După 77 de ani, BOR reiterează: MASONERIA rămâne OSÂNDITĂ! Poziţia Sf. Sinod din 1937 rămâne NESCHIMBATĂ

sfantul-sinod-bor1

Subiectul Masoneriei revine în actualitate. După ce la începutul lunii făcea vâlvă uriaşul templul masonic care se va construi în Bucureşti, precum şi declaraţia de bucurie pentru alegerea lui Klaus Iohannis ca preşedinte, iată că această organizaţie revine în actualitate.

Într-un interviu pentru ziarulring.ro, Marele Maestru Viorel Dănacu a stârnit rumoare afirmând că doreşte să promoveze o „masonerie  pe înţelesul românilor. Chiar am lansat un program: acela al unei masonerii de fundament creştin-ortodox. (…) În lăcaşurile de cult româneşti găsim foarte multe simboluri masonice. Şi, atunci, sigur că am mers pe ideea de a promova această masonerie pe care să o înțelegem noi, românii, majoritar creştin-ortodocşi”.

Acesta a mai afirmat că Francmasoneria trebuie să atragă cât mai mulţi preoţi: „Ştiţi când îşi va reveni francmasoneria? Masoneria îşi va reveni şi va reintra pe făgaşul normal când în loji vor fi cât mai mulți preoţi„.

Declaraţiile optimiste ale lui Dănacu au fost însă date peste cap de afirmaţia părintelui Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, care a spus că poziţia BOR faţă de masonerie este neschimbată. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a osândit masoneria în 1937.

„Poziţia Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe de prin anii 1937 cu privire la masonerie este astazi neschimbată„, a afirmat Pr. Stoica pentru ziarulring.ro.

Recent, Biserica Ortodoxă a Greciei a reiterat condamnarea masoneriei, afirmând „incompatibilitatea dintre credinţa ortodoxă şi apartenenţa la Masonerie.”

Articol relatat de portalul activenews.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

 1. Dinu Pescaru spune:

  Preotii nu au cum sa ajute masoneria, nu este casa lui Hristos. Acesti oameni care sunt in masonerie sa-si lase religia/cultul (sa se converteasca- sa se reboteze) sa vina in Biserica, si cu mintile lor luminate, ca mari profesionisti cum se considera, sa “ajute” Biserica Universala Adevarata/Ortodoxa. Hristos a Inviat pentru toata lumea.

  Referitor la faptul ca sunt masoni in Loja: ” Pentru că a venit vorba despre apropierea masoneriei de Biserica Ortodoxă, l-am întrebat tranşant pe Marele Maestru Dănacu dacă sunt şi preoţi în lojile masonice. “Sunt!”, a venit prompt răspunsul.”

  Cititi ce raspunde Mitropolitul Serafim referitor al acelasi discurs si raspuns : “În urma comunicatului de mai sus, al cărui adevăr despre “inițierea unui marcant cleric elen” îl contestăm, și în pofida efortului nereuşit de a produce confuzie și de a anula semnificaţia Comunicatului inițial, dar și pentru că tactica constantă a Lojei este de a-şi revendica ca fiind ale ei personalități respectabile ale vieții bisericești, după moartea acelora, când acestea nu mai pot să-i contrazică, pentru promovarea scopurilor Lojei. Vă chemăm, în calitate de Organism Suprem de Conducere al masoneriei din Elada să faceți cunoscute datele “marcantului cleric elen iniţiat”, pentru că procedând altfel insultați grav Biserica Ortodoxă Universală din Elada, răspândind minciuni la adresa ei, devreme ce Biserica Ortodoxă Universală a condamnat Masoneria printr-o Hotărâre a Sfântului Sinod al Ierarhiei Bisericii Eladei, în anul 1933, hotărâre care stipulează următoarele:

  ”Ierarhia Bisericii Eladei… procedând la analizarea… Masonieriei, a acestui organism internațional secret… a ajuns unanim la următoarele… concluzii: Masoneria nu este o simplă uniune filantropică sau o școală filosofică, ci constituie un sistem de inițiere care aduce aminte de străvechile religii sau culte de misterii ale națiunii… Şi s-a demonstrat că este vorba de o religie de mistere, cu totul diferită… și străină de religia creștină…”, hotărâre care a fost reluată şi aprobată de Sfântul Sinod al Ierarhiei din anii 1968, 1972 și 1996″ ami multe aici:

  Scrisoare deschisă a Mitropolitului Serafim de Pireu către Consiliul Suprem de grad 33 al ”Marii Loje Masonice a Eladei”

  https://graiulortodox.wordpress.com/2013/01/29/scrisoare-deschisa-a-mitropolitului-serafim-de-pireu-catre-consiliul-suprem-de-grad-33-al-marii-loje-masonice-a-eladei/

  Cititi va rog si Enciclica Sfântului Sinod al Bisericii Greciei prin care este condamnată masoneria

  https://graiulortodox.wordpress.com/2014/05/02/191-enciclica-sfantului-sinod-al-bisericii-greciei-prin-care-este-condamnata-masoneria/

  In concluzie rugam loja masonica din Romania sa-si revizuiasca “doctrina” dar si modul de abordare ”filantropic”, pentru a avea credibilitate ca nu se inchina la Diavol.

 2. Flavius spune:

  masonii sunt dracii care , pregatesc inscaunarea antihristului fugiti de draci cat puteti blestematii si datii anatemei pana la al 9 lea neam, ei sunt dusmanii lui HRISTOS , si locul lor este in talpa iadului.din pacate mai toti conducatorii nostri sunt masoni numai de vb de ereticul sas care e omul masonilor a diavolilor, dar nu vor biruii niciodata

  • Agustus spune:

   Masonii sunt tot oameni ca tine si ca mine doar ca ei servasc interese si scopuri dracesti.Dar nu sunt draci atata timp cat au imaginea Lui Dumnezeu inca in viata fiind. Daca moartea ii vor gasi servind masoneriei atunci fara indoiala vor arata ca aceia carora le-a slujit adica diavolului.A doua remarca pe care indraznesc sa o fac este ca anatema nu poate fi data decat de o adunare a sinodului de preoti…nici macar doi s-au trei preoti nu pot pronunta anatema impotriva masonilor si vai lor daca le va cadea un astfel de blestem (daca nu cumva a fost dat deja in 1937)Exista liste cu masonii din lojele romanesti dar nu putem generaliza atata timp cat nu ii vedem trecuti pe lista.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *