Este o boală nemiloasă despre care nu se prea vorbește! Poate lovi pe oricare dintre noi

gambling

Pe toate străzile de prin orașe și sate au răsărit cazinori si case de pariuri. Sunt precum ciupercile după ploaie. Societatea se confruntă cu un pericol despre care nu prea se vorbește, el poartă denumirea de gambling.

Gambling-ul patologic este o problemă pe care mulţi nu o consideră boală pentru că nu are simptome fizice şi este negată sau ignorată.

Cei din jurul persoanei implicate în această problemă ( familia, prietenii, colegii de serviciu, etc), ştiu că această tulburare afectează sever, nu numai viaţa celui în cauză, dar şi a celor din jur.

Este o problemă ce interferează cu responsabilitatea şi capacitatea de muncă, cu relaţiile sociale şi până la urmă cu sănătatea psihică şi fizică a persoanei implicate.

Jocul de noroc patologic se caracterizează prin incapacitatea persoanei de a rezista impulsului de a juca, în ciuda conştientizării efectelor negative ale acestui comportament, asupra sa şi a celor apropiaţi.

Jocul de noroc devine principala activitate, motivaţia supremă în viaţa pacientului, sensul vieţii lui, fiind practicat în orice condiţii sau motive- de fericire sau tristeţe, de depresie sau bună dispoziţie, de sărăcie sau bogăţie.

Frecvenţa acestei afecţiuni este de 2% din populaţie, cei mai afectaţi fiind bărbaţii însuraţi si cu copii, de vârste între 25-44 ani.

Ca şi gravitate, dependenţa se instalează însă mai rapid la femei şi bătrâni.

Suma celor 37 de numere ale ruletei este 666. Coincidenta sau nu ? Invataturile ortodoxe ne spun ca jocurile de noroc sunt tot momelile dracilor. Ganditi-va!

sursa: jurnaldesanatatebucuresteana.blogspot.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *