Ce înseamnă să te îndrăgostești?

parintele-nicolae-tanase

Înseamnă să trimiți un flux de sentimente către persoana iubită. Problema în cazul unei fete este dacă primește înapoi ceva, altfel în sufletul ei se produce un gol. De aceea, este foarte important să iubim (sub aspect erotic, vorbesc) doar dacă suntem iubiți.

Aspectele erotice, desigur, în limitele bine definite și acceptate de Biserică, transcend, cu timpul și experiența într-o stare pe care noi o numim „agape”. Aceasta este o iubire caracteristică lui Dumnezeu către noi, noi către Dumnezeu, așa Îl iubim, și între cei doi prieteni și apoi între cei doi soți, la vremea potrivită, apare această stare în care totul este dezinteresat și devine o unire perfectă. Până la această unire noi ne folosim de hormoni și de stările sădite de Dumnezeu în noi și ne îndrăgostim trimițând un „flux de sentimente”.

Extras din ”Soțul ideal, soția ideală” – Pr. Nicolae Tănase, Ed. Anastasis, Sibiu, 2012, pag. 21

loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Metatron spune:

    Pai si iubirea se manifesta ca un click in creier, ajungi langa fata respectiva si dintr-o privire, stii in adancul sufletului ca e ceea ce iti doresti in viata asta, dar mai vine si faza cand te indragostesti de o fata si fiind timid nu ai curaj sa i spui, si treci pe langa ea si in adancul sufletului te intristezi, fetelor un sfat va dau , nu asteptati ca intodeauna baiatul sa faca primul pas ca nu e ceva care trebuie neaparat sa fie asa, si fata poate sa faca ca nu e ceva rusinos sau disperate e doar ceva normal ca sa fii unit cu cineva de care sti ca aparti.
    Offtopic si eu personal ma regasesc in frazele de mai sus, si ma simt chinuit de faptul ca nu am curaj sa acostez fata pe strada si sa i spun ce simt din adancul inimii pentru ea si cat doare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *