Știați? Maceratul de CEAPĂ în ULEI de MĂSLINE reduce tensiunea arterială și vâscozitatea sângelui

macerat-de-ceapa-in-ulei

Macerat de Ceapă în Ulei

Un studiu realizat de cercetătorii germani confirmă încă o dată numeroasele beneficii pe care dieta mediteraneană le are asupra sănătății noastre. Două din ingredientele principale ale acestei diete sunt ceapa uleiul de măsline.

Cercetătorii au testat o combinație a acestor alimente și au observat că atunci când sunt consumate împreună, au efecte favorabile asupra tensiunii arteriale și a fluidității sângelui, scrie lataifas.ro.

Mai precis, autorii acestui studiu au folosit un macerat de ceapă în ulei de măsline. După 5 ore de la administrarea acestei formule, s-a constatat o reducere a tensiunii arteriale la persoanele sănătoase.

Maceratul de ceapă și ulei de măsline a demonstrat de asemenea efecte vasodilatatoare, prin reducerea vâscozității plasmatice și a hematocritului (cantitatea de globule roșii din sânge). Acest produs natural a scăzut și lipiciozitatea trombocitelor.

Studiile epidemiologice au arătat că flavonoizii din unele alimente pot reduce riscul evenimentelor cardiovasculare, iar ceapa este foarte bogată în quercetină, un flavonoid cu proprietăți antioxidante puternice. În studiile realizate in vitro, quercetina a îmbunătățit funcția endotelială asociată cu ateroscleroza.

Ceapa are și proprietăți hipoglicemiante importante, demonstrate științific, prin care poate ajuta la prevenirea și combaterea diabetului. Consumul de ceapă este recomandat persoanelor cu risc de diabet, hipertensiune arterială, ateroscleroză sau ischemie cardiacă.

Aceste rezultate nu fac decât să întărească și mai mult convingerea că dieta mediteraneană este cea mai bună pentru sănătatea sistemului cardiovascular, și nu numai. Dieta mediteraneană este de altfel renumită pentru beneficiile ale asupra longevității. Persoanele care urmează acest regim alimentar au o speranță de viață mai mare. Numeroase studii indică faptul că dieta mediteraneană reduce totodată riscul de obezitate (ajută la pierderea în greutate), diabet, tulburări metabolice, cancer și depresie.

Macerat de ceapă în ulei de măsline – rețetă

Maceratul de ceapă în ulei de măsline este un remediu popular la noi. Se curăță 2 cepe mari de coajă, se toacă mărunt și se lasă la macerat într-un bol cu 250 ml de ulei de măsline extravirgin, timp de 6 zile. după această perioadă, uleiul se strecoară printr-un tifon și se păstrează într-un recipient bine închis. Se consumă câte 3-4 lingurițe pe zi.

Ceapa se poate consuma și ca atare, sau în salate, cu puțin pătrunjel, suc de lămâie și ulei de măsline.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *