Nu mai poţi fi singur la tine în casă. Dispozitive care te spionează fără să ştii

nsa-surveillance-keyhole

În era tehnologiei autorităţile se folosesc de dispozitivele electronice, pe care cu toţii le avem în case, pentru a ne spiona.

Scandalul Snowden- NSA a stârnit multe constroverse peste Ocean. Agenţia care trebuie să asigure securitatea naţională a SUA a interceptat fără vreo autorizație convorbirile telefonice și e-mailurile americanilor și cetățenilor străini aflați în SUA. Experţii sunt de părere că într-un viitor nu prea îndepărtat nu fi nevoie ca aceştia să obţină acces la contul de pe Facebook sau email pentru a spiona ci se vor folosi chiar de dispozitivele electronice din locuinţe.Unul dintre acestea este televizorul. Te-ai întrebat vreodată cum reuşeşte televizorul tău “să ţină minte” la ce canale te-ai uitat sau câte minute ai văzut din serialul tău preferat. Acest lucru este posibil deoarece televizorul tău inteligent este conectat la internet. Firma de securitate ReVuln a demonstrat anul trecut cum pot fi accesate cele mai noi televizoare de la un cunoscut producător sud-coreean fără ştiinţa proprietarului. Se pot obţine informaţii personale stocate în TV, se poate chiar porni camera integrată în TV şi monitoriza utilizatorul în propria casă.

Fostul director al CIA, David Petraeus crede că chiar şi electrocasnicele precum maşina de spălat vase, cea de uscat haine sau espressorul pot fi folosite pentru a obţine informaţii. Aceste aparate, dacă au o conexiune la internet prin intermediul căreia proprietarul le controleză prin aplicaţii din smartphone sau tabletă, pot fi accesate şi de spioni.

Smartphone-urile, tabletele şi PC-ul sunt cele mai vulnerabile. Armata americană a creat o aplicaţie care poate prelua controlul telefonului tău inteligent şi poate crea o hartă 3D a zonei în care se află folosindu-se de camera acestuia şi de accelerometru. De asemenea, tabletele şi PC-urile pot fi “sparte” chiar şi de cei mai novice hackeri. Concluzia ar fi că nu poţi fi niciodată singur în propria casă dacă eşti întotdeauna conectat la internet.

Articol relatat de portalul capital.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *