HOMEOPATIA – Omul îşi înrăutăţeşte boala sufletului, şi de aici şi pe cea a trupului, prin colaborarea cu DEMONII

homeopatia-medicina-no-curativa-

Homeopatia – incompatibilă cu Ortodoxia

Printre terapiile „alternative” se numără şi homeopatia. Terapiile cunoscute sub numele de alternative nu au doar prelungiri oculte, dar înseşi fundamentele lor se regăsesc în spaţiul din afara creştinismului şi chiar în cel ocult. Aceste terapii se bazează pe o concepţie despre lume contrară şi incompatibilă cu credinţa ortodoxă.

Sucusionarea constă în agitarea remediului, manuală sau cu ajutorul unui dispozitiv, flaconul cu remediul fiind izbit ritmic de o suprafaţă dură, dar elastică (Hahnemann, spre exemplu, folosea o Biblie de familie, îmbrăcată în piele). Rolul sucusionării (dinamizării) este, după Hahnemann, de a elibera forţa medicinală, de natură spirituală.

Ortodoxia nu împiedică pe om să apeleze la medici, arta medicală fiind, conform Scripturii, un dar şi un semn al milostivirii Domnului faţă de lucrurile mâinilor Sale. Este, însă, exclus apelul la puterile necurate, caz în care, pentru o alinare trecătoare, înşelătoare (căci demonii nu vindecă, Dumnezeu singur putând da vindecare adevărată a sufletului şi a trupului), omul îşi înrăutăţeşte boala sufletului, şi de aici şi pe cea a trupului, prin colaborarea cu demonii.

Remediile homeopaţilor sunt preparate într-un duh care nu are nimic de-a face cu Duhul Sfânt, sistemul hahnemannian constituind o credinţă păgână, „miracolele” homeopate repetându-se la scară industrială şi fiind comercializate în chip profitabil.

Oana Iftime – biolog, cadru didactic, herpetolog

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *