Cad în îad precum cad fulgii de zăpadă!

parintele-calistrat-chifan

Lupta noastră nu-i împotriva cărnii și sângelui, ci împotriva căpeteniiior, împotriva puterilor, împotriva stăpânilor întunericului acestui veac și împotriva duhurilor răutății de sub cer ” (Efes. VI, 12)

Aici este o ironizare a dracilor văzduhurilor și noi știm de la Bătrânul Ilarion, când Scaraoschi, căpetenia dracilor, adunase într-o poiană pe demoni să vadă cum batjocoresc lumea! Și prima categorie de draci, erau dracii ăștia proști, atei: „Nu-i Dumnezeu, nu-i Rai, nu-i Iad, omul vine.. trece.. moare! Nu ai dezgropat la 7 ani mortul și nu-i o grămadă de oase puturoase în fundul unei gropi? Ce prostii, ce Rai? Ce povești?” Iar dracul bătrân, i-a spus: „Bate-l cu biciul de foc, că-i prost! Ăsta nu știe că atunci când omul se înțeleptește, știe de Dumnezeu!” Și a venit al doilea drac, mai prost ca primul și a spus: „Eu le spun: Fă ce simți, nu trebuie să te comande nimeni, ce simți tu, aia fă! (ăsta este materialismul acela ideologic) Ce treaba ai tu cu povești din astea de la babe?

Cu ciolane sfințite, mir, busuioc..” Păi, și ai câstigat mulți?” ” Păi, nu prea, pentru că atunci când ajung pe patul de boală, pe patul de suferință, se îndreaptă rapid înspre preot și biserică!” Și l-au bătut pe drac, l-au chinuit și l-au zghihuit! Și a venit ultimul drac și a zis: „Ce am învățat eu de la tine, adică de la Tata Dracilor, în tinerețe când te-am urmat, când ai căzut din cer.. aia am să fac toata viața! Mii de ani am stat printre oameni și i-am urmărit! Cel mai usor îi lovești în consecvența minții, tot timpul le-am băgat aceasta intenție buna în minte! Ai timp, și azi, și mâine.. și i-am amânat până i-am văzut bătrâni. Când suntem tineri, vrem, dar nu știm ce să facem, când suntem bătrâni, am vrea dar nu mai putem! În felul asta am câștigat cu miile! Cad în Iad precum cad fulgii de zăpadă!

Parintele Calistrat Chifan – Predica video AICI

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *