A FOST SAU NU UN atentat TERORIST? 11 LUCRURI STRANII despre 11 septembrie

foto-2-ce-a-ramas-la-locul-prabusirii-turnurilor-EPA_9abd8717fe

11 septembrie 2001 rămâne cea mai teribilă zi din istoria modernă a Statelor Unite: atacurile de la Turnurile Gemene şi Pentagon şi prăbuşirea zborului 93 s-au soldat cu 3.000 de morţi şi în întreaga lume, pe lângă groaza resimţită, s-a instalat un climat de nesiguranţă. Au trecut 14 ani, dar încă există întrebări fără răspuns, iar neconcordanţele şi întâmplările etichetate drept “coincidenţe” de oficialii americani aruncă într-o nouă lumină evenimentele cumplite de atunci.

Minciunile, “omisiunile” şi eschivele autorităţilor de la Washington, precum şi descoperirile stranii făcute de specialişti din diverse domenii au dus la teorii ale conspiraţiei legate de atentatele de la 11 septembrie.

Una dintre ele vorbeşte despre faptul că la vârf s-ar fi ştiut de planul terorist, dar administraţia americană ar fi ales să nu intervină, pentru că avea nevoie de un motiv pentru a ataca Afganistanul şi Irakul.

Conform altei teorii, teroriştii n-ar fi avut nici o legătură cu atacurile, acestea fiind orchestrate de serviciile secrete ale SUA. Libertatea vă prezintă astăzi cele 11 ciudăţenii care duc la întrebarea legitimă: a fost sau nu un atentat terorist?

1. Prăbuşirea Gemenilor = demolare controlată

Prezenţi în apropierea World Trade Center ori urmărind teribilele momente la TV, specialiştii în con- strucţii – şi mai ales cei în demolări – au remarcat, şocaţi, că prăbuşirea Turnurilor Gemene seamănă izbitor cu… o demolare controlată. Filmările din acea zi arată cum zgârie-norii se lasă uşor, etaj cu etaj, până la parter – efect de domino care se obţine în urma imploziei. În plus, mulţi martori îşi amintesc că au auzit explozii în interiorul clădirilor, iar unii dintre reporterii aflaţi în preajmă chiar au înregistrat cu camerele de filmat sunete specifice detonărilor. Ce au declarat autorităţile? Că structura de oţel s-a încins de la explozia combustilului din avionul care a lovit clădirea şi a cedat… Numai că – susţin arhitecţii şi experţii militari – avioanele sunt alimentate de kerosen, iar acesta nu putea topi structura de oţel a turnurilor! Kerosenul, au explicat specialiştii, arde cu flăcări galbene, în timp ce flăcările de la WTC au fost roşii, ceea ce indică folosirea unui explozibil pe bază de napalm. Experţii au mai atras atenţia asupra faptului că avioanele sunt făcute dintr-un aluminiu uşor, care în nici un caz nu ar fi putut trece ca prin brânză prin pereţii de oţel ai Turnurilor – cel mult, aeronavele ar fi rămas cu boturile înfipte. Iar locul impactului a fost mult prea sus, în cazul ambelor clădiri, pentru a afecta întreaga construcţie.

2. Empire State Building n-a căzut după ce a fost lovită!

Clădirea Empire State Building, un alt zgârie-nori emblematic din New York, a fost lovită de un avion pe 28 iulie 1945, însă nu s-a prăbuşit, cum s-a întâmplat cu Turnurile Gemene. Atunci, din cauza ceţii şi a condiţiilor proaste de vizibilitate, un bombardier s-a izbit de aripa nordică a clădirii, la etajul 80, făcând o gaură de 6 metri. Combustibilul din avion a luat foc, iar flăcările au cuprins 5 etaje – între 79, locul impactului, şi 75. Au murit 14 oameni, iar alţi 26 au fost răniţi, însă structura de rezistenţă Empire State Building n-a fost afectată.

3. De ce s-a năruit al treilea turn?

Un alt amănunt care sprijină teoria imploziei controlate este prăbuşirea clădirii WTC7. Acest turn, al treilea pus la pământ în acea zi, la câteva ore după atentate, nu era în imediata apropiere a Gemenilor şi nu a intrat în el nici un avion – practic nu a avut nici o legătură cu exploziile şi nu avea de ce să fie afectat. Totuşi, s-a prăbuşit. În schimb, clădirile din vecinătatea Gemenilor au rămas în picioare.

4. Evreii, avertizaţi să stea acasă?

Conspiraţioniştii au observat că pe 11 septembrie 2001, peste 4.000 de angajaţi evrei şi-au luat liber. Există o informaţie – neoficială, desigur – că toţi ar fi primit un SMS în acea dimineaţă prin care erau înştiinţaţi să rămână acasă. Printre primii martori care au înregistrat atacurile pe camere video se numără, de asemenea, foarte mulţi evrei.

5. Atacul asupra Pentagonului nu e plauzibil

Dintre toate evenimentele zilei, atacul de la Pentagon este cel mai enigmatic. Nu numai că avionul aparţinând American Air- lines a lovit o aripă a clădirii aflată în renovare, unde nu se afla nici o persoană, dar locul impactului e mult mai mic decât unul făcut în mod normal de un Boeing 757. “Cum putea să încapă o aeronavă de 38 de metri lăţime într-o gaură cu diametrul de 22 de metri?”, se întreabă specialiştii care au analizat fotografiile de la Pentagon. Tot ei înaintează altă ipoteză, mai plauzibilă: “Pe 11 septembrie, avioane fără piloţi au fost teleghidate către Turnurile Gemene. Iar Pentagonul a fost lovit de o rachetă, nu de un avion”. Şi ar mai fi o problemă: în timp ce la WTC oţelul s-a topit şi clădirea s-a prăbuşit în urma impactului, la Pentagon au scăpat întregi chiar şi computerele şi cărţile!

6. Cutiile negre, compromise

Patru avioane au fost implicate în atentatele de la 11 septembrie – cele două de la WTC, cel de la Pentagon şi zborul United Airlines 93, a cărui ţintă finală se presupune a fi fost Capitoliul sau Casa Albă, dar care s-a prăbuşit lângă localitatea Shanksville, în Pennsylvania, după ce pasagerii au dejucat planurile teroriştilor. Doar 3 din cele 4 cutii negre au fost recuperate, dar nici o informaţie nu a ajuns la public. Despre datele din cutiile găsite la Turnurile Gemene s-a spus că vor fi accesibile, la un moment dat, doar rudelor victimelor, iar în cazul cutiei negre de la Pentagon, secretarul de stat Donald Rumsfeld a declarat că datele au fost compromise. Aceasta a fost o premieră, deoarece, în ultimii 40 de ani, nici o cutie neagră nu a mai fost declarată compromisă în totalitate.

7. Piloţii ar fi în viaţă

La locurile atacurilor, printre resturi de clădiri prăbuşite, oţel topit şi trupuri carbonizate, au fost găsite paşapoartele teroriştilor care s-ar fi aflat la manşa avioanelor. Intacte! În documentarul “Loose Change” e analizat în special cazul teroristului Satam Al Suqami, de la WTC, căruia, conform raportului oficial, paşaportul i-a ieşit din buzunar, a zburat prin explozie vreo 90 de etaje şi a aterizat la două blocuri distanţă, cu toate paginile la locul lor! Acest fapt incredibil şi improbabil i-a determinat pe realizatorii documentarului să tragă singura concluzie posibilă: că actele de identitate ale aşa-zişilor terorişti au fost “plantate”. Mai trebuie spus şi că Satam Al Suqami, un saudit cu acelaşi nume şi aceeaşi înfăţişare cu a teroristului, a fost surprins de camerele de supraveghere ale unui aeroport din Maroc exact la ora atacului…

CITESTE CONTINUAREA AICI

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *