Dacă nu ar fi Maica Domnului în ceruri, lumea s-ar fi pierdut de două mii de ani

Dumnezeu primeste pe om la pocainta pina la ultima lui suflare, daca se intorce din toata inima si cinsteste pe Maica Domnului. Sa aveti mare evlavie catre ea, ca fericita este casa si familia care are in casa icoana Maicii Domnului. In fiecare zi sa cititi acatistul si paralicul ei. Daca nu ar fi Maica Domnului in ceruri, lumea asta s-ar fi pierdut de doua mii de ani. Ea pururea sta in genunchi si se roaga Prea Sfintei Treimi. Ea este a patra fata duhovniceasca in ceruri.

Stiti oare cine este Maica Domnului? Imparateasa Heruvimilor, Imparateasa a toata faptura, camara intruparii lui Dumnezeu, usa luminii, usa vietii, usa cea incuiata prin care n-a trecut nimeni decit Domnul nostru Iisus Hristos. Ea este scara catre cer, cadelnita dumnezeiasca, biserica a Preasfintului Duh. Maica Domnului este mireasma Tatalui, Maica Cuvintului si biserica dumnezeiescului Duh.

Cata mila o sa aiba Maica lui Dumnezeu de cei ce o cinstesc pe ea si au laudat-o! i cita urgie o sa vina peste cei ce n-au crezut in sfintenia ei! Ce-o sa faca sectele care hulesc pe Maica Domnului? La icoana Maicii Domnului cu Pruncul in brate, vezi cerul si pamintul. Domnul reprezinta cerul, este mai presus de ceruri, si Maica Domnului reprezinta pamintul. Ea este din neamul nostru. Bratele Maicii Domnului sunt mult mai puternice decit umerii Heruvimilor si ai Serafimilor.

Ea tine pe cel ce a facut cerul si pamintul si toate cele vazute si nevazute. Ea este mama noastra care are mila si de saraci si de vaduve. Pururea se roaga Mantuitorului pentru ierrtarea pacatelor noastre.

Mari Duhovnici Romani despre Maica Domnului 

loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Ilie pacatosul spune:

    Drept este ca trebuie sa cinstim dupa cuviinta pe Maica Domnului. Dar treaba ca lumea ar fi sfarsit acum 2000 de ani mi se pare putin fortat. Nimeni afara de Dumnezeu Tatal nu stie sfarsitul . Si nu va fi acum .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *