Mărturii despre minunile zilelor noastre. Mănăstirea Ghighiu, locul în care mulți oameni și-au găsit alinarea

manastirea-ghigiu

Considerată un lăcaș al minunilor, Mănăstirea Ghighiu adăpostește o comoară unică a creștinătății.  Oamenii veni în acest loc sfânt  pentru alinarea suferințelor și pentru a-și redobândi  liniștea sufletească. Există numeroase mărturii potrivit cărora miracolele nu întârzie să apară…

La câțiva kilometri de Ploiești se află un loc sfânt, cu o puternică încărcătură spirituală, unde oamenii se roagă pentru sănătate, pentru a găsi liniștea sufletească sau chiar pentru a avea parte de o minune în viața lor.  Este vorba despre Mănăstirea Ghighiu, aflată în satul prahovean cu același nume.

Lăcașul de cult   poartă hramul “Izvorul Tămăduirii”, ca urmare a faptului că aici există un izvor cu apă tămăduitoare. De-a lungul vremii, au fost culese mărturii  potrivit cărora unii oameni care au băut această apă s-ar fi vindecat de diverse boli.   În trecut, comuniștii  l-au acoperit cu o dală imensă de beton. Însă, ca prin minune, apa a reușit să străpungă învelișul de beton.

Lăcașul de cult adăpostește o icoană veche de 400 de ani, considerată făcătoare de minuni. Icoana Maicii Domnului “Siriaca” se află la mănăstirea prahoveană din anul 1958. A fost dăruită de episcopul Vasilios Samaha,  în urma unui vis în care Maica Doamnului i-a  cerut să o aducă din îndepărtata Sirie tocmai în țara noastră, la Ghighiu.

Din orice unghi ne-am uitat la ea, Maica Domnului pare că ne urmărește cu privirea sa, făcându-și simțită prezența.  Aceasta este una dintre puținele icoane din întreaga creștinătate în care Maica Domnului este înfățișată tristă, din cauza suferințelor Fiului și  din cauza păcatelor omenirii.

Unii oameni au “împodobit” icoana de la Ghighiu cu lanțuri și brățări de aur, în semn de mulțumire pentru minunile de care avut parte.  De altfel, pe site-ul lăcașului de cult există mai multe mărturii culese de la cei care s-au rugat la Icoana Maicii Domnului “Siriaca”.

“(…)În urma rugăciunilor, fiica noastră, care nu putea să aibă copii, este gravidă acum”.

“(…)Am venit la Sf. Icoană Făcătoare de Minuni, acum 4 ani, cu rugăciunea de a mă ajuta să-mi găsesc serviciu bun. Acum, grație Icoanei Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului, am un serviciu bun, stabil și sunt împlinită profesional”.

“(…) Ne-am rugat pentru dăruirea de nepoți și, pe 21 mai, am primit vestea că vom fi bunici. Așteptam de 8 ani să avem un nepot și minunea s-a produs numai după ce am fost la această mănăstire cu Icoana Făcătoare de Minuni”.
“(…) Mulțumesc Maicii Domnului și Bunului Dumnezeu pentru că l-au salvat pe fiul lor Mihai de la accidentul rutier grav care l-a avut și se roagă în continuare pentru sănătatea lui și a medicilor care l-au tratat”.

  “Sunt viețuitoare în această mănăstire. (…)  multe persoane  mi-au mărturisit minunile pe care Maica Domnului de la Ghighiu le-a făcut. (…) A vindecat o femeie care avea o problemă la un picior, unor persoane în prag de divorț le-a adus liniște și împăcare. Tineri au venit să se roage înainte de examene și, ulterior, au mulțumit pentru reușită și notele mari care le-au primit în urma rugăciunilor…”.

„ (…) M-am rugat Măicuței Domnului  și Bunului Dumnezeu șă mă ajute să îmi găsesc de lucru. (…) M-am prezentat la examen, unde îmi era foarte frică și aveam mari emoții, deoarece eram 4 candidați pe un singur post. (…)Vreau să-i mulțumesc Măicuței Domnului pentru ajutorul dat mie și soțului meu Ciprian, pentru că amândoi am luat examenul”.

sursa: dezvaluitorul.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *