Ce canon rânduiesc Sfinții Părinți pentru femeile care fac avort sau îndeamnă și ajută pe altele sa facă acest cumplit păcat?

parintele-cleopa-parintele-ioanichie

Femeile care isi avorteaza copiii, indiferent prin ce mijloace, se numesc ucigase de copii, iar nu mame, si primesc pedepse grele inca din viata aceasta. Iata ce spun si canoanele Sfintilor Parinti in legatura cu pacatul uciderii de prunci : ” Despre femeile care pacatuiesc si-si omoara fatul in pantece, fortandu-se sa faca ucideri, sa se opreasca, dupa hotararea data mai inainte, ca sa se impartaseasca la iesirea din viata. Dar procedand cu iubire de oameni, dupa cum am aflat, hotaram ca sa fie oprite vreme de zece ani dupa treptele canonisirilor hotarate ” ( Ancira, 21 ) . ”

Femeile care dau buruieni otravitoare si pierzatoare, precum si cele ce primesc otravurile omoratoare de prunci, sa se supuna canonului de 20 de ani al ucigasului ” ( VI Ecumenic, 91; Sfantul Vasile cel Mare, 56 ) . ” Femeia care bea ierburi ca sa-si piarda rodul trupului si sa nu nasca coconi, aceea sa aiba pocanie cinci ani matanii cate trei sute pe zi. Iar de va face si barbatul asa, mai rau este. Nici Biserica sa nu-i primeasca prescura lui, nici prinosul lui de nu se va pocai ” ( Pravila Bisericeasca, Govora, 20 ) . ” Femeia de va zamisli si va bea ceva ca sa se lepede inceperea dintr-insa sa se pocaiasca opt ani si matanii 367 zilnic; iar de i se va intampla ei a muri sa nu se ingroape in cimitir ” ( Ibidem, 115; indreptarea Legii cap. 364 ) . ” Femeia care a pierdut pruncul fara voie, un an se canoniseste ” ( Sfantul Ioan Postnicul, cap. 22 ) . ” Femeia care a nascut pe cale si nu a purtat grija de prunc, sa fie supusa vinovatiei ucigasului ” ( Sfantul Vasile, 33 ) .

Parintele Cleopa Ilie

loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. George spune:

    Avortul este un pacat greu. Dumnezeu sa aiba mila de femeile care-l comit si de noi toti! Doamne ajuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *