”Astăzi, nici bine nu a ieșit copilul din mă-sa, și el este cu touch-screen-ul în mână”

Pr.calistrat

Trebuie să avem grijă pentru că vedem ce se petrece în jurul nostru. Să dea Dumnezeu să fie un an liniștit, cu pace, cu bine, cu spor cu roadă, cu ploaie, cu lumina soarelui și nori la bună vreme. Noi avem nevoie de timp și de rugăciune. Să fim mai buni, să fim mai blânzi, mai aleși, mai binecuvântați… să sfințim și noi ceva, pentru că „Omul sfințește locul!”. Omului i s-a dat puterea să transforme în Rai, pământul.. și noi îl distrugem.

Istoria fără Dumnezeu, este un zgomot surd și gol. Pământul fără oameni este doar o planetă antropologică. De aceea și bietul Darwin, pentru un pârlit de Premiul Nobel, a spus că maimuța s-a bărbierit și a devenit om… și asta după ce s-a speriat de un fulger. Și a înlocuit puterea creaționismului lui Dumnezeu, pentru că toate le-a făcut din Cuvânt, „A poruncit și s-au făcut!” din iubire și din dragoste pentru om! Și a vrut să ne arate nouă, că ne-am coborât din nou, la starea de regn animal – lucru neadevărat! V-ați întrebat vreodată ce ar simți o maimuță să vadă că poate iubi, poate ierta, poate comunica.. că nu mai trebuie să stea prin copaci și să mănânce banane…. sa aibă casă, masă! Dacă noi ne-am întreba lucrul ăsta, nu ne-am mai dori să știm că ne tragem din maimuță! Noi nici nu știm cât de greu trăiește o maimuță.. și cu cât suntem net superiori unei maimuțe! Chiar dacă, uneori, ea este net superioară nouă, prin comportament. Pentru că o maimuță nu avortează, nu înjură, nu ucide, nu violează, nu face acte de terorism. Cred că le-ar fi rușine să se numească „om” dacă ar vedea toate acestea cumulate. Aici este războiul între Darwin, știință, Dumnezeu și om! Pentru că nici omul nu-și dorește stadiul de maimuță, vrea mereu mai bine, mai prosper, mai frumos. Astăzi, nici bine nu a ieșit copilul din mă-sa, și el este cu touch-screen-ul în mână. Nici bine nu ai reușit să-l înveți limba română, ca el cunoaște și manipulează toata tehnica. Ăsta este Darul Înțelepciunii Dumnezeiești! Ai putea tu, un copil din ăsta să-l urci în copac și să-l ții cu banane? Niciodată! Trebuie să avem logică, logica minții, logica divină, dumnezeiască, a științei, a culturii teologice, logica lui Dumnezeu.. să ne găsim sensul creației. Aș face și o glumă și aș spune așa: Ce prost s-ar simți extratereștrii, să fie vecini cu niște oameni, care din rațiune pură și din cultură înaltă, să-și dorească să fie niște maimuțe evoluate, care odinioară se ascundeau prin scorburi și mâncau rădăcini. Noi mereu căutam să ne întâlnim cu extratereștrii..

Treziți-vă fraților că suntem facuți de Dumnezeu, frați cu Hristos! Suntem făcuți să folosim timpul la maxim și nu numai casa să ne-o sfințim, trebuie să sfințim tot în jurul nostru. Pe unde trece omul, să cânte îngerii, nu să domine moartea durerea, praful de pușcă și răutatea!

Parintele Calistrat Chifan – Predica video AICI

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *