Ar trebui să existe legătura dintre un băiat şi o fată care nu e în perspectiva căsătoriei?

prieteni

Nu putem spune că orice prietenie trebuie să se sfârşească cu o căsătorie; respectiva prietenie trebuie să se sfârşească, însă în momentul în care ajungem la concluzia că nu va avea ca final căsătoria.

Legătura dintre un băiat şi o fată care nu e în perspectiva căsătoriei, nu trebuie să existe. Desigur, nu putem spune că orice prietenie trebuie să se sfârşească cu o căsătorie; respectiva prietenie trebuie să se sfârşească, însă în momentul în care ajungem la concluzia că nu va avea ca final căsătoria. Spunem asta pentru că într-o prietenie se pierd sau se câştigă multe lucruri; se câştigă dacă respectiva prietenie se finalizează într-o căsătorie şi se pierd (inclusiv sentimente – să zicem că se subţiază) şi se ajunge chiar şi la rutină, în cazul în care se întemeiază relaţia pur şi simplu pentru a nu se plictisi cei doi.

(Părintele Nicolae Tănase, Soț ideal, soție ideală, Editura Anastasis, 2001, p. 106)

loading...

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. Philana spune:

    Mă scuzați că pun această întrebare aici, dar trebuia să o pun și este un pic conectată cu articolul. Eu și iubita mea suntem românce, dar ne-am mutat în America pentru a câștiga bani cât să trăim. Eu lucrez iar ea caută o slujbă. Ea e foarte credincioasă și un om foarte bun, și vrea să mergem împreună la biserică. Eu nu prea sunt sigură, nu de alta, dat biserica are o reputație proastă în ceea ce privește atitudinea față de lesbience. Dumneavoastră cum ați reacționa dacă un cuplu de lesbience ar intra în biserică?

    • Mama spune:

      Ar trebui sa fiti primite cu ingaduinta. Păcatul trebuie infierat, nu persoanele. Daca prietena e credincioasa, mai e o speranta pentru voi. Domnul sa va vegheze pasii si gândurile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *