Un duhovnic român dezvăluie intențiile ascunse ale masonilor

corsmall

Parcă acum, în vremea noastră, diavolul a căpătat foarte multă putere în conștiințele lipsite de evlavie și de Dumnezeu ale oamenilor.

Părintele Sofian Boghiu a spus depre masoni că “ei fac și bine”, doar că nu se știe “ce rău se ascunde în acest bine”. Avertismentele duhovnicului sunt, însă, mult drastice de atât.

A fost starețul Mănăstirii Antim din București. Acesta a fost și pictor bisericesc, lăsându-și amprenta asupra multor lăcașuri de cult atât din România, cât și din străinătate.  În timpul vieții sale, arhimandritul a vorbit și despre masonerie. “Parcă acum, în vremea noastră, diavolul a căpătat foarte multă putere în conștiințele lipsite de evlavie și de Dumnezeu ale oamenilor. Am aflat că în America de pildă, într-un oraș, e un templu al diavolului cu șase etaje. Un templu al diavolului! Sunt sataniști- îi știm- în societatea noastră de astăzi,  sataniști care au niște jurăminte,  un învățământ și un crez al lor cu totul potrivnic creștinismului. În vechime erau păgânii și aveau temple cum sunt acum, de pildă, templele masonice. Cine a fost în America a văzut că în orice oraș e o biserică a Bunei Vestiri, un templu masonic, o biserică a înălțării, un templu masonic. Masonii nu sunt prietenii creștinilor, sunt dușmanii lor.  (…) Acum sunt aceste instituții care vor răul total al creștinilor. În primul rând este diavolul cu templele lui”, a avertizat părintele Sofian Boghiu, după cum se arată în cartea “Smerenia și dragostea, însușirile trăirii ortodoxe”.

“ARE MIJLOACE DE A TE OBLIGA SĂ TACI”

Referitor la masoni, părintele a continuat: “Trebuie să ne păzim pe noi înșine, dar și pe cel de lângă tine să-l păzești, să-l ajuți să meargă pe calea lui Dumnezeu, care este calea vieții. Cealaltă este calea morții, a întunericului, a nimicniciei. (…) Ei (n.r.- masonii) fac bine, dar nu știm ce rău se ascunde în acest bine. De pildă…tot la biata Americă mă gândesc. Am fost acolo pentru ochi și, deși ochii erau bolnavi, am văzut magazine foarte bogate, de câte o sută de metri lungime sau mai lungi, cu de toate: de la ac până la elicopter. Tot acolo este și templul diavolului, acolo sunt și demonizați sau satanizați și acolo sunt și templele acestor masoni. Așa încât sunt amestecate lucrurile. Bietul pește, săracul, din ape, din ocean, se agață și el de o bucățică de pâine sau de ceea ce e acolo în undiță și-o mănâncă cu lăcomie, că-i flămând, și-i rămâne undița în gât și-l trage pescarul afară și-l pune la frigare. Cam așa sunt aceste bunuri pământești care ni se oferă. Cine ni le oferă vrea să ne închidă mintea și ochii să rămână numai la ele. Și sufletul, care este de o valoare extraordinară. (…) Masoneria este o asociație și o mișcare universală care are mijloace de a te obliga să taci. Și încât nu se pot lua măsuri împotriva acestei mișcări universale, nu avem decât să ne păstrăm credința”.

Articol relatat de portalul dezvaluitorul.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *