Care sunt adevărații nebuni pentru Hristos? Ce e nebunia pentru Hristos?

Care sunt adevaratii nebuni pentru Hristos? Ce e nebunia pentru Hristos?

In general crestinii erau socotiti un fel de nebuni de catre pagini si a fi crestin insemna dupa ei a fi nebun. Nu exista o metoda de nebuneala pentru Hristos. De exemplu, pe aici pe la noi am cunoscut unul care zicea despre el ca e nebun pentru Hristos, apai eu cred ca acela era chiar nebun de cum se cade. Te intilneai cu el si-ti trintea cate o vorba asa, pe care Domnul Hristos cred ca n-o putea binecuvanta. Si atunci nu e vorba de o metoda sa devii nebun pentru Hristos, chiar daca Biserica noastra are, pe Sfantul Simeon cel Nebun pentru Hristos si pe ucenicul sau in cinstire, noi credem ca a fi nebun pentru Hristos inseamna a fi dezaprobat de oamenii care nu cred in Hristos.

Credeti ca ar exista nebuni intru Hristos in contemporaneitate?

Eu sa stiti ca n-am pus niciodata temei pentru un nebun intru Hristos. Vreau sa urmez unui intelept intru Hristos, nu unui nebun, chiar daca-i pentru Hristos. Nu-mi place stilul asta de a-I sluji lui Dumnezeu. Sfantul Apostol Pavel – daca intr-adevar exista un stil, daca nu-i intr-adevar o nebunie reala, ca s-ar putea intimpla si asa – vorbeste de o nebunie pentru Hristos, dar in intelesul ca cel care este nebun pentru Hristos, implineste poruncile lui Dumnezeu fara sa se gandeasca ce consecinte are aceasta pentru cei care nu cred si pentru cei care dispretuiesc implinirea poruncilor lui Dumnezeu si pe care l-am socoti nebun.

De exemplu, eu o data am patit o treaba: eram elev de liceu la Timisoara si aveam un profesor care tinea la mine si cind o aflat ca vreau sa merg la Teologie, a zis: „Ce ma, esti nebun?”. Eu cred ca n-am fost nebun, dar pentru el atunci am fost nebun. Deci el nu m-a urmat pe mine, pe nebunul de mine, ci zicea ca eu sunt nebun. Eu mi-am vazut de treaba si mi-am vazut de „nebunie”, daca asta era nebunie, dar eu n-am considerat ca-i nebunie. Si n-am facut niciodata lucruri prin care sa se arate ca sunt nebun. Am vrut sa fiu intelept, pentru ca Dumnezeu binecuvanteaza intelepciunea si nu nebunia.

sursa: crestinortodox.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *