„Locul slujirii preotului nu este doar biserica”

patriarhul kiril

Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii Chiril a declarat că locul slujirii clerului nu ar trebui să se limiteze doar la pereţii bisericii.

„Vă rog pe toţi, părinților – munciţi, fără să lăsaţi mâinele în jos. Uitaţi despre faptul că locul slujirii dumneavoastră este doar biserica”, – a spus Patriarhul Chiril în timpul vizitei sale la eparhia Khanty-Mansiysk.

„Când toţi oamenii erau credincioși, preotul stătea în biserică, clopotarul bătea clopotul şi credincioșii se adunau în biserică pentru rugăciune. Noi astăzi cu dumneavoastră trăim în aşa o epocă că clopotarul poate să-şi epuizeze toate forţele, iar în biserică nimeni să nu vină. Iată pentru ca oamenii să vină la biserică, locul dumneavoastră de slujire trebuie să fie nu doar biserica, dar și societatea”- a adăugat el.

Potrivit Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe ruse preoţii ar trebui să colaboreze îndeaproape cu forțele sociale, cu cei din domeniul culturii și educației, cu toți acei care au o influență asupra formării omului modern.

Patriarhul Chiril de asemenea a remarcat faptul că slujirea pastorală este o lucrare grea și dificilă, dar şi una cu inspirare divină, pentru că putere pentru ea îţi dă Dumnezeu însuși.

„Voi toţi sunteți tineri energici, bine instruiţi. Nu vă relaxaţi nici într-un caz. Fără lene şi satisfacție a propriilor realizări”, – a concluzionat Patriarhul.

Traducere pentru ortodox.md

Sursa: pravoslavie.ru

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *