Ai grijă în care autobuz te urci

urca-in-autobuz

Un om s-a urcat într-un autobuz ca să meargă la Detroit. După o lungă călătorie a coborât la destinaţie, dar s-a trezit în Kansas City în loc de Detroit. Greşise autobusul.

Există un autobuz care are destinaţia „Să mâncăm, să bem şi să ne veselim“. La început călătoria pare bună, dar la urmă ne dăm seama că autobuzul ne-a dus într-un loc unde de fapt nu am vrut niciodată să ajungem. „Există o cale ce pare bună omului, spune Scriptura, dar capătul ei este calea morţii“.

Deci, înainte de a te urca în vreun autobuz în viaţă, fă ca femeia ce mergea la Cicago. Ea a arătat biletul funcţionarului din staţie şi l-a întrebat „Eşti sigur că autobuzul acesta merge la Cicago?” Funcţionarul a asigurat-o că da. Venind din nou, l-a întrebat din nou încă o dată şi încă o dată. Nervos, omul i-a zis : „Ţi-am mai spus o dată. De ce mă tot baţi la cap?“ „Domnule”, i-a spus femeia, „dacă în seara asta mă urc într-un autobuz greşit, mâine dimineaţă situaţia va fi cu totul alta.“

Deci, înainte de a ne aventura să facem ceva, să ne întrebăm: „Ce se va întâmpla dacă iau autobuzul acesta? Oare mă va duce la binecuvântata viaţă pe care Dumnezeu voieşte să o trăiesc? Sau mă va duce acolo unde de fapt nu vreau să ajung – la întristare şi părere de rău, unde îmi voi da seama că mi-am risipit viaţa?

Vitamine duhovnicesti pentru intarirea sufletului. Zi de zi cu Hristos de-a lungul anului bisericesc. Vol. 1

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *