Aşa să vă certaţi, fraţilor!

tineri-casatoriti

În Săptămâna Patimilor, doi soti si-au împărtit treburile casnice, altfel încât să termine cât mai repede curătenia. Stabiliseră că trebuiau să termine înainte de Miercurea Mare, ca să aibă cât mai mult timp pentru cele duhovnicesti. Dacă terminau, până la Pasti mai aveau de făcut numai mâncare. Le rămânea destul timp să se ocupe de cele duhovnicesti.

Sotia si-a terminat partea ei de treabă. Până să plece la denie, s-a gândit să bată covoarele. Sotul întârziase acasă, fiind retinut la serviciu. Când a venit, a văzut-o pe sotie în fata blocului bătând covoarele.

– Ce faci aici, de ce faci tu treaba mea? Mă schimb si vin eu să le bat. Nu trebuia să faci si treaba asta.

– Nu, du-te sus si mănâncă, mă descurc si singură. Ce, până să mă mărit nu tot eu le băteam? Că tata nu mai avea putere.

– Opreste-te, că mă superi, asta e treaba mea. Tu ai muncit destul.

Înainte de a pleca la biserică, părintele lor duhovnic, care le era vecin, a văzut scena de pe balcon. Le-a spus:

– Asa să vă certati, fratilor, si nu altfel. Fiecare să vrea să îl ajute pe celălalt cât mai mult. Si certurile astea vor avea plată de la Dumnezeu.

Patericul Mirenilor, Pilde pentru secolul XXI – Editat de Editura Egumeniţa

loading...

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. Daniela spune:

    Si ce faci cand barbatul,incet incet uita care sunt indatoririle sale si obisnuit ca daca nu face el ,cineva totusi duce lucrul pana la capat? Ce faci atunci cand totul cade pe umerii tai? Ajungi intr-un punct,unde fara sa-ti dai seama vrei sa te distrugi pentru ca nu mai suporti povara greutatilor si suferintei…dar ti se da o noua sansa la viata…Ce faci? Alegi viata langa acelasi barbat sau renunti si continui singura. Alegi vindecarea ta si apoi ce-o vrea Dumnezeu.

  2. Metatron spune:

    Prima data draga Daniela casca ochii sau o incurci, nu iei barbatul asa usor, il studiezi si fii mai critica cu el daca vrei un barbat bun.Totusi un barbat bun e rar si e dat dar doar unor anumite fete care sunt mai speciale si merita, exact invers e si in cazul barbatilor.
    Si inca o chestie am vazut la femei, sunt vrajite de cel care are papagalul mai bun, nu cauta barbatul care tace si face, ci unu care le promite marea cu sarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *