Despre sex, anticoncepționale și avorturi. Sfaturi ale părintelui Cleopa

parintele-cleopa (1)

Dumnezeu califică relaţiile sexuale de dinainte de căsătorie ca şi curvie şi deci, consecinţele sunt nici mai mult, nici mai puţin decât cele care le are oricine a comis păcatul curviei. Singura formă de relaţie sexuala permisă de Dumnezeu este relaţia sexuală între un bărbat şi soţia sa. (Evrei 13:4).

Anticoncepţionalele sunt avortive. Ceea ce se cunoaşte mai puţin este faptul că, de multe ori ovulaţia se produce în ciuda pilulelor de orice fel. Chiar dacă anticoncepţionalele sunt folosite, fecundarea poate avea loc, iar pruncii sunt omorâţi în primele zile ale vieţii lor.

Prin intermediul anticoncepţionalelor, copiii sunt ucişi într-un număr mai mare decât prin metodele chirurgicale iar păcatul este acelaşi.  Când anticoncepţionalele îşi fac efectul, copilul are deja suflet şi viaţă. Sufletul copilului se formează la zămislire. Iată ce spune proorocul Ieremia: „Doamne, Tu zideşti duhul omului întru zămislire.”

Avortul este un păcat foarte mare înaintea lui Dumnezeu. Ucigaşi şi de două ori ucigaşi sunt toţi cei ce fac sau se unesc la astfel de păcate. Şi de ce sunt de două ori criminali? În primul rând că-i lipsesc de viaţa aceasta vremelnică, al doilea pentru că-i lipsesc de darul Sfântului Botez, fără de care nimeni nu poate intra în împaraţia lui Dumnezeu.

În Sfânta Carte scrie că: Oricine urăşte pe fratele său este ucigaş de oameni. (1 Ioan 3, 15). Dacă numai simpla ură este socotită ca ucidere de om, cu cât mai mare este păcatul uciderii?

Uciderea este un păcat atât împotriva Duhului Sfânt cât şi strigator la cer, şi poţi să spui acestui păcat cum vrei. Că ce este mai scump la fiecare vietate decât viaţa?

Nu vezi mata că şi o furnică şi un ţanţar şi o muscă, o jivină cât de mică, ea vrea sa-şi salveze viaţa. Fuge, aleargă, se păzeşte să nu o omori. Dar omul, care-i chipul şi asemănarea lui Dumnezeu, cât de scumpă este viaţa lui înaintea Tatălui Ceresc?

– Prea Cuvioase, copiii care sunt avortaţi au suflet?
– Au! Cum să nu aibă?
– Dintr-a câta zi au ei suflet?
– Din clipa zămislirii. Căci spune proorocul Ieremia: Doamne, Tu zideşti duhul omului întru zămislire.
– Mai este iertare, părinte?
– Este iertare! Te duci şi te spovedeşti, faci canonul şi te iartă Dumnezeu.

Nu este nici un păcat de neiertat. Numai păcatul nepocăit şi nemărturisit rămâne în veci neiertat.

– Sufletele copiilor avortaţi unde sunt?

– Sufletele copiilor avortaţi stau într-un loc unde nu este nici întuneric, nici lumină. Nici nu se bucura, nici nu se chinuiesc. Şi ei strigă la Dumnezeu: „Doamne, pentru ce suntem noi lipsiţi de bucuria feţei Tale, căci noi nu am văzut lumina soarelui, nu am văzut frumuseţile din această lume şi nici nu am făcut vreun păcat?” Şi atunci glasul lor se ridică la Dumnezeu, iar Dumnezeu va cere sufletele din mâna mamelor ucigaşe. Iar parinţii care au omorât copiii în pântece, dacă fac canon, îi eliberează pe copiii lor din acea stare.

Fraţilor, să ştiţi un lucru: Păziţi-vă foarte tare, să nu spuneţi în gândul vostru, cum imi spune câte o femeie la mărturisire: „Da, părinte, l-am avortat, dar era numai de o lună sau de trei săptămâni!”

Ce-ai zis? De trei săptămâni? Iată ce spune Sfântul Anastasie Sinaitul: „Precum când tună şi fulgeră, odată auzi tunetul şi odată vezi lumina fulgerului, aşa în clipa când s-a zămislit copilul, se zideşte în el şi trupul şi sufletul lui, într-o formă ca o sămânţă de cânepă sau poate mai mic, dar în aceeaşi vreme.”

De aceea sfătuim pe cei ce-au căzut în acest păcat, să se silească cu toată puterea să se mărturisească şi să-şi facă canonul în lumea aceasta, ca nu cumva dincolo să-l facă veşnic. S-a prea înmulţit păcatul acesta şi este strigător la cer şi aduce osândă vremelnică şi veşnică şi în veacul de acum şi în cel viitor. Amin. Sursa: luminapentrucandeladinsuflet.wordpress.com

loading...

De asemenea, ai putea dori...

10 răspunsuri

 1. Roxana spune:

  Tampenii mai mari nu ati gasit sa inventati.Cum sa spuneti ca anticonceptionalele omoara copii?Asta care a scris articolul are idee cum se fac copii sau vorbeste din desene animate?Mai fratilor spermatozoidul nu e un copil,sunteti batuti in cap nu alta.Nici dupa ce spermatozoidul ajunge in ovar si se implanteaza tot nu e vorba de o fiinta,in primele luni acea formatiune nu are viata,nu are inima.Cu avortul nu sunt nici eu deacord,dar sa spuneti ca anticonceptionalele sunt avortive inseamna lipsa totala de creier.Hadeti mai bine sa facem copii,sa ii chinuim ca nu aveam bani de crescut,sa ii dam la casele de copii asta doar pentru ca unu inventeaza ca anticonceptionalele sunt avortive.

  • Admin spune:

   Inima embrionului incepe sa bata la 22 de zile dupa conceptie, sau la circa cinci saptamani dupa ultima menstruatie, ceea ce numim prin conventie a sasea saptamana de sarcina din Odiseea Sarcinii. In acest stadiu, inima este prea mica pentru a putea fi auzita, chiar si prin amplificare, insa uneori poate fi vazuta ca un punct palpaind in piept daca este efectuata deja o ecografie la patru saptamani de la conceptie. Iti recomand sa te documentezi.

   PS. Am rugamintea la tine sa iti ingrijesti vocabularul, folosind cuvinte adecvate, altfel nu iti mai aprob comentariile.

  • Andrei Rînea spune:

   Spui ca sunt tampenii, ii numesti pe sfinti parinti ‘batuti in cap’ si apoi spui de intratul spermatozoidul in ovar. Tu stii ce este un ovar? Bineinteles ca nu. Mai fa liceul o data (sau prima data).

   Poti tu demonstra ca ovulatia nu are loc in cazul administrarii anticonceptionalelor? Iată că nu : http://anticonceptionale.info/2009/02/20/anticonceptionale/

  • Ionut spune:

   doamna/domnisoarea Roxana pentru ca sa nu se ajunga la anticonceptionale si sa nu facem copii sa ii chinuim trebuie sa ne abtinem daca vrem viata buna si mantuire.

  • Maria spune:

   Vai de tine ma fata…esti tare in gura desi habar nu ai ce vorbesti. Sa nu ne mai mirăm ca sunt atât de mulți copilași bolnavi in spitalele noastre si ca sunt atâtea necazuri în lume… din pacate toate astea sunt consecinta gândirii noastre, a păcatelor noastre. Si nu e DUmnezeu vinovat de asta ci noi oamenii care am ajuns sa ucidem pruncii din pântec,nici un animal si nici o vietate pe acest pământ nu isi leapădă puiul,doar oamenii sunt capabili de asemenea grozăvii .

  • metatron spune:

   Roxy, cand spermatozoidul a penetrat ovulul, atunci sa pus sufletul in el.

 2. Mary spune:

  E foarte important sa ne spunem punctul de vedere…si mai important e sa o facem cu argumente solide…sa sustii totusi ca un articol creat pe …cercetare as spune…e o inventie… Sper ca te-a lamurit Admin pe masura asteptarilor…sau nu

 3. scepticul spune:

  Draga Admin, spune tot daca tot ai inceput cu avorturile, nu numai partea frumoasa. Nimeni nu face avort din placere.

  Gandirea nu trebuie sa fie un chip cioplit nici cand vorbim despre nastere. Cei casatoriti sa-si fie ei insisi judecatori. Sa faca copii atati cati pot ei creste si educa. Omul nu se praseste, ci se inmulteste, adica o face in masura in care considera ca nu dauneaza acest lucru.

  Daca veti face asa „Treieratul vostru va ajunge până la culesul viilor, culesul viilor va ajunge până la semănat; veţi mânca pâinea voastră cu mulţumire şi veţi trăi în pământul vostru fără primejdie.” (Levitic 26,5)
  altfel
  ” Veţi mânca din carnea fiilor voştri şi din carnea fiicelor voastre. ” (Levitic 26,29)
  Amin.

 4. Daniela spune:

  Scepticul singura metodă contraceptiva fără păcat e abstinenta.

 5. metatron spune:

  Orice femeie face avort , sau oricine indeamna nu are scuze pe lumea cealalta si e pedepsit ca un criminal, asa ca nu va cautati justificare ca focul va manca, cu cat staruesti mai mult in pacate , cu atat chinul e mai mare dincolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *