Profeție despre vremurile de pe urmă: “Se va întâmpla atâta rău, atâta nenorocire…”

Parintele grec ELPIDIE

Parintele grec ELPIDIE: “Va cer sa va rugati toti impreuna, sa faceti un lant al rugaciunii… Sa nu va speriati cand veti vedea ca se vor aprinde focuri in jurul Greciei, ca vor fi linsati oameni politici si state se vor prabusi”

“Se va intampla atata rau, atata nenorocire, incat va rog pe toti cei care iubiti Patriarhia Ecumenica, sa va rugati pentru ceea ce va urma. Acesti oameni (ai Patriarhiei Ecumenice) vor avea multe de suferit. Totusi daca vor fi oameni care sa se roage se va amana acest rau. Il rog pe Dumnezeu ca acest Patriarh care este acum sa nu moara cu sange. Daca nu ne vom ruga, acest Patriarh nu va avea o moarte blanda!”

Fragment dintr-o omilie a Parintelui Elpidie Vagianakis din Rodos, din luna ianuarie 2013:

“Nu vreau sa va ingrijorati din cauza a ceea ce va urma; trebuie doar sa va rugati si sa-L implorati pe Dumnezeu sa va asculte umilele rugaciuni si sa ne miluiasca. As dori, daca este cu putinta, sa spuneti la toata lumea sa ne strangem multi oameni si sa ne rugam impreuna. Aceasta rugaciune comuna unii o vor desconsidera si vor rade zicand: daca asa a zis Dumnezeu ca se vor intampla lucrurile, atunci asa va fi. Nu, nu este asa! Va incredintez ca profetia este expresia cea mai inalta a iubirii lui Dumnezeu.

Atunci cand Dumnezeu vorbeste prin profetii Sai, prin oamenii speciali alesi de El ca sa ii previna pe oameni fata de anumite evenimente care vor veni, nu inseamna ca decide dinainte ce se va intampla ci vorbeste ca sa ne venim in fire si, prin pocainta si viata noastra, sa-I schimbam decizia.

Sa va explic mai simplu: un tata ii spune fiului sau: “Fiule, ceea ce faci te va distruge!” Asta nu este o profetie facuta de parinti catre copiii lor? In fiecare zi parintii profetesc pentru copiii lor: “Copile, sa fii bun ca sa iti mearga bine!”. Asta nu este o profetie? Atunci cand un parinte spune copilului sau: “Drumul pe care mergi si oamenii cu care te intovarasesti te vor distruge”, aceasta nu este o profetie a tatalui pentru copilul sau? Tatal doreste astfel sa isi previna copilul, sa il indeparteze de anumite obiceiuri proaste sau prieteni care il duc la rau si, in acest fel, sa-l salveze.

Prin urmare profetia este dovada cea mai inalta de iubire a lui Dumnezeu fata de creaturile Sale, fata de noi.

Exista desigur profetii care vorbesc despre evenimente care se vor intampla cu siguranta. Spre exemplu, atunci cand ingerul i-a spus lui Lot: “Dumnezeu va distruge aceste cetati: Sodoma si Gomora!”, Dumnezeu deja decisese acest lucru, deoarece oamenii nu mai voiau sa stie despre voia Domnului si nu s-ar mai fi schimbat. De aceea le-a spus sa plece pentru ca Dumnezeu vroia sa pedepseasca pe acele cetati. Si Lot L-a ascultat; si-a luat sotia si copiii si a plecat. Dumnezeu luase deja aceasta hotarare de a distruge cetatile Sodoma si Gomora. De asemenea ingerul i-a spus profetic lui Lot sa nu intoarca capul sa priveasca in urma sa. Toti care au ascultat de aceasta profetie s-au salvat. Sotia sa, care nu a ascultat si din curiozitate a intors capul sa vada ce se intampla in spatele lor, a impietrit.

Exista insa si profetii pe care Dumnezeu le trimite oamenilor prin alesii Sai pentru a-i scoate din viata pacatoasa si pentru a se intoarce la El, asa cum a fost cu Iona. Lui Iona i-a spus sa mearga si sa spuna ninivitenilor ca daca vor continua sa traiasca in pacat si nu se vor pocai ii va distruge. Iona s-a temut sa mearga la acesti oameni salbatici care, dupa parerea lui erau atat de inraiti incat nu ar fi ascultat niciodata de cuvantul lui Dumnezeu. Si de aceea la inceput a refuzat sa mearga in Ninive si de aceea a patit si ce a patit: l-au aruncat in mare, l-a inghitit chitul, chitul l-a adus in Ninive si astfel a inteles Iona ca trebuie sa faca voia lui Dumnezeu si sa mearga sa vorbeasca ninivitenilor.

Asa ca a mers si le-a spus: “Schimbati-va, caci altfel veti fi distrusi”. Si ce s-a intamplat? Oamenii, surprinzator, l-au ascultat si si-au pus pana si animalele sa posteasca. Rezultatul il stim cu totii: Dumnezeu nu a distrus Ninive, in ciuda profetiei pe care o facuse. Cand Iona a vazut ca Dumnezeu nu a distrus orasul s-a plans lui Dumnezeu: “Bine, dar nu ai spus ca ii vei distruge?” Si Dumnezeu i-a raspuns: “Copile, te-am trimis sa le spui ca ii voi distruge daca nu se vor pocai. Acum ca s-au pocait de ce sa-i distrug? Eu te-am trimis sa le propovaduiesti pocainta si sa le spui ca au doua alegeri: ori ii voi distruge daca vor continua pe calea pierzaniei, ori ii voi salva daca Ma vor asculta“. Intelegeti deci ca profetia este si o decizie a lui Dumnezeu pe care noi putem sa o schimbam. Subliniez: de noi depind foarte multe lucruri daca se vor intampla sau nu! Este ca si cum un tata i-ar spune fiului sau: “Copile, daca mai conmtinui aceasta viata destrabalata eu te voi dezmosteni; nu-ti voi da nimic din ce ti-am promis“. La fel face si Dumnezeu.

Stiti cat de mult m-am temut si eu cand am aflat de toate aceste lucruri rele care trebuiau sa vina peste noi din 2012? Stiti ce am facut? Pentru ca daca ceva rau vine peste tara noastra vine pentru toata lumea. Si eu am tata, si eu am mama si apropiati si daca vin vremuri rele cu totii vom suferi!

Si atunci ce am facut? Am chemat multa lumesa facem o rugaciune comuna catre Dumnezeu in toata Grecia. Am reusit sa strang mii de oameni in toata Grecia si L-am implorat pe Dumnezeu sa amane decizia Sa si, daca nu este posibil sa o amane, atunci macar sa nu permita un rau foarte mare sa vina peste noi… Stiti cati oameni s-au pocait? Stiti cati oameni s-au spovedit? Stiti cati oameni au inceput sa-L cheme pe Dumnezeu in rugaciune, pentru ca au crezut in aceste semne trimise de Dumnezeu? Si aveam asa o agonie in mine si ziceam in sinea mea: “Doamne, daca ne ajuti si nu se intampla toate aceste lucruri rele care stau sa vina peste noi, atunci noi toti vom crede si mai mult in puterea rugaciunii si a pocaintei”. Nici nu va puteti imagina prin ce agonie am trecut in aceste zile si in general in ultimele luni. Si cu multa bucurie am auzit dintre copiii mei (n.n. din orfelinat) care mi-au povestit ca au visat ingeri care le spuneau ca Dumnezeu ne-a ascultat rugaciunile si va indeparta raul, dar trebuie sa continuam sa ne rugam pentru ca altfel raul va reveni si va fi foarte mare. Tara noastra se va gasi in fata un pericol cumplit de mare, deoarece ne-am umplut de oameni blasfemiatori si necredinciosi care Il vorbesc de rau pe Dumnezeu. Stiti cat de mult m-am bucurat ca nu s-au intamplat toate acele lucruri rele, nu ca nu s-au intamplat deloc, pentru ca stim ca foametea se intinde in Grecia si multi oameni se sinucid. Sa stiti ca prin pocainta noastra putem sa schimbam decizia lui Dumnezeu.

Totusi, anumite lucruri nu se schimba: sunt deja in curs de a se intampla. Spre exemplu: prin profetie stim ca va veni profetul mincinos, prin profetie stim ca va veni antihristul. Acestea nu se schimba. Si vreau sa va spun ca in acest an traim ceva si mai dureros. Mi-a parut tare rau ca anumiti oameni, in loc sa-I dea slava lui Dumnezeu ca anumite lucruri inca nu s-au intamplat, au inceput sa rada si sa spuna ca astea sunt profetii mincinoase. Mai omule, in loc sa Ii multumesti lui Dumnezeu si sa Ii dai slava ca prin rugaciunile unora nu a ingaduit raul sau l-a ingaduit pe o scara mai mica, stai si razi si iti bati joc? Chiar nu vezi ce se intampla in jurul tau?

Atunci cand Dumnezeu vede ca tu iti bati joc de cuvintele Sale si nu iei in seama avertismentele Sale stii ce se va intampla? Se va intampla ce face un tata cu copilul sau cand ii spune: “schimba-ti comportamentul ca sa nu patesti tot raul pe care prevad ca il vei pati” si atunci copilul se potoleste pe moment si se impaca cu tatal sau. Mai apoi copilul, vazand ca tatal nu i-a facut nimic, se reintoarce la proastele obiceiuri si atunci tatal il va lasa sa se dea cu capul de zid ca sa isi invete lectia. Asta este ce se va intampla acum. Poate ca Dumnezeu ne-a mai pasuit si ne-a mai dat timp ca sa ne intoarcem la El, dar mi-e teama ca din cauza nepasarii noastre nu mai are de ales si va trebui sa actioneze nu prin milostivirea Sa, ci prin dreptatea Sa. Sa stiti ca pe cat de valoroasa este mila Lui Dumnezeu tot pe atat de importanta este si dreptatea Sa. Trebuie sa stim ca, desi pare greu de inteles, dreptatea Lui Dumnezeu este mai mare decat milostivirea Sa, deoarece prin dreptatea Sa se arata si mila Lui fata de noi.

Atunci cand Dumnezeu ingaduie sa vina rele peste noi, nu le ingaduie pentru ca vrea ca noi sa suferim ci pentru ca urmareste, prin aceste doua expresii ale Iubirii Sale, dreptatea si mila, sa ne mantuiasca. Lui Dumnezeu Ii pare tare rau cand oamenii nu vad milostivirea si indurarea Sa si continua sa traiasca in greseala, astfel ca noi in loc sa ne apropiem de rai mai rau ne afundam in iad. Si orice tata, asa cum stiti foarte bine, face tot posibilul ca sa-si tina copilul acasa. Asa va face acum si Dumnezeu. Va permite sa se intample anumite lucruri care vor aduce durere si intristare, numai si numai ca sa ne intoarcem in imbratisarea Sa si sa nu ne pierdem de tot.

Daca imi veti cere acum sa va spun: “ce se va intampla acum?”, credeti-ma ca sunt si eu foarte intristat deoarece si eu traiesc in aceasta tara, orice se va intampla, mi se va intampla si mie si alor mei. Sunt foarte ingrijorat deoarece daca nu ne vom pocai, daca nu ne vom schimba viata, daca nu vom inalta cat mai multi oameni rugaciuni in comun catre Dumnezeu, nu doar aici in Grecia, ci in toata lumea unde exista oameni credinciosi, ca sa-L rugam sa-Si schimbe hotararea, credeti-ma ca si noi aici si peste in lume ne vom gasi foarte curand in fata unor pericole pe care nici nu vi le puteti imagina.

Doar un lucru va voi spune: dupa ce noul papa va fi ales ca si conducator al bisericii catolice si mai apoi ca si conducator al panreligiei mondiale – deoarece profetul mincinos va fi conducator al pan-religiei (aceasta isi doresc mintile intunecate ale dusmanului si anume sa-l numeasca pe conducatorul bisericii catolice conducator al tuturor religiilor),atunci natura se va revolta, deja a inceput acest lucru. O serie de fenomene naturale si ne-naturale vor schimba fata pamantului. Veti vedea lucruri pe pamant si in cer care va vor uimi si veti spune: “e normal ce se intampla?”Veti vedea cum natura se va rascula, pamantul si cerul: cerul cu fenomene nemaintalnit si pamantul prin cataclisme distrugatoare, cutremure, furtuni nemaivazute si ciudate, furtuni cu grindina, veti vedea grindina cat mingiile de golf care va distruge totul. Natura insasi nu il va putea suporta pe profetul mincinos care, in numele asa-zisului “mantuitor” [Antihrist. n.n.], va aduce niste schimbari cumplite ce vor distruge multe suflete si le va trimite in iad. Vor incepe acei ani ai domniei lui Lucifer care mai intai va duce lupta impotriva oamenilor din interiorul credintei – deoarece oamenii au in suflet inradacinata aceasta credinta, toti credem in existenta unui Dumnezeu – si Lucifer va folosi aceasta mare putere care este credinta, si astfel va distruge foarte multi oameni. De aceea sa-L rugam pe Dumnezeu sa Ii lumineze pe arhiereii nostri ca sa ramana credinciosi si sa-L iubeasca pe Dumnezeu si sa ramana dumnezeieste indragostiti de El, pentru ca acestia ne vor invata drumul cel drept.

Vor fi multi arhierei care vor deveni marionete ale profetului mincinos. Il vor urma, I se vor supune si vor transmite preotilor invataturile acestuia si preotii vor transmite mai departe credinciosilor. Foarte multi oameni se vor pierde. Mare schisma se va produce in Biserica noastra. Sa va amintiti ce va spun. Mare schisma se va produce. Va incepe din biserica catolica si apoi se va intinde peste tot, deoarece aceasta elita ii va convinge pe conducatorii nostri fie prin intermediul politicienilor, fie prin intermediul bancilor.

Cine credeti ca ne conduce? Bancile ne conduc. Daca avem putina logica trebuie sa ne gandim: cine crediteaza Grecia, Franta, Anglia, America? Si toate tarile datoreaza bani unora care au toata bogatia pe mainile lor… cine sunt acestia? O elita luciferica care va impune tarilor sa faca ceea ce vor ei. Sa stiti ca acestia il vor impune pe profetul mincinos, acestia il ridica acum, sa stiti, acestia il numesc acum. Este conclavul luciferic care il va ridica pe profetul mincinos, ce il va arata pe antihrist mai apoi.

Nu te ingrijora, bunicutule: tu nu il vei vedea pe antihrist, tu il vei vedea doar pe profetul mincinos si i te vei opune, dar tu tinere, tu micutule, tu il vei vedea pe antihrist. In zilele noastre se va intampla. Eu nu il voi vedea. Doar cu profetul mincinos voi lupta. Si ma rog la Dumnezeu sa ne invredniceasca sa Il marturisim pe Iisus Hristos ca pe Dumnezeu al inimilor noastre si sa ne luptam cu profetul mincinos. Dupa mine, la putina vreme dupa moartea mea va veni si antihristul. Voi, cei mici, il veti vedea.

Sa stiti, copii, ca pe vremea noastra se vor intampla cele mai mari minuni care s-au facut vreodata. Voi, cei mici, veti avea darul sa profetiti si sa vedeti adevarul care se ascunde in spatele aperentelor pe care altii nu le vor intelege. De ce veti avea aceasta putere? In primul rand datorita credintei voastre in Iisus Hristos pe care Tatal va cere nu doar sa-L iubiti, ci sa va indragostiti de El, sa fie totul pentru voi. El va va tine strans in bratele si in inima Lui si trupul Sau si sangele Sau va va da puterea sa vedeti ceea ce ceilalti nu vor putea vedea.

Sa stiti ca in acele zile, deoarece Satana stie ca doar Sfintele Taine vor da oamenilor aceasta putere, Lucifer va interzice prin legea Impartasania. Vor fi Sinoade care vor decide modificari ale tuturor Sfintelor Taine. Deja s-a inceput acest lucru. Va veni vremea cand cei ce vor vorbi impotriva homosexualilor si a homosexualitatii va fi luptat si va fi persecutat. Acestea le pregatesc conducatorii satanici ai lumii si din pacate in alte tari se intampla lucruri mai groaznice. De aceea, copii, sa aveti mare dragoste si credinta in Dumnezeu. […]“.

Extras din cea mai recenta omilie a Parintelui Elpidie (6 martie 2013):

“(…) Sa nu va speriati cand veti vedea ca se vor aprinde focuri in jurul Greciei, sa nu va speriati atunci cand veti vedea ca vor fi linsati oameni politici si state se vor prabusi. Sa nu va temeti cand veti vedea ca tari ca acum sunt unite, vor intra in conflict si se vor crea focare de razboi in jurul nostru.

Sa va temeti [doar] cand nu veti mai avea incredere in Dumnezeu.

Sa nu va temeti cand veti vedea cum se va intinde focul in jurul nostru asa cum arde spirtul, cu asa o repeziciune, pentru ca asa a decis, asa va ingadui Dumnezeu acum sa se intample, din cauza rautatii noastre, a lipsei noastre de respect si a necredintei noastre.

Va cer sa va rugati toti impreuna. Grecia intra intr-o mare durere. Nu au inteles-o multi aceasta. Va cer sa faceti un lant al rugaciunii deoarece in Grecia deja a inceput raul. Nu va uitati ca inca se mai negociaza pe hartii, in curand veti vedea si in ceea ce se va intampla concret in jurul vostru. Va veni o asemenea nenorocire in Grecia ca veti spune“Doamne, ajuta-ne!”. Inca nu ne rugam cu adevarat.

Adevarat va spun ca satana a trimis pe toti ai sai la toate statele ca sa le aduca in stare de conflict. V-am mai spus: au fost pregatite multe rele; noi putem sa le mai amanam inca cu rugaciunile noastre.

Nu va ingrijorati daca veti vedea uciderea unui mare politician dintr-un stat apropiat de noi, lucru care sa aduca la asemenea conflict incat sa inceapa razboi. Tari intregi vor fi distruse, conducatori vor fi distrusi. Nu vreau sa va sperii dar toate acestea se vor intampla.

Pana si de conducatorul Bisericii Ortodoxe se va apropia raul. Se va intampla atata rau, atata nenorocire, incat va rog pe toti cei care iubiti Patriarhia Ecumenica, sa va rugati pentru ceea ce va urma. Acesti oameni (ai Patriarhiei Ecumenice) vor avea multe de suferit. Totusi daca vor fi oameni care sa se roage se va amana acest rau. Il rog pe Dumnezeu ca acest Patriarh care este acum sa nu moara cu sange. Daca nu ne vom ruga, acest Patriarh nu va avea o moarte blanda.

Vine mare durere, chiar si in Grecia.

Nici unui prooroc de pana acum, precum era parintele Paisie, nu i s-a permis sa zica tot ce li s-a descoperit ca se nu se deznadajduiasca oamenii, dar adevarat va spun acestea se vor intampla si vor fi foarte dure. Va veni asa o mare foamete si boli incat nu ni le putem imagina din situatia in care ne gasim acum. Va fi o mare zarva in statele din jurul nostru, satana va incerca sa omoare conducatori de stat pentru a isca evenimentele ce vor urma.

Va rog sa va rugati…  Si nu va uimiti daca veti vedea ca intr-un stat ca Grecia sa se ajunga, prin ceea ce fac conducatorii satanisti ai acestei lumi, ca lumea sa traiasca precum imigrantii care supravietuiesc din comertul ambulant.

Sa nu va imaginati ca la Vatican va fi liniste.

Vor incerca sa-l schimbe pe profetul mincinos. Vom avea un Anti-papa, la Vatican vor fi mari tulburari. Darprofetul mincinos va face mare rau. (…)

Dar cine nu va avea incredere totala in Dumnezeu nu va putea supravietui. Cei care vor avea incredere si se vor impartasi nu vor putea fi influentati de aceste forte satanice. Cei ce se vor impartasi vor putea trai cu putina mancare.

Ce vrea Dumnezeu de la noi? Incredere totala…

Faceti un lant de rugaciune pentru ca de astazi veti vedea durere mare in Grecia. In curand vor veni turcii, din prostia noastra. Dumnezeu va ingadui sa vina, nici nu o vom intelege. Dar Dumnezeu va face astfel incat un alt stat sa intervina si va incepe distrugerea acestui stat (Turcia)…

Pocainta noastra este cheia. Sa nu radem de profetiile pe care ni le trimite Dumnezeu (…)

Grecia va incepe sa traiasca o mare rana. O rana care ni se va da pentru pocainta. (…)

Articol relatat de portalul marturieathonita.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

4 răspunsuri

 1. Bonas Niculae spune:

  In aceste vremuri de „grele incercari” va trebui rostita rugaciunea :”Unitate in DREAPTA CREDINTA si IMPARTASIREA ACELUIAS DUH SFANT”, numai in UNITATE, in CREDINTA si calauziti de DUHUL SFANT vom trece peste toate.

 2. adrian spune:

  Daca ne intoarcem la credinta Dumnezeu nu ne va lasa in lume se intampla lucruri,se adopta legi asfel incat omul sa nu mai poata ceara ajutor de la Dumnezeu trebuie sa fim tari in credinta suntem un popor care nu cedam asa usor sa dovedim asta si Dumnezeu ne va ocroti sa tinem legile lui Dumnezeu nu cele facute de om(avort,homosexuali,prostitutie)Dumnezeu ne iubeste El spune pe cati ii iubesc pe atati ii mustru sa ne intoarcem din caile noastre gresite

 3. suna elena spune:

  Doamne ajuta mi-a placut acest comentariu

 4. Ana spune:

  Doamne Iisuse facase voia ta,te rog Doamne sa ai mila de noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *