Mărturia CUTREMURĂTOARE: ”Ceea ce am văzut şi am trăit pe propria-mi piele la penticostali nu seamănă a Biserică, nu are nimic dumnezeiesc”

barcelona_pentecostal-_794_g

M-am născut în Creta în anul 1975 şi am venit prin 1989 cu toată familia în Atena, unde m-am stabilit definitiv. Aparţin unei familii creştine ortodoxe evlavioase şi din pruncie am primit botezul ortodox. Totdeauna îmi amintesc cu drag de acei ani frumoşi ai copilăriei petrecuţi în sânul Bisericii Ortodoxe, cu slujbele de duminică şi de marile praznice.

M-am înstrăinat de dreapta credinţă în 2005, într-o şcoală particulară din Atena, unde predam (sunt profesoară). În acea şcoală am făcut cunoştinţă cu o elevă de-a mea, Anna, cu patru ani mai mică decât mine, care a fost (şi încă este) membră a „bisericii apostolice libere penticostale” (aşa cum le place să se intituleze) din Atena. Ca să intru direct în subiect, Anna, dându-mi foarte grabnic un Nou Testament, mă abordă făţiş, începând să-mi vorbească de Hristos „cel de la început”, iar mai apoi despre biserica ei penticostală.

Aproape zilnic venea la mine, iar mama nu bănuia nimic, mai ales că odată, la un Sfânt Maslu făcut la noi acasă, Anna a venit ca de obicei şi a participat – nimeni dintre noi nu a priceput ce credinţa avea ea. Cu timpul, însă, începu să-şi dezvăluie încet-încet „identitatea”. Iniţial am arătat un oarecare interes faţă de această nouă „biserică”, despre care îmi zicea că este, chipurile, prima biserică apostolică. Şi, fireşte, a urmat spălarea creierului! A reuşit în două săptămâni să mă facă să-mi schimb părerea în privinţa unor lucruri în care credeam şi faţă de care aveam o preţuire aparte. Nici nu-mi vine să cred prin ce am trecut! Mi-a schimbat radical toate convingerile despre Maica Domnului, icoane, cruce, preoţi – în cele din urmă am ajuns să-mi fac griji cu privire la calea pe care eram.

– Maria, ai mers la casa de rugăciune a penticostalilor?

– Da, bineînţeles că am mers. Anna m-a luat cu ea ca să ascult „propovăduirea Evangheliei”. Am mers devreme, ca să prind şi orele de rugăciune. Când am intrat în „biserica” lor centrală din Atena, m-am simţit aşa de ciudat, că îmi venea să urlu de ceea ce vedeam! Nu numai că nu mi-a plăcut, dar găseam cele văzute atât de deplasate – mai ales două „prorociţe”, ce răcneau aşa de tare. Cei din jur credeau că, în acele clipe, ele vorbeau în limbi străine! Dar răcnetele lor nu au reuşit decât să-mi provoace silă – să-mi fie cu iertare că o spun aşa, pe şleau! Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar m-am simţit ca într-o adunare a sataniştilor. Acea zi a fost pentru mine o zi neagră – Anna a început să mă convingă că, vezi Doamne, aşa era în prima biserică apostolică! Îmi petreceam zilele ascultând predici ale pastorilor penticostali de pe CD, mărturii de-ale oamenilor care „L-au cunoscut pe Hristos”, citeam Biblia. Pe zi ce trece, începusem şi eu să îngenunchez la rugăciune şi să cer „naşterea din nou”, aşa cum ziceau ei. În toate acestea ceva nu era în regulă. Nu mă puteam concentra la serviciu, pierdeam din orele de somn ca să ascult CD-urile cu predici, aşa că am început să mă întreb de ce ajunsesem în halul acela. Anna îmi spunea întruna că trebuie să plâng şi să-L primesc pe Hristos ca Mântuitor personal al meu. Eu îi ziceam că pe Hristos L-am primit la botez şi aveam conştiinţa Lui de mic copil, pentru că întotdeauna fusesem creştină. Niciodată nu mă lepădasem de El, dar ea tot insista că nu L-am cunoscut aşa cum ar fi trebuit.

Într-o zi de noiembrie a anului 2006, Anna mi-a propus să mergem la „biserică”, să îngenunchez pe o perniţă în faţa amvonului şi să îi cer lui Hristos să mi Se descopere, să-mi mărturisesc păcatele, să plâng – şi „fraţii” se vor ruga să mă nasc din nou. Acolo, Hristoase al meu, nu se putea mai rău decât atât! Am uitat cu desăvârşire felul în care se comportau acei oameni, sila şi dezgustul pe care mi le provocau „slujbele” lor, cu răcnetele lor sălbatice, care ei pretindeau că reprezintă „vorbirea în limbi”. Îmi pierdusem minţile. Atunci a venit pastorul, şi-a pus mâinile peste baticul pe care mi-l dăduseră să-l port pe cap şi a început să zbiere ceva într-un grai care îmi părea a fi o limbă greacă cu accent şi terminaţii arăbeşti. Mă simţeam foarte rău, eram indispusă şi enervată şi îi rugam pe Iisus Hristos şi Maica Domnului să mă scape din acea experienţă dezgustătoare. Voiam să-mi fac semnul crucii, dar nu puteam, deoarece mi-era frică să nu mă dea afară. Pastorul continua să se „roage în limbi” şi, deodată, o femeie a început să răcnească de parcă era posedată. Înfricoşătoare clipe! Răcnea, repetând aceleaşi cuvinte, rupea ceva în engleză de genul „my God” („Dumnezeul meu”), iar cei din jur îmi tălmăceau ceea ce credeau că răcnea Dumnezeu pentru mine, prin gura ei: „Fiica mea, Eu te-am călăuzit în casa Mea, rămâi cu Mine, vine sfârşitul. Eu te voi păzi!” Am intrat în panică, căci mi-am dat seama că devenisem victima unor înşelători, ce-şi băteau joc de mine şi mă „prelucrau” legal. Auzi, îmi vorbea Dumnezeu prin gura acelei nebune! Doamne miluieşte! Înfricoşată foarte, am găsit puterea să mă ridic în grabă şi să mă duc la toaletă. Acolo am început să plâng de frică. O „soră” care stătea lângă mine mi-a zis că în acea clipă a avut o descoperire… cum că foarte curând o să mă nasc din nou. Hristoase al meu, ce descoperiri, ce vedenii! Iarăşi m-am speriat, m-am sculat şi am fugit de îndată din acea adunare de descreieraţi…

A doua zi, când m-a sunat Anna, i-am spus că m-am speriat foarte tare. Ea a căutat să mă liniştească, spunându-mi că o să se roage în camera ei şi o să-I ceară lui Dumnezeu să ridice frica de la mine. În acea noapte am avut coşmaruri atât de vii şi atât de intense, încât m-am sculat foarte transpirată, plângând cu sughiţuri. Atunci a fost pentru prima dată după atâtea luni când mi-am făcut din nou semnul sfintei cruci! Dimineaţă am povestit totul mamei şi fratelui meu. Ei m-au sfătuit să nu mă mai încurc cu acei oameni, iar mama a aprins candela şi am văzut-o rugându-se în ascuns pentru mine. Atunci mi s-a înmuiat inima, am început din nou să plâng şi am alergat în braţele tatălui meu, care mi-a zis că observase o schimbare majoră în comportamentul meu de când căzusem în mrejele penticostalilor. M-a mângâiat şi m-a asigurat că nu o să lase pe nimeni să-mi facă vreun rău. În aceeaşi zi, după-amiază, m-a sunat Anna şi mi-a zis că văzuse în vedenie în seara precedentă, când eu avusesem acele oribile coşmaruri, cum Iisus mă îmbrăţişa şi mă ducea la „biserica” penticostalilor. În acel moment mi-am dat seama că aveam de-a face cu oameni maniaci, periculoşi, care pot fi în stare de orice. I-am zis că nu vreau să o mai văd niciodată, i-am închis telefonul – şi, de atunci, nu m-am mai întâlnit cu ea.

M-a salvat faptul că nu m-am „botezat” la acei nebuni şi că nu m-am adâncit în credinţa lor absurdă. Ei cred că îmbrăţişează creştinismul. Dar ce fel de creştinism? Ceea ce am văzut şi am trăit pe propria-mi piele la penticostali nu seamănă a Biserică, nu are nimic dumnezeiesc. Comportamentul lor este atât de deplasat, iar vorbele de neînţeles şi răcnetele lor te fac să te simţi de parcă ai fi la o întâlnire a musulmanilor sau a iudeo-arabilor. Este foarte clar, nu au absolut nimic de-a face cu Biserica întemeiată de Hristos. Fac prietenii numai între ei, iar toţi ceilalţi sunt socotiţi pierduţi. Au convingerea că numai ei se mântuiesc. Niciodată nu mai vreau să trec prin ce-am trecut. Nu-i urăsc, dar mi-e frică de ei. Îi compătimesc şi mă rog pentru ei, ca să-şi înţeleagă rătăcirile. Am văzut pe net multe pagini web sau bloguri referitoare la acest fenomen; de aceea, m-am gândit să mărturisesc mica, dar înfricoşătoarea mea experienţă.

– Maria, sunt unii care consideră că astfel de mărturisiri, spovedanii ca ale tale sunt născociri…

– Să spună ce vor. Dar dacă vreun fost neoprotestant, mai ales penticostal, vrea să depună mărturie că aşa stau lucrurile şi că nu sunt născocirile mele şi să povestească experienţa lui, bine ar fi să nu se teamă. Iar dacă se teme, să mărturisească sub anonimat, dând mărturie despre rătăcirile lor, aşa încât să se păzească şi alţii de această organizaţie care se pretinde a fi biserică.

Traducere de Gherontie Monahul, din periodicul Aghios Minás, nr. 42, ianuarie-martie 2010 | familiaortodoxa.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

81 răspunsuri

 1. Cornelia spune:

  Da asa este, nu e de dat pe la ei, nici macar din curiozitate, e prea mare confuzie! am fost si eu odata la una din „bisericile astea” si ma durea enorm capul, nu stiam cum sa fac sa nu mai aud racnetele alea care mai de care. E cu totul opusa modalitatea lor de rugaciune pe care o fac ei cu cea care este de fapt normala ca sa te asculte Dumnezeu.
  au invataturi gresite, m-am contrazis cu o familie din asta cu toate ca ei aveau biblia lor in fata care zic , e la fel cu a noastra,eu stiam numai din cele ce le auzeam la slujbele noastre ortodoxe, (ca Biblia mi-e mai greu s-o citesc, cel putin acum nu am o viata foarte normala, in sensul ca nu am o casa, si nu am tot ce-mi trebuie, pentru ca nu sunt in tara mea, ci sunt ca sa-mi caut de munca pe meleaguri straine)si nu aveau deloc dreptate, si ma contraziceau cu toate ca vedeau si ei ca nu se potrivea ceea ce afirmau ei, deci inseamna clar ca e o rautate voita,sau is orbiti de tot, Doamne iarta-i, si indreapta-i pe calea Ta cea drepta, chiar imi parea rau pentru ei si sufeream in sinea mea pentru ei, la cata-s de rataciti!
  Deci, NU de un infinit de ori, NU „bisericii” asteia, dar nici la o alta, am ajuns de foarte multe ori la concluzia ca toate dogmele din Biserica Ortodoxa au o logica cuprinzatoare din toate punctele de vedere, si mai sunt si demonstrabile, defapt singura biserica ce se zice ca e drept maritoare e aceea in care ceea ce se zice se si face, binenteles cu puterea Celuia Caruia se roaga, adica Iisus Hristos, Aceasta este singura Biserica adevarata, Biserica Ortodoxa, oameni buni!

  • Un oarecare spune:

   Mai las-o moarta ca numai. Biserica ortodoxa este calea.Ceilati de-acum o sa se ducă in Iad ca nu sunt la ortodoxi?Dar evreii care sunt poporul lui D-zeu ? mai lăsa uneltirile si îndreptați oamenii nu spre religie ci spre Iisus Hristos care S-a jertfit pt păcatele noastre si pt-K cine crede in El sa aibă viAta veșnica.Asa sa ne ajute D-zeu!!!

   • Alin spune:

    Sfinti au DOAR Ortodocsii si Catolicii!
    Deci celelalte secte sunt degeaba. Pentru ca ele nu respecta vechea traditie lasata de Domnul Nostru Iisus Hristos!
    Iar despre evrei ce sa mai zic? Ei l-au ucis pe Domnul Nostru Iisus Hristos, cums a fie ei poporul ales? Evreii zic asta de ei ca sa pacaleasca lumea.
    Desigar ca NUMAI Biserica Ortodocsa este cea DREAPTA pentru ca ea repsecta toate traditiile Bisericii din vechime! Ai vazut ca nu au pus nici banci in Biserica cum fac catolicii, nu au schimbat nimic fatza de alte relegii! Iar sectele sunt platite de MASONI ca sa inlature pe credinciosi de la Ortodoxie si sa vina la sectele astea aparute peste noape ca sunt cam 2000 sau mai multe in toata lumea. Iar Crestinistum l-a infintat chiar Iisus Hristos! Care religie este cea mai buna? Normal ca Ortodoxia pentru ca au si cei mai multi SFINTI si numai la ei vine LUMINA SFANTA de la IERUSALIM! La secte ai vazut minuni? NU! De ce oare??

    • Eu spune:

     pai sectarii sunt preocupati sa vanda zarzavatul cumparat de la fermier inapoi la fermier zicandui ca sunt nuci in loc sa mearga in Liban in Siria in Arabia sa propovaduiasca daca tot se bat cu caramida in piept ca propovaduiesc ceva da mneaa ce sa vezi e mai usor sa ne zica noua care cunoastem biblia ce sa facem

    • Teodul spune:

     „sfintii” catolici=ERETICI PAPISTASI. Adevaratii Sfinti sunt cei tin Credinta Ortodoxa, dupa cum ii spune si numele. In Apus Au fost sfinti pana la 1054. Dar si pana atunci au fost introduse INOVATII PAPALE ce au dus la Marea Schisma, prin care Papa (PSEUDO-EPISCOPUL) de la Roma a dus in EREZIE, tot Apusul. El, Papa, sprijinit de regii franci, prin forta a impus ROMEILOR din Apusul Imperiului asa-zisa religie romano-catolica, care este o MARE EREZIE.

   • lungu nelu florentin spune:

    fiecare va fi judecat in legea lui budisti dupa constiinta deci ei nu trbuie sa greseasca deloc si nimanui . evreii dupa vechiul testament fiecare in legea lui crestinii dupa cum a lasat domnul Iisus dar numai ortodocsi tin legea asa cum a fost lasata ADICA;botez spovedanie imparttasire cu trupul si singele Domnului (care nu se poate preface decit in timpul sfintei si dumnezeesti liturghii) acestea toate se fac in taina si doar in ortodoxie domnul Iisus ne-a lasat acest taine pentru curatirea sufletului mai este si miruirea cu sfintul si marele mir mai sunt cele 7 harruriACESTA ESTE ADEVARULDESPRE CREDINTA ADEVARATA (ORTODOXIA)Cine se teme de ea?

   • Ray Blue spune:

    Cei care nu au Harul Duhului Sfant care s-a dat la primul Rusalii si de acolo din om in om pana la noi NU SE MANTUIESC. Mantuirea vine prin credinta si Harul Duhului Sfant. Protestantii nu au legatura cu Harul Duhului Sfant de la primul Rusalii. Ei au aparut in sec. 16-lea cand nu a fost nici-un Rusalii. De aceea sunt impartiti in peste 43 de mii de secte in toata lumea. Ortodocsii au 14 patriarhii cu limbi diferite dar toti au aceiasi credinta si acelasi Duh Sfant de la primul Rusalii si pana acum. Pocaitilor le trebuie 2000 de ani sa-i ajunga pe ortodocsi.

   • Ray Blue spune:

    Credinta este o conectie. Daca prin credinta care o ai nu te conectezi cu Domnul Hristos care s-a descoperit apostolilor si primilor crestini si nu te conectezi cu ei ce fel de credinta ai ??? Cum este dumenzeul tau descris de tine, este le fel ca cel al primilor crestini ? Daca nu e la fel estei pierdut. (Un Domn O Credinta si un Botez lasat de Domnul Hristos pana astazi si care inca se mai practica in Crdinta Ortododoxa).

   • Un ortodox spune:

    Da evrei au fost poporul lui Dumnezeu si spun ca au fost finca daca citesti cu atentie biblia chear Iisus spune ca El a venit sai elibereze din robia pacatului pe cand evrei se asteptau sai elibereze din robia Romei si mai spune asa cine se va lepada de Mine si Eu ma voi lepada de el asa ca evrei lepadanduse de Iisus sau lepadat de Dumnezeu ca unul singur e Dumnezu intreime

  • Creștin Ortodox Adevărat! spune:

   Roagă-te la Dumnezeu să te lumineze, fato!!!

  • Bogdan spune:

   Eu asa am ispita cu greco catolicii. Sa ma duc si sa ma uit la ei din curiozitate. Au inceput sa imi placa cantecele lor dar nu ma rog cu ei. In bisericile lor simt un duh foarte malefic, iar cand ies de ala ei am dureri de cap…

 2. ion spune:

  Dacă te uiţi la o familie de penticostali copii nu numai ca nu seamănă cu tatăl dar nu seamănă nici între ei

  • Creștin Ortodox Adevărat! spune:

   Uită-te la ei, când ești treaz, și nu în stare de ebrietate!

   • Eu spune:

    Mi se pare ca are mare dreptate…sa nu uitam de noaptea alba a voastra unde….tata pe mama , mama pe fiu si sora pe frate…. cum sa nu iasa erori genetice?!!? Toata lumea stie ce faceti voi, nu mai loviti atata in Biserica ORtodoxa ca nu va acopera de ce faceti…

   • Jan Valjean spune:

    Tu esti penticostal ratacit,mai bine te-ai imbata ca poate asa te-ai trezi la realitate.

  • Jan Valjean spune:

   Daca ii privesti atent pe copiii penticostalilor,se poate observa ca au niste capete deformate,patratoase,privirea incetosata si fetele palide de copii chinuiti.

 3. Creștin Ortodox Adevărat! spune:

  Creștin Ortodox Adevărat, cu siguranta delirezi! Esti tot ce vrei numai „Creștin Ortodox Adevărat!” nu!!!!
  nu mai jigni pe ADEVARATII Crestini ortodocsi numindu-te asa!!!!

 4. Victoria spune:

  Fiecare om are un traseu individual in a-L descperi pe Dumnezeu ‘sun lucruri care vor ramaen ascunse in iconomia Lui Dumnezeu si alte lucruri care ne sunt folositoare sa le descoperim Nu ne permitem sa intran in ratiunea Lui si sa punctan adevarui absolute Tot ceea ce vreau sa marturisesc ca am „hoinarit” in diferite biserici am incercat sa vad cu inima dar si cu mintea ceea era bine si ceea era rau si in tot acest parcurs am simtit in launtrul meu ca un adevar mai eliberator pentru mine a fost Ortodoxia si nu o afirm ca o persoana statica care a citit am fost am trait prin diferite biserici si ‘ e nevoie de multa nevointa ca sa intelegem Ortodoxia” Sa nu fim ignoranti si nic nepasatori cu sufletul nostru si nici sa ne complacem in biserici temporare cu idei cat mai aproape de pacatele noastre Ortodoxia m-a transformat prin asumarea crucii si neputinelor mele nu printr-o magica transformare pe care biserica penticostala o presupune Doamne ajuta !

 5. Bogdan spune:

  Sunt preot ortodox la o Biserica Romaneasca din SUA. Bineinteles ca in oras mai sunt biserici romanesti de alte confesiuni. Pastorul baptist a organizat o intalnire cu toti reprezentantii bisericilor romanesti din statul unde suntem. Nu vreau sa dau numele statului, dar pot sa zic ca suprafata lui este putin mai mare decat Romania si sunt doua biserici ortodoxe, una baptista, doua penticostale si una lutherana, toate romanesti!!! La intalnire am nimerit intre doi pastori penticostali (ei au cei mai multi … vreo 8). Pai … cum sa va zic, dragii mei … cica sa facem o rugaciune comuna!!! Cand au inceput cei doi sa racneasca rugaciunile lor, nu stiam pe unde sa fug mai repede …

 6. ORTODOX PRACTICANT spune:

  Cunosc preot ortodox, care a avut parohie intr-un sat cu majoritate penticostala. Ce povesteste acest om al lui Dumnezeu e groaznic. A avut de suferit inclusiv atacuri fizice din partea acestor slujitori ai satanei (penticostali, martori ai lui Iehova si alti „pocaniti”) fiindca a incercat sa deschida ochii credinciosilor ortodocsi si sa-i faca sa vada adevarul din spatele aceste secte.

 7. Nichita spune:

  Fratilor, sectarii, ne spun sf. parinti ca sunt condusi de diavolii arhiconi, adica diavolii teologi, care cunosc toata scriptura, dar le da la acestia intelesul ei pe dos.Nu a-ti observat la ei ca inteleg numai ce vor din scriptura?Sa stiti ca biblia la ei nu este la fel cu a noastra a ortodoxilor, va dau un exemplu din vechiul testament si unul din noul testament.La ortodoxi Psalmul 50 psalm de pocainta a lui David, iar la penticostali Psalmul 50, un psalm a lui Asafat, care de fapt este Psalmul 51. In noul testament in evanghelia lui Luca FECIOARA MARIA spune Elisabetei mama prorocului Ioan ,iar la penticostali ,

  • Eu spune:

   Nichita nu-mi place sa te contrazic, da ai mare dreptate au scos multe din biblie foarte multe

   • Ticudean Vasile spune:

    Cine are dreptul sa judece? doar DUMNEZEU ! uitati-va inapoi pe ce a-ti postat. Vreti sa luati locul lui Dumnezeu ? ….stiti voi ce duh va calauzeste? …si nici nu seamana cu iubirea aproapelui ca pe tine insuti. Cu respect…

 8. Cristina spune:

  Vreau sa va spun parerea mea.
  Eu cred ca pana la urma nu conteaza atat de mult cultul din care faci parte, pe cat conteaza sa fii credincios, sa implinesti Biblia si sa il urmezi pe Hristos.
  Nu condamn Biserica Ortodoxa, dar eu cred ca nu ar trebui sa se bazeze atat de mult pe traditii, pentru ca traditia este condamnata de Hristos in Biblie. Si cum orice credincios stie poruncile, este una foarte clara: „sa nu faci chip cioplit si sa nu te inchini inaintea lui”. Se refera direct la icoanele „sfintilor”. Sfant a fost doar Hristos, caci El a fost fara de pacat, zamislit prin Duhul Sfant. Cei pe care lumea ii considera sfinti, au fost oameni credinciosi, care au slujit calea Domnului, dar nu au fost sfinti pentru ca au pacatuit garantat. Nu spun ca Biserica Ortodoxa nu are parti bune, dar are si parti rele, care nu apar in Biblie si care sunt considerate pacate prin insasi Biblia. De aceea nu mai condamnati celelalte secte, nu mai judecati, ca doar Dumnezeu are dreptul sa judece.

  • geo_bc spune:

   cristina spunemi si mie care sunt parile rele ale bisericii ortodoxe ca nu stiu desi sunt ortodox in comparatie cu sectantii care nu au cele 7 sfinte taine ?

  • Daria Bogdan spune:

   A avea discernamant nu inseamna a judeca. Sfanta Scriptura ne invata limpede sa fugim de sectari, dintre care una esti chiar tu.
   Ne inchinam nu chipului cioplit, ci vietii curate, traite intru Hristos, Harului de care s-au invrednicit acesti sfinti. Dar cum sa intelegeti voi asta, cand mandria draceasca v-a omorit sufletele ?

 9. Ioana spune:

  Este o marturisire adevarata.Si eu am trecut prin astfel de momente cu o asa zisa biserica a lui Hristos si aproape imi pierdusem credinta.Momente ca cele pe care le+am trait acolo nu le doresc nimanui, pur si simplu ajunsesem la limita cu nebunia.Nu au nimic sfant acolo, e ca o institutie publica.Singura Biserica adevarata este Biserica Ortodoxa.

 10. Daniel spune:

  Oameni buni,nu va mai luati dupa traditii si superstitii ci studiati Biblia cu rugaciune in fiecare zi si atunci sigur Dumnezeu va va arata pe ce cale sa mergeti! Dumnezeu ne cheama sa fim credinciosi nu fanatici,sa fim diferiti de lume si sa ne iubim unii pe altii cum ne-a iubit Hristos! Nu avem nevoie de statui sau icoane sau parinti bisericesti ,traditie sau monahi ca sa-l cunoastem pe Dumnezeu ci numai de Biblie si credinta. Omul credincios nu are timp de rautati si lucruri lumesti ci Hristos se vede in el. In rest totul e propaganda si pierdere de timp!!!

  • Admin spune:

   Biblia pe care tu o ti in mana si o poti citi acum, este datorita muceniciei a mii si mii de monahi, preoti sau simpli mireni de doua mii de ani si pe care tu acum ii negi. Asa va bateti joc si de Mama Mantuitorului, spunand ca Mama Fiului lui Dumnezeu este o simpla femeie. Ati adus modificari Bibliei asa cum v-a convenit voua si ne dati lectii de moralitate. Cititi istoria crestinismului sa va deschideti ochii si sa vedeti realitatea. Cunosc foarte bine gandirea voastra si nu simt nevoia sa-mi pierd timpul tastand in scopul de a te covinge pe tine cu ceva. Mai bine scriu un articol.

  • Ramon Almafuerto spune:

   DANIEL SI CRISTINA DRAGILOR , toti sectarii (penticostalii , evanghelistii, iehovistii, pocaitii sambetistii, luteranii , calvinistii, etc) folosesc o Biblie CIUNTITA , a lui Cornilescu , din care sunt modificate sau rase fara scrupule vreo 40 de capitole, exact acelea in care se vorbeste despre CINSTIREA MAICII DOMNULI SI A SFINTILOR PARINTI !! De Ce ? Ca sa poata manipula mai usor oamenii slabi de ingeri, mai slabi in credinta, prin asa zisii „pastori” care interpreteaza Sfanta Scriptura dupa bunul plac astfel incat sa nu se duca credinciosul la Spovedanie !! Nu exista Credinta in Dumnezeu far Sfanta Spovedanie , fara Sfanta Impartasanie , fara Sfintele Taine! Nu exista Dumnezeu fara Preotii Ortodocsi si fara Sfanta Biserica Ortodoxa! De unde am sti noi ce s-a intamplat acum 2000 de ani daca n-ar fi Sfanta Liturghie in fiecare duminica povestita si cantata frumos de Preotii nostri , adevaratii oamnei ai Lui Dumnezeu , hirotoniti Preoti de Sfantul Sinod!… nu de astia , pastori facuti pastori pe prietenie… oricine poate vorbi la amvon acolo la sectari! ..Doamne Ajuta sa se lumineze toti ratacitii , iar daca ei au dreptate lumineaza-ne si pe noi astia „traditionalii”…

  • ady spune:

   Foarte adevarat

 11. Simona spune:

  Avem un singur Dumnezeu si o mie de drumuri sa ajungem la El.
  Depinde de alegerea noastra…de rezonanta fiecarui drum asupra sufletului nostru!
  Dumnezeu este Iubire si Viata!

  • Madalina spune:

   Da, un singur Dumnezeu avem, pe Cel nascut din Sfanta Fecioara Maria, Care si-a dat viata pe Cruce pentru ca noi sa ne putem mantui.Nu pot insa spune ca am acelasi Dumnezeu ca sectarii, nascut dintr-o femeie obisnuita si rastignit pe un lemn, ca am acelasi Dumnezeu ca si catolicii, care si-a lasat pe papa inlocuitor pe pamant si el s-a retras sa se odihneasca, asteptand sa sune banii in cutie ca sa poata ierta pacatele, sau ca atatia altii….. Nu va lasati inselati! Singura credinta adevarata o gasim doar in Biserica Ortodoxa, cea Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca. Doamne ajuta!

  • Mihnea spune:

   Nu,simona,nu sunt 1000 de drumuri, e unul singur: de asta a venit Iisus pe la noi, ca sa ni-l si arate.

 12. andrei spune:

  Oameni buni,mai intai de toate cautati in DEX ce inseamna cuvantul SECTAR,analizati ce spune dictionarul apoi vedeti ce va da rezultatul,cine e SECTAR??

 13. George spune:

  „Isi fac prieteni numai intre ei iar toti ceilalti sunt socotiti pierduti”. Oare voi v-ati citit comentariile, dragilor? Ortodoxia, sfintii, sfanta traditie= Singura religie adevarata? Sunteti ca ei in credinte doar forma de inchinare este diferita. Daca maine ar dispare toate religiile noi am fi doar semeni. At disparea razboaiele si i-am accepts pe toti. Am deveni ” una” cum zicea Hristos.

 14. Ersin spune:

  Îmi pare rău pentru experiență trăită rde tine , dar nu ai de ce sa afirmi ca era ca și Cum ai fi la musulmani , din câte am citit sunt tot creștini , iar faptul ca tu-i consideri maniaci poate fi adevărat, dar ca sunt maniaci de parcă ar fi musulmani este este afirmație total deplasata

 15. Lucia spune:

  Nu mi se pare un articol de publicat, deoarece modul in care face referire la acesti oameni, nu este deloc „ortodox” (crestinesc). Dam cu pietre in ei, insa noi nu aratam dragostea de oameni, asa cum vorbeste Sfanta Carte.
  Eu personal am priteni si de la penticostali si de la baptisti, si pot spune despre ei ca sunt oameni de caracter, care au demonstrat de multe ori ca depasesc nivelul nostru de credinta si traire in curatire.
  Daca mai postati astfel de articole, eu personal nu am sa va mai urmaresc.
  Multumec.

  • Daria Bogdan spune:

   Draga Lucia, ai citit Sfanta Scriptura? Acolo spune limpede ca TREBUIE sa fugim de lupii imbracati in haine de oaie, care sunt stricatori de credinta. Daca vei pleca, pierderea ta, ca vei merge acolo unde merg ei. Noi ramanem cu Hristos, care ne-a lasat mostenire Adevarul -- ramanem in Turma cea mica.

 16. Cel mai banal și simplu om din cosmos :) spune:

  Nu cred în Întâmplare. Dumnezeu știe ce a creat și care e soarta omului, până la finalul Timpului. M-am născut aici, în țara Liturghiei, am fost botezată ca la carte 🙂 în primele săptămâni de viață, iar dacă nu beneficiam de Taina aceasta, inventam eu Ortodoxia și tot ortodoxă treceam dincolo. Da, în țara dreptei credințe și a dreptei Învățături, au venit în valuri Zeii altor Neamuri. Zei care se dau drept dumnezei, iar oamenii li se închină, neștiind că cine e Dumnezeul tuturor zeilor și al tuturor! Iar Dumnezeul cel Viu, care nu se hrănește cu lumina închinătorilor, ci le dăruiește din Lumina Lui, are un nume: Iisus Hristos, care s-a declarat a fi Fiul lui Dumnezeu. Care Zeu se consideră fiu de Dumnezeu? Care Zeu nu cere închinare și te îndeamnă să îl consideri Frate mai mare care se face Punte între Tine și Dumnezeu, făcându-se mic și spălându-ți picioarele? Da, religiile au fost înființate de către oameni din îndepărtarea de Adevăr. Dacă citești cu ruga fierbinte către Duhul Sfânt să îți descopere numai Adevărul, atunci din Scriptură afli că nimic nu e nou sub Soarele lumesc și spiritual. Adică, de pe vremea lui Adam se trimiseseră ,,profeți,, care să re-amintească dreapta învățătură a neamurilor răspândite pe pământ… cu interdicția de a se amesteca cu fiicele oamenilor, care erau f, frumoase…etc. O religie, de fapt credința ta te vindecă de orbire sau te orbește mai rău. Poți alege să crezi ce vrei, căci Dumnezeu însuși respectă libertatea de a-L urma, iubi numai pe El sau, dimpotrivă, de a crede în chipurile cioplite: adică idoli, inclusiv TU sau EU care-mi schimonosesc Chipul Domnesc cu sulimeneli care crezi tu sau eu că ne conduc la viața veșnic în bucurie și fericire. Dacă nu cunoști cărui Dumnezeu te închini, tu fiul cui ești? Dacă pe pământ nu ți-ai cunoaște Tatăl, ai putea spune că toți bărbații din lume sunt tatăl tău?
  Nu cunosc nici o altă religie în care cineva să accepte moartea (ca exemplu extrem!) pentru a apăra o singură afirmație: cred în Iisus Hristos, OM și DUMNEZEU, în Sfânta Treime, etc., acceptând nebunia unor iluminați care găsesc că TREBUIE să mori pentru că ai asemenea gânduri în minte, inimă, ființă.
  Nu cunosc o luciditate, un echilibru și o mai profundă cunoaștere a naturii umane ca la Sfinții lui Dumnezeu, care mi-au netezit mie calea. Câți am muri din dragoste pentru Omul-Dumnezeu care a coborât la nivelul nostru pentru a ne împăca cu El și noi cu noi și între noi?
  Eu am cercetat îndelung… nu m-a influențat absolut nimeni… viața, prin greșelile enorme pe care le-am făcut și prin oamenii prin care a fost posibilă rătăcirea, m-a aruncat în brațele Lui.
  Religiile au fost lăsate de Dumnezeu pentru a discerne și a ajunge într-o bună zi să te convingi pe propria ta piele, că sângele și trupul din Sfânta Liturghie e o altă Taină prin care mănânci și bei din El Viața ta. Tainele din Ortodoxie nu sunt taine ca să nu știm noi ce se întâmplă, să orbecăim… au fost care L-AU VĂZUT ȘI TOT NU AU CREZUT. De la a Ști până la a Cunoaște și a avea Certitudine care nu lasă loc de nicio îndoială sau frică, este o cale foarte strâmtă, pe care nu mulți o aleg… ca și pe Timpul misiunii Lui.
  Și cel mai important aspect conștientizat este acesta: indiferent de orice Religie Orto-doxa sau Neorto-doxa, dacă vrei să-L cunoști pe Dumnezeu și implicit pe tine însuți prin INTELECTUALISME, FILOSOFII, DEZBATERI de dragul dezbaterii… adică mintea cu labirinturile ei… nu îl voi cunoaște. Dar dacă îl IUBESC, că nu știu altceva, înseamnă că m-am rugat cu lacrimi amare să mi se cerceteze Inima și dacă găsește ceva rămas bun de la El în mine, atunci să-mi dea ajutoare să învăț să-L iubesc și să trec dincolo de credința minții logice. Și ghici?!!! Dacă El ne-a lăsat pe toți, așa cum suntem, și are răbdare cu rătăcirile noastre, atunci El mi-a dat puterea să-mi înțeleg rătăcirile, să nu judec rătăcirile altora, să am compasiune și să spun Adevărul la care am ajuns, fără a da lecții sau a încerca îndoctrinarea. Inima mea v-am spus-o, iar articolul și comentariile m-au inspirat să scriu aceste gânduri! Pacea lui Dumnezeu să fie în noi, nu cea a oamenilor!

 17. Geta spune:

  Eu cred ca tu tocmai ai relatat in vis :))

 18. florin spune:

  mai oameni buni la acesti sectari asa cum ii numiti voi se predica cu adevarat biblia nu traditi si datini si obiceiuri care poate sa spuna ca a fost la penticostali si lau invatat sa faca ceva rau?nu va temeti voi de Dumnezeu?voi aveti o religie care va da voie sa traiti cum vreti si de aceea va convine Dumnezeu sa va lumineze ca sinteti ca farisei care or vrut sa dea cu pietre intro femeie care a pacatuit ca si ei trezitiva acum nimeni nu o duso pe aceasta femeie in ratacire ci i la aratat pe domnul isus si pocainta care el a propovaduito dar pe calea ingusta nui usor fiti binecuvintati.

 19. alina grindeanu spune:

  Mai bine nu mai merge si nu mai asculta nimic, asculta acatistele Sfintilor si stai departe de ispita

 20. Raluca spune:

  Oameni buni(crestini ortodocsi)treziti-va si nu mai aberati.Sectantii trebuiesc eliminati cu orice pret.De la ei incepe sfarsitul lumii,Noua Ordine Mondiala si ei sunt masonii si ilumnatii.Cum adica sa ii lasam (ca sunt tot oameni).Astia nu sunt oameni.Om este cel ce are Sfantul inger pazitor pe care il primim doar prin Sfantul Botez in Sfanta Treime.Nu le plangeti de mila ca ei sunt armata celui rau.Nu exista ca credinta o ai in suflet,ce e aia.O singura credinta avem si se mantuieste cel care se imbraca in Haina Mantuitorului si cinsteste pe Sfintii Parinti si PreaSfanta Nascatoarea de Dumnezeu Fecioara Maria.Ignoranti sunt cei ce nu vor sa vada adevarul.Ortodoxia este singurul adevar.Sfantul vostru Inger Pazitor sa va lumineze si sa va arate calea.

  • Gabriel spune:

   „Sectantii trebuiesc eliminati cu orice pret… Astia nu sunt oameni.”
   Raluco, ți-ai luat pușcă, fato? Sau niște otravă mai ca lumea? Sau vrei să apelezi la binecunoscuta metodă medievală a arderii pe rug?
   Oricum, eficientă postarea asta a ta: m-a făcut să mă crucesc. E adevărat însă că după aia mi-am și scuipat în sân de trei ori…
   Aud de multe ori oameni de bun simț care, vorbind despre teroriștii islamiști care omoară oameni nevinovați, la întâmplare, tăindu-le capul (ca în cazul multor ostatici) sau împușcându-i pe stradă sau punând bombe în locuri aglomerate, se întreabă nedumeriți ce-or fi gândind teroriștii ăia, din ce material or fi ei croiți. Dacă ar fi citit postarea asta a ta cred că s-ar fi lămurit. Din același material din care ești și tu croită, Raluco. Material țesut din ignoranță, credulitate, intoleranță, ură, fanatism, trufia de a crede că numai tu ai dreptate, și răutate.
   „Nu exista ca credinta o ai in suflet, ce e aia.” Serios? Dar tu unde ai credința, Raluco? O ții la bancă în cutia de valori, o ții la biserică în strană și o iei de acolo doar duminica, atunci când te duci la slujbă, după care o pui la loc până duminica viitoare, ai agățat-o la icoană și te uiți seara la ea când dau ăștia publicitate la televizor în mijlocul telenovelei? Uite, eu recunosc cinstit că eu îmi port credința tot în suflet și, fiind atât de aproape, îmi călăuzește faptele și mă mustră atunci când greșesc.
   Dumnezeu să te îndrume pe calea cea dreaptă, calea iubirii și a toleranței.

 21. Vasile Marius spune:

  Cristina, porunca a doua,la care te referi ” sa nu-ti faci chip cioplit … si sa nu te închine lui” nu se referă la Sf. Icoane. Problema a fost clarificată la Sinorldul VII Ecumenic. Prin aceasta porunca Dumnezeu interzice idolatria. Prin cuvântul idol se înțelege închinrea la un dumnezeu străin si nu la Cel adevărat. Asa cum se practica mai ales in vechime. Sau substituirea, înlocuirea lui Dumnezeu Cel adevărat, cu o plasmuire a mintii omului. Ex: vițelul de air din vremea lui Moise. Asta înseamnă idolatrie si este condamnat de Dumnezeu prin porunca a II a din Decalog. Sf. Icoane sunt o reprezentare bidimensionala a lui Dumnezeu, a Sfinților si a îngerilor care are menirea de a duce pe om mai aproape de Dumnezeu in timpul rugăciunii si nu de a înlocui pe Dumnezeu. Creștinii Ortodocșii se roagă la Dumnezeu nu la icoane!!! Iar pe Maica Domnului o conteste însuși Arh. Gavriil cand ii spune: ” bucura-te Ceea ce esti plină de har, Domnul este cu Tine!” Ev. Luca Buna-Vestire.

 22. Metatron spune:

  Pt totii pocaitii care neaga existenta sfinteniei in oameni le cer un lucru, cautati sensul cuvantului „teofor” va spun eu sa nu va rapesc clipe pretioase ce inseamna, inseamna locuirea sf.treimi intr-un om cu mari calitati duhovnicesti, apoi mai este o taina faptul caDumnezeu-Fiul Iisus hristos sa intrupat in chip de om, a indumnezeit calitatea umana, adica aridicato la rang mai mare decat inainte sa fie Hristos intrupat.
  Pe mine ma doare inima cand vad aceste secte care ratacesc aiurea si poate ei in inima lor chiar isi doresc sa se uneasca cu Domnul dar au ceatza pe ochii si poate din cauza mandriei de care multii nu sunt constienti ca o au si mandria e cel mai mare pacat dintre pacate, e radacina pacatelor.

  • Pocaita- penticostala spune:

   ” Nu chiar imi. doresc sa ma unesc cu Domnul” pentru ca El chiar locuieste in inima mea si il simt ca Mangaietor si Sprijin la tot pasul ! Am Pacea ce o simt in suflet ca El a murit si pentru pacatele mele,m’a iertat, m’a inviat la o viata noua si ma ajuta zi de zi sa imi pastrez viata curata si intr’o zi Il voi intampina pe norii cerului cand va veni sa’si ia Mireasa in vesnicii ! Si e foarte aproape!! Fie sa putem spune: Vino Doamne Isuse mai repede!! Amin!
   Dumnezeu sa se indure de Romania, sa o cerceteze sa il cunoasca cu adevarat!! Nu ceea ce va invata altii! Cand cineva va spune ceva, cercetati voi sa vedeti daca e adevarat, nu va inselati singuri!
   Pace voua!

 23. spinescu spune:

  Am vizitat aproape toate adunarile pocaitilor,penticostali,babtisti,adventisti,si bisericile ortodoxe dar si multe alte cule religioase,si am ajuns la concluzia ca Dumnezeu are in fiecare cult crestin credinciosi care sau dedicat total lui Dumnezeu. DUMNEZEU SA VA BINECUVANTEZE PE TOTI CEI DE AICI ,DAR SI PE TOATE BISERICILE CARE SE INCADREAZA IN PARAMETRII SCRIPTURILOR LUI DUMNEZEU.

  • Ionut Voro spune:

   După vorbele tale nu ești decât un ,,Lup în piele e oaie”. Sigur faci parte dintr-o sectă ordinară, deoarece ortodox nu te poți numi. După cum ai spus tu, toate religiile sunt mântuitoare, ceea ce este o afirmație foarte gravă. Dumnezeu să-ți dea mintea și învățătura cea bună.

 24. Mihaita spune:

  Voi prezenta cateva adaugari omenesti in biserica Ortodoxa, care nu sant (Biblice) dar biserica Ortodoxa le tine cu sfintenie.Unele din cele prezentate sant comune cu biserica Catolica.1:Botezul bebelusilor. 2:Lumanari pentru vii si adormiti. 3:Icoane si venerarea lor.4:Venerarea osemintelor umane.5:Monahism.6:Aghiazma.7:Spovedania in fata unui preot.8:Icoane plangatoare.9:Toaca.10:Clopote in locasul de cult.11:Capcauni canonizati.12:”Sfanta” lumina de la ierusalim.13:Transformarea vinului si a painii de la impartasanie in mod real in sangele si trupul lui Hristos.14:Rugaciuni pentru cei morti.15:Slujba de vesnica pomenire a celui decedat.16:Canonul salvarii sufletelor din iad de catre cei sapte Sfinti Arhangheli:Mihail,Gavriil,Rafail,Varahil,Evgudil,Uriil si Salatail.17:Rugaciuni inchinate Maicii Domnului.18:Rugaciuni adresate Ingerilor.19:Semnul crucii. (De remarcat ca si satanisti au crucea rasturnata).20:Pomeni in numele celui decedat.Ma opresc la doar astea total nebiblice care exista an Ortodoxie.(cu toate ca pot sa dau mai multe exemple)….Cum poate asa zisa „dreapta credinta ortodoxa” sa contina atat de multe elemente nebiblice? Vreau sa provoc la o lectura a Noului Testament pe cei care vor sa vada daca ortodoxia este cu adevarat Biserica Lui Hristos sau nu.Clerulo mizeaza pe faptul ca nu veti cerceta Biblia…Sau tu draga cititorule o vei face? „Daca ramaneti in Cuvantul Meu,sunteti in adevar ucenicii Mei; veti cunoaste adevarul,si adevarul va va face slobozi.” ISUS HRISTOS Ioan cap 8:31-32.Hristos ne indeamna sa ramanem in Cuvantul Lui (BIBLIA) si nu in traditie sau cuvantul oamenilor! Dumnezeu sa ajute pe orice om sa inteleaga Cuvantul si astfel sa devina liber!

  • Jan Valjean spune:

   Mihaita,poti sa citesti si sa stii Biblia pe de rost ca nu intelegi nimic.Cine te crezi tu,un neo-protestant dintr-o secta crestina aparuta pe la sfarsitul sec.XIX si revendicata din reforma lui Martin Luther sau protestantismul lui Jean Calvin si altii de aceeasi factura,sa pui la indoiala credinta si Biserica Ortodoxa bimilenara ? Tu,nu vezi cat de mic,neinsemnat si ratacit esti ? Voi,neoprotestantii,sunteti in totalitate creatii finantate de masoneria mondiala care vrea sa distruga crestinismul bimilenar reprezentat de ortodocsi si catolici.Dupa comentariul postat,cred ca esti un martor al lui Iehova afectat rau de tot de atata studiu sau lectura a Bibliei si mai ales a Noului Testament.Du-te te rog si comunica cu cei din confesiunea ta si lasa-ne pe noi romanii ortodocsi cu Dumnezeul stramosilor nostri.Nu te mai agita ca nu ne poti pacali sau amagi cu interpretarile sectei tale.

   • Ana Sofroni spune:

    Bravo, Jan Valjean! Frumoasă lovitură de centură i-aţi dat lui Mihăiţă. Să le fie de învăţătură la toţi rătăciţii de la Învăţătura lui Iisus Hristos.

   • Dan spune:

    M-am tot uitat prin comentarii sa vad daca gasesc pe cineva(de ambele parti) in stare sa dovedeasca, nu doar sa afirme, ce presupune credinta si cum se obtine mantuirea. Am gasit doar insulte, si atotstiutori care nu au bunavointa de a ne ‘invata’, ci doar ne prezinta concluziile (majoritatea ortodocsi din pacate) Eu as fi de partea ‘pocaitilor’ daca aici as afla prima data de Cristos. Eu am dreptul sa te judec doar cand am citit Biblia cel putin cat tine. Eu as avea grija cu ‘Biserica Bilenara’…si cei ce l-au rastignit pe Domnul tot pe asta se bazau. Judecati voi: O inima curata si o credinta roditoare? Prietene eu in tine nu-L vad pe Cristos.

  • crinela spune:

   Ce tampenii

  • Any spune:

   Daca tot stii atatea lucruri despre ortodocsi ia aminte la ei,pt ca bunicii si strabunii tai au fost ortodocsi din neam in neam asa cum a fost,este si va fi neamul romanesc .Pt sa te lamuresti citeste istoria religiilor si istoria crestinismului,Te vei lamuri singur ca ,crestinismul adevarat este ortodoxia,pt ca a pastrat nealterat cuvantul lui Dumnezeu,nu s-a modificat Sfanta Scriptura,este aceeasi ca de la inceputul crestinismului si pina in prezent.Nu ajunge sa citesti „sola scriptura”,doar biblia ,mai ales cea modificata incepina cu Martin Luther,Jean Calvin,Elena With,Russel si altii pina la Dumitru Cornilescu incoace.In rest Doamne-ajuta ,iar studiind, sa-ti fie de folos sufletului. Prea Sfanta Treime milueste-ne pe noi pacatosii!

 25. Leana spune:

  Tot asa va spun ca este bucurie inaintea ingerilor lui Dumnezeu pentru un singur pacatos care se pocaieste.Luca”15 ;10″

 26. Mircea spune:

  Toleranța și respectul celorlalte religii ar trebui să fie comportamentul normal și moral al ortodocsilor. Din nefericire, ortodoxia se consideră superioară celorlalte religii, lucru care contravine chiar învățăturii creștine și aduce numai dezbinare.
  Cine are interesul de a strecura astfel de concepte și atitudini în biserica ortodoxă, nu știu, dar ele nu îi fac cinste.
  A te crede superior (singura religie adevărată, doar noi Îl avem …, etc.) înseamnă trufie, iar trufia este condamnată de învățăturile ortodoxe.
  Ce folos dacă între vorbe și fapte avem diferențe așa de majore.

  • Admin spune:

   Este pacat ca faceti astfel de afirmatii. Consider ca nu cunoasteti invatatura Bisericii Ortodoxe.

   • Ligia spune:

    Oameni buni, ‘invatatura Bisericii Ortodoxe’ mantuie oamenii ? Singura ‘invatatura’ care mantuie oamenii e Biblia. Sunt ortodoxa, dar urasc deja toate aceste trufii, nu te mai poti apropia de un om de alta religie. Nu-i poti da:’Buna ziua!’ vecinului tau, ‘e sectant’.

  • Sara spune:

   In cadrul unei religii sant mai multe culte, le gasim in mai toate religiile lumii. Eram la patru ani dupa absolvirea universitatii cand intr-o noapte petrcuta cu mai multi oameni in casa parintelui Cleopa, l-am auzit pe acesta dand sfaturi unor preoti tineri care se plangeau de existenta unor sectari in parohiile lor „Starpitii! Starpitii!” Sant din familia parintelui Iustin, stiu bine ce vorbesc. Asa este , cultul ortodox se crede buricul pamantului, si ma intreb cati isi dau seama ca sant manipulati si cati au curajul sa o recunoasca dupa cativa ani buni la seminar si institut. Am participat inca din anii ’80 la examene de admitere la doctorat la Patriarhie si am fost uimita de cate lucruri am invat despre D-zeu din discutiile despre Sfanta SCriptura din discutiile auzite acolo. In plus, ma duceam la cursurile de Ebraica ale lui Ioan Alexandru.Cand intrebam de ce nu se spun lucrurile acestea despre D-zeu in biserica, mis-a spus, cu un aer de misticism, ca sant doar pentru preoti.

   • Admin spune:

    Dar nu vi s-a spus ca Dumnezeu nu se prescurteaza in nicio situatie!? Cred ca pe unde ati mers ati inteles doar ce ati vrut dvs. Iar mai cred ca si amestecati anumite lucruri.

 27. Metatron spune:

  Domnul Mircea ortodoxia nu se crede ce-a mai adevarata religie, chiar este.
  Voi astia din alte secte sunteti ignorantii crescutii de mici in erezii si care nu sunteti indoctrinati de mici a-ti fost slabi in credinta si a-ti parasit adevarul pentru
  foloase materiale.
  Voi astia pocaiti cum naiba nu puteti studia ortodoxia si invataturile sfintiilor parinti, cum puteti fii asa habotnici sa luati doar biblia ca etalon , apropo cu biblia voastra care e fara valoare cu interpretari gresite, chiar e asa de greu sa ganditi mai mult decat o faceti in prezent?

 28. Mircea T spune:

  ORTODOXIA chiar ESTE ADEVARATA RELIGIE. Chiar ca am studiat ortodoxia de vreo 20 de ani si chiar mai cunosc si invataturile altor religii. Nu este trufie a te crede superior cand chiar esti. Iar intre ortodocsi, catolici si protestanti, stiti de ce aleg nesovaielnic ortodoxia? Pentru ca ma intereseaza ce a spus Iisus, nu ce rastalmacesc sau „modernizeaza” unii. Dumneyeu nu are nevoie sa fie modernizat, asta ma intereseaza in stiinta, nu in teologie. Trufie este, tocmai, a considera ca ce gandesti tu sau alt om este mai intelept decat ce ne-a invatat Creatorul tuturor, Dumnezeu. Or ortodoxia tocmai asta nu face. Ea este cea care a pastrat cel mai nealterat Cuvantul Domnului. Asta ma intereseaza!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *