_S550_lwb_black_(US)

Spune ca nu in acest cult s-a regasit, ci in ortodoxie. Impresionat de credinta si evlavia oamenilor, dar si de bucatele romanesti, americanul a parasit, fara ezitare, insorita lui Californie pentru dulcea Moldova.

Sotia parintelui Stephen, Mary Patty, nu lipseste de la nicio slujba oficiata de el, intr-o biserica din Iasi.

Ca sa nu faca nota discordanta fata de credinciosii din biserica, a invatat cateva cuvinte de slava pentru Dumnezeu, in romaneste.

Desi initial au fost surprinsi sa vada un strain predicand in biserica, enoriasii s-au obisnuit pana la urma cu parintele Stephen. Ba chiar cu timpul, l-au transformat in profesorul lor de engleza.

Parintele Stephen inregistreaza si o premiera pentru Mitropolia Moldovei si Bucovinei: este singurul preot strain acreditat sa tine slujbe in biserica ortodoxa, ajutat de un monah.

Americanul si-a cumparat un teren de 600 de metri patrati la marginea Iasului si are deja planurile pentru o casa.

Mai trebuie sa se intoarca in California, doar ca sa-si vinda proprietatile. Intre timp, face progrese, zi de zi, la limba romana, ca sa se roage mai usor, impreuna cu cei pe care-i pastoreste.

Sursa: stirileprotv.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *