Când copiii voștri se umplu de o mie de pete, degeaba îi mai căsătoriți

casatorie

Câteva pretexte pe care le aduc părinții ca să nu-și căsătoreasca devreme copiii

1. „E tânar”

Va spune cineva: „Dar e tânar !”. Sigur, stiu si eu asta. Dar, daca Isaac s-a casatorit când avea 40 de ani si era fecior si-si traise viata în curatie deplina, cu atât mai mult ar trebui sa gândeasca la fel si tinerii nostri care au primit un har mai mare de la Duhul.

Dar, ce pot sa fac? Voi nu suportati sa se îngrijeasca cineva de cumintenia lor si, desi îi vedeti cum se necinstesc ei însisi, va faceti ca nu vedeti si nu va pasa. Îi lasati sa se spurce si sa se umple de toata mizeria si scârba, nestiind ca cel mai mare câstig în casatorie este pentru tineri acela de a-si pastra trupul curat. Daca nu se întâmpla asa, atunci casatoria nu slujeste la nimic. Voi faceti tocmai pe dos, exact contrariul. Când copiii vostri se umplu de o mie de pete, degeaba îi mai casatoriti, fara nici un rost.

2. „Trebuie sa asteptam sa-si faca un rost în viata”

Va spune iarasi cineva: trebuie sa asteptam sa-si faca mai întâi un rost în viata, sa-si faca o cariera în politica. La asta va gânditi, dar sufletul lor nu va intereseaza si desi e parasit, va faceti ca nu vedeti.

De aceea totul e plin de confuzie, de tulburare si de dezordine. Grija pentru suflet a ajuns ceva neobisnuit, în schimb, de atentia voastra se bucura toate lucrurile de nimic. Nu stii ca cea mai mare binefacere pe care o poti face copilului tau e acea de a-l pastra curat de necuratia desfrânarii ?

Sfantul Ioan Gura de Aur

Extras din „Parinti, copii si cresterea lor”

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *