Controlul total prin cipurile electronice – VIDEO

rfidimplant1

Ne punem aștepta ca în viitor să ajungem să fim la fel de controlați ca în filmul Matrix? În aprilie 2007, un comunicat de presă al organizaţiei CASPIAN (consumatorii împotriva invadării intimităţii de către supermarketuri) avertiza opinia publică despre apariţia unei metode perverse de supraveghere a populaţiei. De data aceasta, nu era vorba de camerele de supraveghere sau de telefoanele mobile, ci de plasarea unor sisteme de urmărire în haine şi încălţăminte, fără ştiinţa celor care cumpără şi apoi poartă produsele în cauză. Presa corporatistă a ignorat cu desăvârşire aceste informaţii.

Katherine Albrecht, fondatoarea şi preşedinta CASPIAN, anticipase acest moment încă din 2005, când publicase, în colaborare cu Liz McInty, lucrarea Cipurile-spion: Cum plănuiesc mega-corporaţiile şi guvernul să vă urmărească orice mişcare cu RFID (Spychips: How major corporations and government plan to track your every move with RFID).

În capitolul patru al acestei cărţi, intitulat în mod sugestiv Spionul din pantof autoarele scriau: „cel mai cumplit coşmar al oamenilor, în calitate de consumatori, va fi reprezentat în curând de combinarea sistemelor antifurt de pe produse (cunoscute sub numele de EAS) cu dispozitivele pentru identificare cu ajutorul frecvenţelor radio (radio frequency identification device – RFID).”

Nu au trecut nici doi ani şi acest gen de etichete-spion a fost lansat pe piaţă de firma Checkpoint Systems, sub numele de Evolve. Pentru a convinge supermarketurile să cumpere şi să utilizez astfel de etichete, Checkpoint Systmes le prezintă drept o modalitate mult mai eficientă de a descuraja tentativele de furt şi totodată de a realiza o inventariere mai rapidă a produselor din magazin.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

5 răspunsuri

 1. Luca Octavian spune:

  acum ati constatat ca UE este un GRUP TERORIST criminal CONSTITUIT CU SCOPUL JEFUIRII -- SI CRIMELOR IMPOTRIVA OMULUI -- STATELOR NATIONALE PROMOVARII INFRACTIUNII , INFRACTORILOR SI -DEPRAVARII GENERALIZATE ???

 2. Andrei spune:

  Multe produse au CIP RFID, mai ales cele de la farmacie si imbracamintea/incaltamintea.
  De obicei ele sunt dezactivate la iesirea din magazin, unele haine au etichete RFID si vanzatorul va va spune sa le taiati.
  Nu stiu sa fie CIP-uri ascunse in haine dar exista cu siguranta in pasapoartele noi si in cartelele(card-urile) de credid/debit contactless, schema de criptare SHA e considerata foarte slaba si usor de spart. Cu o simpla aplicatie de smartphone(cu NFC) va puteti citi propriul pasaport sau o cartela contactless, cel mai ciudat este ca vi se permite sa si scrieti date(ce ?), am vazut o astfel de aplicatie decodand cu succes un pasaport si o cartela contactless, e chiar infricosator si se pot folosi antene mai puternice pentru a mari distanta de citire.

 3. Mihail spune:

  chipurile din haine/incaltaminte sunt „dezactivate” ca sa nu mai piuie la intrare iesire din magazin dar se prea poate sa fie functionale.

 4. Eugen spune:

  Eu personal, daca sunt ascultat, pot spune ca i-am invatat bine Tatal Nostru si Imparate Ceresc. Acum, sunt hotarat sa le desavarsesc educatia Crestina si sa continui cu Psalmii.
  Doamne Ajuta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *