Dumnezeu le oferă tuturor din dragostea Sa părintească doar cu o singură condiție

patriarhul kiril

Adesea ni se adresează întrebările: „Dovediţi-ne că Dumnezeu există. De ce Dumnezeu nu face minuni? De ce în viaţa mea El nu face minuni? De ce El nu-mi dă ceea ce vreau eu?”

Dumnezeu le oferă tuturor din dragostea Sa părintească doar cu o singură condiție: dacă noi ne păstrăm credința, şi dacă bazându-ne pe acesată credinţă, ne adresăm Lui prin rugăciune, și ne construim întreaga viaţă, având la baza această credinţă…

Ca un părinte vă rog pe toţi: păstraţi credința ortodoxă, educaţi-vă în această credinţă fiii și fiicele, nepoții și strănepoții. Oferiți-le experiența generațiilor anterioare, pentru ca nici o ispită, ademenire, vorbe goale, calomnii ori minciuni, nici o nebunie umană să nu poată clătina și distruge temelia vieții noastre spirituale.

Și atunci păstrându-ne credința, menținând în același timp puterea de rugăciune, ne vom putea adresa lui Dumnezeu după ajutor. Combinând rugăciunea și munca, rugăciunea și ştiinţa, rugăciunea și educaţia, combinând rugăciunea și faptele de eroism, rugăciunea și viața de zi cu zi, vom fi capabili de a obţine victorii nu mai puțin importante, decât predicisorii noştri pioși în trecut.

Surse: pravoslavie.ruortodox.md

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *