Cum ne păstrăm mintea curată. Rețeta Părintelui Cleopa

Parintele Cleopa a fost unul dintre cei mai mari duhovnici din Romania, iar invataturile sale au fost si vor fi un reper pentru toti crestinii din tara noastra.

Parintele Cleopa a explicat studentilor de la teologie cat de important este sa ne pastram mintea curata pe tot parcursul vietii.

Parintele Cleopa ne dezvaluie cele patru arme pentru pastrarea mintii curate:

1. Vointa

Pacatele, dupa cum spune parintele Cleopa, bat la usa mintii noastre in fiecare moment al existentei. Ele vin, insista si raman, indiferent de momentul sau de starea pe care o avem. De aceea, e nevoie de multa vointa pentru a le tine la distanta. Iar noi, oamenii am fost inzestrati de catre Creator cu aceasta putere: vointa.

”Indata ce ne-am trezit, simtim cu mintea daca se apropie un pacat de minte sau un gand rau; ca orice gand rau este un sarpe ganditor, adica un diavol. Si indata ce l-am simtit ca se apropie, sa ne impotrivim; cu arma bunei voiri ( cu vointa ) ne impotrivim sa nu-l primim, caci avem aceasta putere”, scrie noulpamant.

2. Atentia

Mai apoi, e nevoie de atentie. Caci vointa nu poate functiona singura, fara ajutor. Avem nevoie sa fim permanent in ”garda”, sa ne „pazim spatele” zi si noapte. Caci doar fiind atenti la momentul in care pacatele se indreapta spre mintea noastra, le vom putea combate.

3. Rugaciunea

Pentru ca reusita sa fie garantata, mai este nevoie de o arma extrem de importanta, rugaciunea. Fara ea, sustine parintele Cleopa, procesul pastrarii mintii curate este aproape imposibil. Daca nu exista comunicare si conexiune cu Divinitatea, nu exista nici implinire si evolutie.

4. Smerenia

Si nu in ultimul rand, avem nevoie de smerenie:

”Ne trebuie smerenie ! Sa ne trezim cu mintea, sa ne impotrivim pacatului cu mintea, sa chemam pe ” Doamne Iisuse … ” si sa avem mare smerenie a inimii si cunostinta de sine, fiindca ne luptam cu demonii cei mandri”, spune parintele Cleopa. Iar smerenia este un atribut pe care ar trebui sa-l aiba fiecare om, nu neaparat in aceasta lupta, ci si in viata de zi cu zi.

sursa: trezirealarealitate.ro

 

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *